Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyjeli mi dziecko do przedszkola!!!!

Polecane posty

Gość gość

Hura hura :P temat zapychacz, ale musze sie podzielic radoscia, bo miałam cykora. Co prawda do przedszkola 2 preferencji ale dobre i to :D Wlasnie oglosili wyniki

Gość olenka56o0
To teraz do pracy współczuje

Gość gość
nie musisz, bo nie ide do pracy mam jeszcze malutkie dziecko wiec zostaje :)

Gość gość
To po co dziecko do przedszkola jak siedzisz w domu?

Gość gość
już zleciały się mendy

Gość gość
Moze po to zeby sie czegos nauczylo??? Matka w domu i jeszcze z drugim malym dzieckiem ma sporo obowiazkow wiec nie nauczy tylu ciekawych rzeczy dziecka. W grupie zawsze lepiej. Nievh sie klimatyzuje i uczy zasad spolecznych i nie tylko.

Gość bkt
ja też zostaje w domu a starszego zapisałam, we wrześniu bedzie miał 3,5 i uważam że powinien chodzić:) dla mnie przedszkole to nie przechowalnia tylko to szkoła:P każdy maluch powinien mieć szansę na przedszkole bez względu na pracę matki, tam nauczy się zycia w grupie, samodzielności, a także wielu innych rzeczy:) przedszkole powinno być obowiązkiem a nie przywilejem:/

Gość gość
tylko potem nie jęczcie że wasze większe bachorki zarażają młodsze bo z przedszkola przynoszą masę g***a a w domu niemowlę i co jak będzie miało ospę .Swoją drogę leniwe i cwane mamusie z was jedno do przedszkola szybko drugie zrobione i żyć nie umierać ,tatuś zawiezie do przedszkola odbierze a mamuśki w chacie z wywalonym cycem .

Gość gość
Obecnie moda jest na instytucjonalizację wychowania niestety.

Gość bkt
nie martw sie nie bedę jęczeć:/ a do przedszkola będę sama odprowadzać i przyprowadzać bo mąż w tym czasie jest w pracy:) mój najstarszy poszedł do przedszkola jak miał 3,5, dzikus był z niego straszny:/ cale wakacje przesiedziałam na placu zabaw w parku miejskim gdzie zawsze dużo dzieci bo na osiedlowym zazwyczaj pusto a jak jakieś przychodziło to on pakował zabawki i do domu.... aż się popłakałam na pasowaniu na przedszkolaka:P moje dzikie dziecko które jeszcze pół roku wczesniej uciekało przed dziećmi stało na środku i mówiło do mikrofonu przed salą pełną ludzi:P

Gość gość
Tu autorka - nawet jesli córka bylaby jedynaczka i tak bym ja zapisała. Ona odkad "odkryła" inne dzieci tzn jak juz zaczela cos kumac to garnie sie do nich po dzis dzien i to nie raz az tak bardzo ze niechcecy cos nabroi np chcac wysciskac jakies dziecieki, przytulic to sie obalają oboje :P bardzo lubi inne dzieci, wiec chce jej zapewnic z nimi kontakt. Poza tym, przedszkole uczy zachowan, których ja jej nie zapewnie np dzielenia sie i funkcjonowania w grupie. Zreszta matka na co dzien, dla takiego duzego dziecka to nie taka "atrakcja" jak dla malucha 0-1, a we wrzesniu bedzie miala skonczone 3,5 wiec czas najwyzszy * Argument z chorobami - wiadomo, ze bedzie przynoic ale to co mam czekac az 1 corka skoczy podstawówke czy gimnazjum i dopiero wtedy mlodsza wypuscic z domu? No cos za cos

Gość gość
Co za idiotki siedza na tym forum. To chyba dobrze, ze dziecko idzie do przedszkola? Tam beda inne dzieci, bedzie sie uczylo funkcjonowania w grupie spolecznej, wspolna zabawa itd. a nie siedzenie przed tv w domu :O a pozniej matki sie dziwia ze ich dzieci sa w szkole wycofane i niesmiale. Co w tym dziwnego, skoro cale dziecinstwo spedzily w domu z matka.

