Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shemtekst

związek nie pewny

Polecane posty

Gość shemtekst

Witam, poznałem dziewczynę (jedynaczka,19 lat rocznikowo) o 5,5 roku młodszą, jestem po związku 6 letnim ( z jedynaczką). Z obecną dziewczyną jesteśmy już prawie 3 miesiące, między nami jest póki co idealnie, tylko ja dostrzegam wiele różnic. Jest bardzo ambitna, ale za to i leniwa,sport jaki kol wiek na nie, non stop ,,jestem zmęczona" na jej ,,nie" zaczynam ją przekonywać. O gotowaniu nie ma żadnego pojęcia, bo zawsze miała obiadki przed nosem, ale przecież nie po to jest kobieta, by sprzątać i gotować, gdy ja też umiem coś przyrządzić i posprzątać w XXI wieku. W związku zależy mi na okazywaniu uczuć (taki już jestem) które ona okazuje. Jest dziewicą i seksu nie ma (jedynie pieszczoty) więc czekam. Dzieci na ,,nigdy" , bo ich nie trawi. Czasami wydaje mi się, że z innych drwi, ludzi biedniejszych, gdy ona pochodzi z bogatszej rodziny. Ma wysokie mniemanie o sobie. Wiem ze jest wpatrzona we mnie, bo robię wszystko, aby tak było, a mi ona się podoba bardzo i zależy na niej. Nie mam zamiaru jej krzywdzić, a sam już nie wiem jakim torem to wszystko pociągnąć.

Gość Znawczyni88
Zachowujesz się jak pierdoła bejbe, nie mężczyzna. Nie masz z nią problemów, tylko z sobą. A jeśli byś się ożenił kiedykolwiek, już dziś płaczę nad losem dziewczyny z takim podejściem. To jakaś prowokacja, czy tak naprawdę masz 10 lat?

Gość Znawczyni88
*przy takim Twoim podejściu do życia i ludzi

Gość gość
O gotowaniu nie ma żadnego pojęcia, bo zawsze miała obiadki przed nosem, ale przecież nie po to jest kobieta, by sprzątać i gotować, gdy ja też umiem coś przyrządzić i posprzątać w XXI wieku. xxx niby nie po to jest kobieta, ale trzeba jej było to wytknąć, prawda?

Gość Znawczyni88
A na jakim jestescie oboje etapie w życiu? Studiujecie, uczycie się, pracujecie? Jak bardzo są to wymagające praca/studia? Twoje podejście do sportu jest chore. To, że ktoś nie uprawia sportu, nie znaczy, że jest leniwy. Ludzie z natury nie uprawiają sportu, wiesz? Poza tym, może Ty miałeś okazje próbować różnych sportów w życiu, a ona nie, więc nie musi wcale mieć do tego przekonania, bo skąd ma wiedzieć, że to jej sprawi przyjemność albo czemu musi sprawiać? I nie oszukujmy się, ale sport wygląda debilnie. Kupa ludzi, która biega i kopie kawałek skóry ze sprężonym powietrzem (piłkę)? Bieganie bez celu tam i spowrotem albo w kółko? Odbijanie sobie jakiejś lotki? No bez jaj, w tym czasie można robić wiele innych rzeczy, które nie wydają się tak tępe:D A może jej matka nie lubi, jak ktoś jej się kręci pod rękami i lubi sama przygotowywać posiłki rodzinie? Dużo ludzi uczy się gotować dopiero jak się wyprowadzi z domu albo pomieszka jakiś czas poza domem i nabierze na to ochoty. Nie każdy musi uczyć się życia na zapas, niektórzy robią to w miarę swoich potrzeb. Jeśli wydaje Ci się, że drwi, nie zripostujesz jej i przeszkadza Ci to do tego stopnia, że to poruszasz na forum, toś jest człowiek bez charakteru z osobowością kameleona. W ogóle jesteś ciepły kluch bez osobowości.

Gość Znawczyni88
Mam za sobą kilka związków i takie bezosobowe kluchy jak Ty są kosz-mar-ne! Kradniesz jej czułość, zaangażowanie, przywiązanie, idealizm dla kogoś, kim nie jesteś. Ona jest w porządku. Ma spojrzenie z własnej perspektywy, jeszcze dziecinne i mało życiowe, bo ma takie na ile i jak żyje, ale się nie ukrywa. Ty masz inne doświadczenia, dłużej żyjesz. Te 5 lat bardzo wyrabia człowieka życiowo. Więc jeśli jej nie potrafisz nic odpowiedzieć, tylko to chowasz w sobie jako jakąś urazę, to jesteś osobą miękką, bez charakteru i aseksualną. Ona, spotykając się z osobą starszą, powinna mieć kogoś, kto ma jaja mój drogi i już zaczynasz to czuć, choć zrzucasz winę na nią.

