Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy ile razy dziennie myjecie zęby a ile razy w tygodniu włosy

Polecane posty

Gość gość

pytanie jak w temacie ?

Gość gość
Aż się dziwię, że odpisuję :-D Zęby co najmniej 2x dziennie. Włosy codziennie.

Gość gość
włosy codziennie, zęby 3x dziennie, czasem więcej

Gość gość
Zęby 2-3 razy dziennie a włosy co drugi dzień

Gość gość
zęby 2 lub 3 razy dziennie, wieczorem używam nici dentystycznych i w pracy po jedzeniu płynu do płukania jamy ustnej. Włosy myję co drugi dzień.

Gość gość
Zęby jak najczęściej, min. 3 razy dziennie. Włosy co drugi dzień.

Gość gość
zęby myję 3 razy dziennie, włosy 3 razy w tygodniu

Gość gość
Zeby 3x na tydzien wlosy 1x na tydz.

Gość gość
zęby dwa razy dziennie a włosy co drugi dzień

Gość gość
Ta wszyscy myja zeby 3x dziennie a 95% spoleczenstwa ma prpchnice heh

Gość gość
zeby rano i wieczorem, wlosy codziennie rano bo strasznie sie przetluszczaja

Gość gość
A co do mycia zębów ma próchnica? Że co jak ktoś ma to znaczy, ze nie myję zębów? Mam zaplombowane dużo zębów więc jestem ofiarą próchnicy. Myję zęby 2 razy dziennie, żeby dalej się nie psuły. A włosy co 3-4 dni

Gość gość
A co ma próchnica do mycia zębów? Ja często myję, a i tak walczę z próchnicą, bo mam bardzo słabe zęby. Choćbym myła co godzinę to i tak pewnie jakiś ząb trafi się do leczenia. A przyczyną próchnicy jest głownie jedzenie słodyczy i zaniedbywanie profilaktycznych wizyt u dentysty - ludzie się boją, brakuje im czasu, albo zwyczajnie zapominają póki ząb nie boli. A co do słodyczy - wiele osób myśli, że nie je słodyczy albo po zjedzeniu batona myją zeby. Tylko zapominają, ze wypicie posłodzonej kawy czy herbaty to TEŻ słodycz. Kobiety często mają z tym problem, bo często słodzą.

Gość gość
Ja zęby myję tak ok.2-3 razy dziennie. Włosy zawsze myłam codziennie ale staram się tego oduczyć

Gość gość
Zęby 2-3 razy dziennie, włosy codziennie.

Gość gość
A chociaz białe te zęby macie od tego mycia?

Gość wegańskigość
Ja tak jak większość zęby 2-3 razy dziennie (zazwyczaj 2) a włosy codziennie :-)

Gość gość
zęby rano i wieczorem, włosy codziennie wieczorem

Gość gość
Ja mam bardzo zdrowe zęby (na szczeście). Myłam od zawsze 2 razy dziennie. Mój mąż mył od dziecka po każdym posiłku i ma jedną wielką masakrę :o dentystka (już niejedna) mówiła mu, że tendencje tu zdecydowały- owszem, ale główny problem to to, że zbyt często mył zeby ;) Włosy myję co 2 lub co 3 dzień. Kiedyś myłam codziennie, ale załatwiłam je na amen i przetłuszczały się po 6h około :o Poszłam do fryzjera, zalecił zabiegi (majątek wydałam, ale cóż...) i teraz nie mam potrzeby częstszego mycia i już nie popełnię tego błędu ;)

Gość gość
wyzej-To byla dziwna dentystka :O

Gość gość
Zeby rano i wieczorem, wlosy codziennie rano. Higiena jamy ustnej pomaga zatrzymac prochnice ale oprocz tego dziala tez genetyka, jedni maja mocne zdrowe zeby inni nie a i nie zapominajmy ze prochnica mozna sie zarazic. Jak czesto widziecie mame oblizujaca smoczek zanim poda go dziecku albo probujaca jedzenia dziecka a pozniej ta sama lyzke buch do buzi dziecka? A prochnica mlecznych zebow tez powonna byc leczona bo przechodzi dalej.

Gość gość
Zeby 2 razy dziennie a wlosy co 3-4dni.

Gość gość
28.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość wyzej-To byla dziwna dentystka pechowiec.gif x to były dentystki a nie jedna ;) I miały rację. Potem o tym poczytałam z czystej ciekawości i rzeczywiście tak jest ;) Tylko dentyści, którzy mają z przedstawicielami handlowymi umowy wmawiają inaczej ;)

Gość gość
Jak sie non stop szoruje zeby i do tego nieumiejetnie to sciera sie szkliwo,stad tyle ubytkow maja niektorzy po myciu zebow. Jestem ciekawa Ile z was myje zeby prawidłowo.

Gość do tej co maz myl czesto zeby
problem w tym, nie jak czesto ale kiedy. Nie wielu ludzi wie, ze zeby nalezy umyc minimum 15 min po posilku. A myjac od razy po zjedzeniu czegos robimy jeszcze gorzej niz jakbysmy w ogole ich nie myly po posilku. Po posilku poziom ph sie podnosi w jamie ustnej i wtedy szkliwo jest bardziej wrazliwe a jak je wtedy zaczynasz szorowac to moze powodowac urazy.

Gość gość
Zeby standardowo, chyba jak kazdy, 2x dziennie, wlosy 2 razy w tyg. Mam grube, geste , i w sumie to moglabym je myc raz w tyg..bez suszarki schnal mi cala noc i pol dnia.., takze z czystego lenistwa ,

Gość gość
starsza: zeby 2 x dziennie, wlosy do 4 r.z. myla co drugi-trzeci dzien, w lecie tez ale w zimie od 4 r.z. raz w tygodniu bo bardzo grube, dlugie i krecone, w dodatku starsza nienawidzi mycia wlosow i zawsze jest masakra.. czesciej myje tylko jesli robi wypad nad jezioro / basen / tarza sie w piachu . mlodsza: zebow jeszcze nie ma wiec problem nie istnieje, glowa co drugi dzien

Gość gość
aaa myslalam ze to temat dot. dzieci :D sobie zeby myje 2 - 3 razy dziennie, 2 x dziennie czyszcze szczeliny miedzyzebowe a na noc dodatkowo plyn antybakteryjny; wlosy co 3 dni

Gość gość
2 x dziennie? to z resztkami z obiadu w zębach chodzicie aż do nocy?

Gość gość
zęby 2 x dziennie i jeśli je czekoladę. włosy codziennie... syn, niespełna 3 lata.