Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy nie przekarmiam córki ?

Polecane posty

Gość gość

dziecko ma 11 mc i .... 6 - kaszka manna (3 łyżeczki z bobowity) z mm 180 ml 9 - owocek ze słoiczka 11 - 150 ml mm czystego albo kromeczka z masełkiem i wędlinką 14 - obiadek jeden ziemniaczek kawałek marchewki pietruszki do tego jajko albo mięsko 17 - kaszka ryżowa ( 6 łyżeczek z bobowity ) z mm 240 ml

Gość gość
Je normalnie, nie ma mowy o przekarmianiu. Chyba ze pomiedzy tym dojada slodyczami, chrupkami itd

Gość gość
I ona tyle zje.Tuz to wiecej niz ja sama potrafie zjesc.

Gość gość
a w nocy cos dajesz czy o 17 ostatni raz a potem 6? 17 to troche wczesnie na kolacje, tak ci po tym spi cala noc? to zazdroszcze w takim razie

Gość gość
wg mnie je niewiele, mój syn też ma 11ms i je nieco więcej, choć czasem mam wrażenie, że zjadł by więcej tylko nikomu nie chce się go nakarmić :-P

Gość gość
To ma byc duzo??? Je niewiele. Moj w tym wieku jadl tak: 5 100-150 ml mm z 2 miarkami kleiku 8. 200 ml mm z kleikiem (3-4 miarki) W miedzy czasie 2 danonki male lub jeden duzy,albo jakas kanapka,jajko z chlebkiem 12 200 ml mm z kleikiem jw. przed drzemka w poludnie. 15 zupka:duza marchew,ziemniak,kawalek pietruszki,selera,duza rozyczka kalafiora/brokula lub inne warzywa plus mieso(Ok 200g). Albo drugie danie:miesko do gryzienia,warzywa w calosci,albo ryba na parze 17 owisanka z owocami:jablko,banan,pomarancza,mandarynka,gruszka,rozne mixy 19.30 przed snem 300-400 ml mleka z kasza (pelna porcja kaszy rozcienczona mlekiem) Dodam,ze syn ma wzrost dwulatka a wage adekwatna do wieku. Taki szkieletor z niego,widac z duzym apetytem.

Gość a co tu gratulowac
dziecko ma przeciez 11 miesiecy to chyba normalne, ze spi w nocy? Moja corka od urodzenia budzila sie raz na karmienie ok 5 nad ranem poczym spala kolejne 5 h a od kiedy miala 3 miesiace przesypiala cala noc do 8 nad ranem. Ale poczytalam troche ksiazek na temat karmienia niemowlat i ogolnie planu dnia i sie oplacilo. W dzien malo spala wiec w nocy pieknie spala a poza tym nauczylam ja bardzo wczesnie samodzielnego zasypiania wiec nawet jak sie w nocy przebudzila to potrafila z powrotem sama zasnac a nie plakala bo potrzebowala piersi czy smoczka....

Gość a co tu gratulowac
ale wracajac go tematu to moja corka tez wiecej jadla z tym, zebyla karmiiona piersia i nie dawalam jej tych sztucznych kaszek smakowych tylko gotowalam zwykla owsianke.

Gość gość
odpowiem Ci lepiej: niedokarmiasz męża