Gość gość
A wezcie sie leczcie wszystkie baby ktore tu szczekacie jak zle jest dac dziecko do przedszkola. Przedszkole daje duzo dziecku-mozliwosc rozwoju szybszego, samodzielnosci i wielu wielu innych. Wygodnictow-po czesci tez. Nie widze powodu dla ktorego matka ma sobie utrudniac. Odda starsze na kilka godzin z mlodszym spedzi czas poswieci troche czasu na obowiazki domowe. Maz w pracy- no i coooo????? Taka mu krzywda??? Moj jest informatykiem sam mowi ze dobrze ze ja jestem na macierzyskim bo on sobie rady z dzieckiem dac 2 godziny nie potrafi a co dopiero dom i dziecko. Nie kazdy facet zapierdIela lopata albo na magazynach. Niektorzy maja lepsza prace. Ja noe jestem utrzymanka bo mam macierzynskie pozniej ide na wychowawcze ale mam firme wiec dochody sa. Nawet gdyby bylo inaczej i kasy by nie bylo tylko jego wyplata to z glodu nie umrzemy malo nie zarabia. Wystarczajaco. Wam zalbpewnie d**e sciska. Cycow wywalonych nie mam wlosow tlustych tez mega nadwagi nie odnotowalam. Dbam o soebie o dziecko o meza i o dom

Gość bkt
co ty gadasz??? uważasz że to przedszkole przejmuje rolę wychowania??? to chyba sądzisz po sobie:P mój chce chodzić do przedszkola i nie zamierzam mu tego odmawiać tylko dlatego że zostaję jeszcze w domu... przedszkole to same plusy i przygotowanie do szkoły:) no chyba że traktujesz to jako przechowalnię i nie dostrzegasz zalet:) i lepiej żeby dziecko rok chorób przeszło w przedszkolu niz w szkole:) mąż nie chodził do przedszkola i całą 1 klasę przechorował... tego się nie uniknie, czy dziecko ma 3 lata czy 6... ale w wieku przedszkolnym straci duzo mniej siedząc w domu, poza tym jak będzie chore to ja jestem w domu i mogę się nim zająć i nie posyłać chore jak niektórzy rodzice którzy nie mają wyjścia... drugi syn urodził się jak najstarszy był jeszcze w zerówce i co??? miałam go wypisać bo mam noworodka??? a potem do szkoły nie posłać bo mam małe dziecko i boję się chorób??? puknij sie...

Gość gość
nie rozumiem podniety... ja juz rok temu zapisalam dziecko do prywatnego przedszkola i nie musialam z wywieszonym jezorem czekac na liste przyjetych

Gość gość
Ja jeszcze karty zgłoszeniowej nie złożyłam :P, termin do 31 marca,ale dziecko będzie przyjęte . Też siedzę w domu bo jestem na macierzyńskim,ale syna posłałam do przedszkola we wrześniu miał 2 lata i 9 miesięcy, słabo mówił, nie miał kontaktu z dziećmi i tylko dlatego,ze mowa posunęła sie znacznie i świetnie odnajduje się między rówieśnikami nie wypisałam go mimo,że ciągle coś przynosił z przedszkola.A to anginę,a to zapalenie płuc... Są plusy i minusy.

Gość bkt
ja mam np złe doświadczenia z prywatnymi placówkami... a poza tym do prywatnego musiałabym wozić a państwowe mam pod nosem:) no i kwestia kasy, po cholerę mam płacić 8 stów jak mogę zapłacić średnio 120 za 5 godzin???

Gość gość
Zrozumiałabys podniete jakbys musiała liczyc tylko na państwowe i nie mogła dac do prywatnego. Trudno pojąć? * To złóż jaknajszybciej!!! Bo fakt, decyduja punkty ale w wypaku jednakowej ilosci punktow i jednakowych wymogow np 2 matki na macierzynkim to biora pod uwage jakoo wyznacznik date złożenia podania!

Gość gość
Na tym forum nigdy nikomu nie dogodzisz. Dajesz do przedszkola dziecko - po co jak może siedzieć w domu, zajmuje miejsce innym itp. Nie dajesz - wychowujesz dzikusa, robisz mu krzywdę. Zawsze na złość.