Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem za granicą i mam doła..

Polecane posty

Gość gość

Wszystko się jakoś ostatnio pokomplikowało, zmieniłam pracę, bo w poprzedniej przez niektóre osoby nie szło wytrzymać i nową zaczynam od poniedziałku, do tego niedawno rzucił mnie chłopak, którego bardzo kochałam i wyjechała stąd moja najlepsza przyjaciółka, która traktowałam jak siostrę, wyjechała, bo musiała..teraz jestem kompletnie sama i nie wiem co mam zrobić, jest mi po prostu smutno i nic mi się nie chce..najchętniej wróciłabym do Polski mam tam swoją rodzinę, za którą bardzo tęsknię, a teraz ta tęsknota bardziej się nasiliła, ale z kolei wiem, że jak wrócę do Polski to może być tam bardzo ciężko z pracą, w moim miasteczku przez rok szukałam pracy i jedyne co znalazłam to praca za 4,15/h a jak wyjechałam do większego miasta to po wynajęciu pokoju, wyżywieniu się nic mi praktycznie nie zostawało :-(

Gość gość
w nowej pracy kogos poznasz pogadaj przez fb z przyjaciołmi

Gość gość
Znaczy się będę pracować w tej samej firmie, ale w innym miejscu, tak mi mój szef załatwił, mam nadzieję, że tam ludzie będą inni.. dzisiaj wsiadam do auta i jadę przed siebie..

Gość gość
w moim miasteczku przez rok szukałam pracy i jedyne co znalazłam to praca za 4,15/h a jak wyjechałam do większego miasta to po wynajęciu pokoju, wyżywieniu się nic mi praktycznie nie zostawało xxx i myślisz naiwnie,że teraz będzie inaczej, co?

Gość gość
Hej, glowa do gory. Nie jestes jedna na emigracji, Tez nie jestem zachwycoca moim zyciem tutaj, ale co zrobic. Bedzie dobrze, zobaczysz. A jestes z Angli czy Niemiec?

Gość gość
Ja od 8 lat w uk I czuje sie samotna. Przyzwyczajaj sie. Tutaj ciezko poznac przyjaciol, a tacy "przyjaciele" ktorzy cie znaja tylko wtedy jak cos trzeba sa wszedzie.

Gość gość
Sluchajcie, a tez mialyscie zle doswiadczenia z rodakami za granica? Bo ja koszmarne, Mam wrazenie, ze ci co wyjezdzaja sa szczegolnie okropni. Wszyscy sa zazdrosni, zawistni etc. Jeden drugiego by sprzedal jak by mogl.

Gość gość
Z polakami najlepiej nie miec nic do czynienia. Pamietam jak sie nabijali ze chodze do collegu I nic z tego nie mam. Teraz znalazlam prace taka jak chcialam, w biurze to czesc przestala sie odzywac, tak jakby I'm ktos bronil sie uczyc. Zazdrosc, zawisc! A jednak oplacalo sie uczyc :)

Gość gość
A powiedzcie poszlybyscie za granica do pracy do Polaka? Bo mi sie wlasnie teraz taka praca trafila - firma rodzinna 3 osobowa, jest prowadzona przez malzenstwo i ich corke. Ale mam teraz inna prace i w sumie jestem zadowolona, No nie wiem, czy jak sie zdecyduje to nie bede potem tego zalowala

Gość gość
praca w biurze to nie szczyt marzen, zwykly robot wbijajacy cyferki w komp, do tego platny jak sprzataczka

Gość gość
Za granicą Polak jak nie zaszkodzi to już pomógł :-)

Gość gość
tez tak kiedys u mnie bylo ale sie potem wszystko pogodzilo :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
Jezu kretynko wypad stad z tymi filmikami. Jestes glupia jak but. Zajmij sie czyms konstruktywnym, a nie zbieraniem klikow twoich beznadziejnych wypocin.

Gość gość
Lepiej przy biurku wygodnie siedziec za minimalna niz zapier....na budowie za dyche. Czyste raczki I mozna tak latami, a robol co.....moze mu krzyze nie popekaja......juz widze 65 typa na budowie.....co za krotkowzrocznosc. Ale robole musza sie jakos pocieszac I wmawiac sobie, zeby chyba sie nie zabic z rozpaczy ze sa najgorszym sortem niewolnikow. Nawet murzyny potrafia znalezc prace lekka I jeszcze sie wyspac mozna....hahaha

Gość gość
hehe, sprzataczka posprzata mopem i po 2 godzinach idzie do domu a jak sie wyrobi wczesniej to i po pol godzinie, przy biurku p***y siedza 12 godzin, nie ma wyjscia wczesniej, wiec choc nie jestem sprzataczka, to wolalabym kijem po podlodze poruszac, przynajmniej figurke sie gimnastykuje a nie gruba maciorowata d**e kisi 12 godzin w krzesle :)

Gość gość
no i kregoslup predzej pier/dolnie od siedzenia niz od ruchu :=)

Gość gość
ja mam to samo co Ty też rozstałam się z facetem, w pracy ludzie raczej nie umawiają się na spotkania poza firmą a poznać kogoś z pl jest raczej ciężko. A holendrzy (bo jestem w nl) raczej nie są skłonni do znajomości polakami (chyba że na sex, ale na to ja się nie piszę)

Gość gość
Widać sława sfochowanych księżniczek dotarła tam przed wami :-). Bzyknąć okazyjnie czemu nie, ale już wiązać się z taką wiecznie wykrzywioną niezadowoleniem hrabiną to już niekoniecznie

Gość gość
gosc powyzej popieram dlatego tez twierdze ze biurwy sa najbardziej zdradzanymi kobietami bo sa zwyczajnie nuuudne jak flaki zero w nich zycia takie lelum polemum

Gość gość
A robole dalej swoje

Gość gość
Lepiej być optymistycznie nastawionym do świata radosnym robolem niż zadzierającą nosa "księżniczką" z mordą wiecznie wygiętą w pałąk bo żaden bogaty książę nie poznał się do tej pory na tym ósmym cudzie świata :-)

Gość gość
Mieszkam w Holandii i pracuję z Polakami to właśnie przez niektóre osoby się zwolniłam, ale też i dlatego, bo mój były tam pracuje. Ogólnie mieszkam tu dwa lata i nie jest źle jeśli chodzi o miejsce do życia tylko oto, że czasem naprawdę brakuje kogoś bliskiego obok, wiem też, że naprawdę ciężko jest tu o przyjaźnie, bo parę razy już się przejechałam, ale z Magdą było inaczej..

Gość gość
Co do pytania o zarobki tam gdzie znalazłam za 4,15/h-właśnie wątpię, że znajdę coś lepszego i to mnie tu trzyma.

Gość gość
29.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość tez tak kiedys u mnie bylo ale sie potem wszystko pogodzilo usmiech.gifwww.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0 Polskie filmiki nagrywalas z takim fake american accent a po angielsku zawodzisz jak masakra. Jak nagrywasz filmiki o Venice to naucz sie ta nazwe wymawiac poprawnie...