Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niespotykane iglaki do rezydencji

Polecane posty

Gość gość

Może zna ktoś e- sklep z unikatowymi roślinami do ogrodów. Cena nie ma znaczenia

Gość gość
Zlec to ogrodnikowi - zapewne masz takiego?

Gość gość
wszędzie tylko tuje cmentarne i świerki

Gość gość
Ogród jest w trakcie aranżacji, więc ogrodnika -brak. A w okolicznych centrach ogrodowych są zbyt pospolite rośliny

Gość gość
Ile masz lat

Gość gość
może jeszcze adres ci podać?

Gość gość
Normalnie się pytam. A ładna jesteś?

Gość gość
Nie musisz podawać adresu, ale kupując unikatowe iglaki do rezydencji, to chyba stać cię na profesjonalistę w tej materii?

Gość gość
Tak jak napisałam - wykonawca ma ofertę zbyt oklepaną. Wszystkich propozycji nie akceptuję i postanowiłam w części sama zająć się zakupem roślin.

Gość gość
To ładna jesteś? Ile latek?

Gość gdyby urban nosil turban
zlote klamki polecam, tylko u nas, mozliwosc wygrania wycieczki do Chin

Gość gość
ładny to ma być mój ogród.

Gość gość
Masz rezydencję, cena przy iglakach noie gra roli i nie masz ogrodnika? To jakaś ściema.

Gość gość
A masz męża??

Gość gość
:-D :-D.''rezydencja":-D i wlascicielka "rezydencji" szuka inspiracji na kafe? Ja , jako hrabina z dziada pradziada mam kucharke, pokojowke , lokaja , basenowego i ogrodnika w mojej rezydencji...nawet mam kobiete , która za mnie pisze posty, bo jeszcze bym się spocila z wysiłku:-D

Gość gość
O losie. Zrozum w końcu, że ogród jest w trakcie aranżacji. Co ten ogrodnik ma teraz robić. Ziemię przez sito przesiewać?Będzie ogród więc będzie firma, która będzie się zajmować jego pielęgnacją.Na razie ogród to jest na projekcie.

Gość gość
Masz męża mała? Moze wspomogłabyś mnie finansowo. Mam 20lat

Gość gość
A projekt kto ci robil? Kazio z monopolowego? Projekt, wykonanie i opieke powierza się jednej firmie, żeby nie spartolili tego co zrobia a jak zepsują to musza naprawić w ramach reklamacji. widać , ze masz znikome pojecie o takich sprawach, wiec ta "rezydencja ' to pewnie ogrodek 500 m kw.

Gość gość
Ogród przy rezydencji jest w aranżacji - to nie masz do tego firmy???? Sama aranżujesz?

Gość gość
Napisałam już, że wykonawca ma w ofercie zbyt mały wybór. Ustaliliśmy, że tego czego on nie zapewnia, ja sama dostarczę.

Gość gość
to odpal swojego myśliwca i polec do ogrodu na Bali:-D stamtąd przywieziec egzotykę:-D

Gość gość
Niestety samolotu nie posiadam. Obecnie większość ludzi robi zakupy przez internet.

Gość gość
super widać na twoim temacie przekrój społeczeństwa na cafe. tyle wpisów, a żadnej normalnej odpowiedzi, oj polaczki - zacofane, zawistne. mam nadzieję, że nie urządzasz tego ogrody na tej parszywej ziemi.

Gość gość
2014-03-28 12:56:34 [zgłoś do usunięcia] gość super widać na twoim temacie przekrój społeczeństwa na cafe. tyle wpisów, a żadnej normalnej odpowiedzi, oj polaczki - zacofane, zawistne. mam nadzieję, że nie urządzasz tego ogrody na tej parszywej ziemi. --------------------------- A jest czego zazdroscic?:-D Braku rozumu? Normalna odpowiedz można znaleźć w Googlu, a ta " wlascicielka rezydencji" robi sobie tu jaja, a ty się dajesz na nie nabrać : "przekroj społeczeństwa" - no wlasnie MYSLACEGO społeczeństwa, a nie wierzącego we wszystko co napisane w necie :-p

Gość gość
Myślącego- tak? Właśnie po to są tego typu fora, że może ktoś poleci jakieś sprawdzone strony internetowe, żeby później uniknąć rozczarowań. Kolejna mitomanka, co myśli, że guru google wie wszystko najlepiej. Co jest dziwnego w tym , że ludzie mają rezydencje i piękne ogrody? zacofane polaczki tylko potrafią po zasiłki do mopsu latać, a inne życie to jest już robienie sobie jaj.

Gość gość
Spokojnie . Już właśnie dostałam namiary na innym forum i znalazłam takie centrum. Tyle tylko, że muszę kawał drogi jechać, żeby sobie wybrać. Transport roślin również jest w ofercie, więc nie jest to jakieś utrudnienie. Wiesz poprzedniczko ten ogród to będzie jednak w tym kraju, mam czasami żal, ale przestałam już zwracać uwagę na co niektórych ludzi, u których te przywary narodowe są aż tak widoczne.

Gość gość
glupia to ty jesteś- na tego typu pytania można znaleźć odpowiedz na stronach ogrodniczych, szukając ich w Googlu., a nie na kafeterii. widzisz, Polacy potrafią korzystać z googla, a takie polaczki jak ty, nie uzywaja mózgu, tylko pisza brednie.

Gość gość
Autorko ty podchodzisz do tematu od d**y strony :D najpierw bierze się firmę do zaprojektowania ogrodu, a potem ta sama firma zakłada ogród i zajmuje się pielęgnacją :) Ewentualnie sama dbasz o ogród. Nikt normalny nie robi sam wszystkiego w ogrodzie, a potem bierze se firmę do wyrywania chwastów :D

Gość gość
Ty mnie nie rozumiesz. Projekt już jest. Na razie prace są takie typowo ziemne. Nawożą ziemię, bo trzeba było wymienić warstwę gleby. Układają murki z kamienia i palisady. Większość roślin mają swoich, ale nie wszystkie. Chodzi mi o dokupienie kilku ładnych i niespotykanych egzemplarzy. Oni je posadzą, ale muszę je gdzieś kupić. Zresztą do sadzenia to jeszcze trochę czasu musi upłynąć, bo jak na razie to jest jeden plac budowy, który wygląda jak pobojowisko.

Gość gość
Nie rozumiem co za architekt robił ci projekt. ja dostałam wizualizacje , rysunki techniczne opisy roślin , do tego wyliczone ile sztuk czegoś .Rosliny wybieralismy wspólnie z architektem krajobrazu , tzn on pokazywał my akceptowalismy albo nie :)