Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Najpierw rodzą Downów, a potem narzekają jak im ciężko w życiu

Polecane posty

Gość gość

a taki down gdy dorosnie moze je nawet zg****ic, byly takie przypadki gdy down dorastal, mial te 13-30lat, przestawal byc malym chlopcem i g****il matke. Co te baby sobie myslą?

Gość gość
to nie g***** matki same tego chcą, przecież są bez męża, więc...

Gość gość
racja

Gość gość
dlatego jestem za obowiazkowymi badaniami i nakazem aborcji ciezko uposledzonych plodow. Dlaczego ja mam ze swoich ciezko zarobionych pieniedzy placic w podatkach na uposledzone dzieci i ich matki, bo one zamiast usunac chcialy zgrywac bohaterki? co one mysla ze te pieniadze z nieba spadaja? To my musimy lozyc na ich utrzymanie!

Gość gość
15:16 popieram.

Gość gość
ależ Wy jesteście mądrzy , oby w życiu Wam nie przyszło wychowywać niepełnosprawne dziecko , przykro mi jak czytam takie komentarze , ja też ciężko pracuję i płacę podatki , ale w życiu by mi nie przyszło do fłowy aby tak pomyśleć :-(

Gość gość
To już nie chodzi o przymus - nie ma co się oszukiwać - większość kobiet z własnej woli poddałoby się aborcji. Problemem jest trudna dostępność i koszty takich badań, długie oczekiwanie na wyniki oraz niechęć lekarzy do wykonania terminacji. Często pacjentkę wysyła się od lekarza do lekarza tak długo aż na usunięcie jest za późno. Bywa też że kobiecie celowo nie mówi się o wadach które mogą wystąpić u płodu... Jeszcze gorsze jest zwlekanie z cesarką w wyniku czego masa dzieci rodzi się z porażeniem. Dla mnie to chore.Widzą że akcja porodowa trwa kilkanaście godzin i nie postępuje, kobieta traci przytomność a ci czekają aż tętno dziecka zacznie spadać... Paranoja.

Gość gość
ja tu mam na mysli tylko te, co wiedzialy ze dziecko bedzie ciezko uposledzone i swiadomie sie zdecydowaly na urodzenie, a teraz wymagaja aby spoleczenstwo na nie i te dzieci lozylo. A wszystkim innym szczerze wspolczuje i uwazam, ze pomoc im sie jak najbardziej nalezy skoro nie ma w tej sytuacji ich winy. Tym bardziej jestem za tym zeby wprowadzic mozliwosc wyboru sposobu rodzenia, zwlaszcza ze z tego co wiem koszty sa podobne. Porod naturalny w czasach gdy bez pelnej narkozy poprzez male ciecie mozna przeprowadzic cesarke jest przezytkiem, to tak jak przymusowe rwanie zeba na zywca.