Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

proszę pomóżcie pytanie do mam 20 mies. dzieci

Polecane posty

Gość gość

muszę kupić prezent dla siostrzeńca, ma aktualnie 20 mies. i będzie to zestaw czapka+komin, proszę podpowiedzcie jaki jest w tym wieku rozmiar główki??

Gość gość
czapka i komin na wiosnę? Przepraszam, że niezgodne z tematem.

Gość gość
wiosna idzie- zastanów się czy mu ta czapa z kominem potrzebna :) A co do rozmiaru główki to jest bardzo różnie- ale w tym wieku rozmiarówka na czapkach jest często wiekiem rozpisana. choć jest to czasem nieadekwatne. moja córa ma dwa lata i nosi czapę na 1,5 roku. Pewnie są dwulatki, które mają głowę trzylatków.

Gość gość
moj ma 21 mies i jak kupuje czapke to zwyczajnie w rozmiarze 18-24miesiace, szczerze to nie wiem ile ma cm w obwodzie

Gość gość
no to jest taka cienka dresowa tkanina :) nie jakaś wełniana czapa z pomponem :D

Gość gość
no właśnie będzie szyta na zamówienie, więc pytam o rozmiar, normalnie na metkach jest 86 czy 92 i wiem mniej-więcej jaki kupić, ale na wymiar to średnio. Ten materiał się naddaje ok. 4 cm, więc pytam czy 48 cm czy ile..

Gość gość
Nawet jak cienka, to czapka z kominem na wiosnę to i tak poroniony pomysł.

Gość gość
ja wiosną nawet takiej czapy dziecku nie zakładam :O Czapka z daszkiem to rozumiem ale taka? jeszcze dla niemowlaka bym zrozumiała ale nie da dwulatka

Gość gość
Że jak? Czapka i golf na wiosnę?? A jeśli na zimę, to dziecko nie będzie miało 20 miesięcy, tylko jakieś 28. A obwód głowy jest różny.. nie ma tak, że zapytasz się i kupisz dobry rozmiar. Dzieci w tym samym wieku mogą mieć wysokośc ciała różną o 20cm, rozmiar buta o 2-3 rozmiary, a obwód głody o kilka cm. Moje dziecko w wieku 13,5 miesiąca miało 45,5cm, podczas gdy inne w tym wieku może mieć 47cm

Gość gość
dlaczego poroniony? na jakiś wietrzny dzień, oni często są nad morzem, to co ma ubrać? na zimową za ciepło, wydaje mi się, że fajnie to wygląda...

Gość gość
Taką podobną do tej ze zdjęcia, to moje 14 miesięczne dziecko teraz nosi. A lada moment nie będzie nosił czapki w ogóle (już kilka razy bez czapki był). Więc skoro to ma być szyte, czyli trochę zejdzie czasu.. to ja bym zrezygnowała z pomysłu.. a w maju komu czapka potrzebna? Na pewno nie taka. Moim zdaniem pomysł bez sensu. Ile ją razy założy? Kilka.. .. prezent moim zdaniem nietrafiony. Nie wiem czy to pomysł Twój czy rodzica.. ale po co dziecku czapka, skoro ciepło się robi.

Gość gość
czyli co ubieracie dzieciom w okresie przejściowym, takim jak ten (przecież już mamy WIOSNĘ!:) ), bo chyba nie wełniane czapy-pilotki i szale dziergane na drutach?!

Gość gość
no nie wiem, czy pare razy, bo to jest rozciągliwy materiał i później na jesień się przyda też. no ok, to co kupić? zabawek ma od ch*ja

Gość gość
cienką czapeczkę i chustkę.

Gość gość
ale okres przejscowy sie konczy.

Gość gość
Kup jakieś ubranko ale wiosenne a nie czapke z kominem, no luuuuuudzie

Gość gość
to pomysł mamy dziecka. mówi że jak nie na teraz to przyda się na październik i listopad. no spoko. kupię coś wiosennego. kurtkę wiatrówkę na przykład. czy Wasze dzieci już chodzą w strojach kąpielowych? :(

Gość gość
Okres przejściowy jest teraz.. Przy obecnej pogodzie prawdopodobnie niedługo się skończy. Więc czapka z daszkiem jak juz to wystarczy. Co do strojów kąpielowych i kąpielówek: tak uważam, że dziecko chodzące nie powinno paradować na golasa na plaży czy działce, więc jakieś majteczki powinno mieć.

Gość gość
Kup/zamów na obwód głowy 50. Powinna być ok., a jak nie teraz to jesienią. Moja jest w podobnym wieku i nosi czapke na 51 cm w obwodzie (ciut za luźna, ale daje radę).

Gość gość
Ja mam 32 lata i obwód głowy ok 51-51,5cm ;)

Gość gość
mała głowa o czymś świadczy :D