Gość gość
I "super" opisujesz też seks. Mam nadzieję, że pozna Cię na tyle, by wiedzieć, że ma z tchórzliwą pipką doczynienie, zanim na cokolwiek się zdobędzie.

Gość Znawczyni88
Może i jesteś starszy od niej, ale ona ma chyba więcej testosteronu (charakteru) od Ciebie. Rodzice Cię nie kochali, że tak się boisz być sobą?:D Wygląda na to, że ona ze swoim podejściem do życia się wcale, ale to wcale nie kryje, a Ty nawet tu niejasno określasz swoje cele i preferencje. Nie miałbyś jaj powiedzieć jej, że chcesz mieć dzieci, uważasz, że kobieta powinna umieć zrobić sobie sama żarcie, idę o zakład:D

Gość gość
- mężczyzna? w 100% jestem przekonany, że jestem bardziej zaradny niż Twój -lody? zapytaj Twoją mamuśkę :P bo z tego co wiem to Twoja mamuśka robi dobre i daje Tobie korepetycje z tego i ponoć jesteś jak ketchup, każdy w Tobie moczy parówę ;) - zwracam jej uwagę - osobowość mam bardziej wartościową niż Ty znawczyni88?? czego? -pipki to są z was - różnica między mną a wami jest taka, że ja dążę do perfekcji w każdym atucie krótka riposta ;) -większość z was stoi na tym samym miejscu co X lat wstecz -Sport? Sprawdź co w życiu daje sport,

Gość Znawczyni88
A co niby daje sport? Bo jeśli np. interesujesz się muzyką i nauczysz się pisać piosenki, to angażujesz w to też innych ludzi jak słuchają, możesz podnosić ich na duchu, dodawać energii, sprawiać, że chce im się tańczyć itp. Jak grasz na instrumencie, możesz grać z innymi, albo dla innych i będą się ludzie czuć przez to fajnie, tworzysz klimat i ich odprężasz. Jak interesujesz się innymi artystyczno-kreatywnymi rzeczami, jest podobnie. Techniczne zainteresowania: ułatwiasz innym życie, albo umożliwiasz. Toć już lepiej nawet majsterkować. Sorry, ale w dzisiejszych czasach sport nie jest już tak wartościowy:D Jesteś jakąś gazelą, drwalem, czy co?:D Najgorsza z wszystkiego chyba jest siłka. Podnosi taki kolo ciężary, a w życiu na nic tego nie wykorzysta. A i jeszcze się zasapie, jak będzie miał podbiec do autobusu, a tyle godzin spędza na sporcie:D

Gość Znawczyni88
Pewnie powiesz, że buduje charakter. Ale po co budować charakter na czymś bezproduktywnym, z czego tylko ty czerpiesz jak można na produktywnym, kasiastym i jeszcze ludzie będą się przez to do Ciebie garnąć?:D Sport jest tak rozdmuchany i rozreklamowany, bo różni ludzie mają z tego łatwą kasę, nie oszukujmy się.

Gość Znawczyni88
Nie mówię przy tym, że jest zupełnie niepotrzebny. Jakaś tam forma w bieganiu i gimnastyce zupełnie wystarczy. Po co nakłaniać kogoś do całej reszty? Helołł!!

Gość Znawczyni88
Tym bardziej, że w tym wieku pewnie ma jeszcze wf na studiach albo w szkole średniej. Wystarczające minimum zapewnione.

Gość gość
No autor chce miec gazele i kucharke w biednej 19-sto latce..człowieku opanuj się! To jeszcze dziecko i ona ma czas na dom i dzieci..kto w wieku 19-stu lat chce mieć dzieci? Ja sportu tez nie lubię ..co za palant.

Gość gość
Bez urazy,ale palantem to może być Twój stary, płodząc takiego bezproduktywnego osobnika jakim jesteś Ty :P

Gość Znawczyni88
Może jestem zbyt krytyczna dziś, przepraszam, nie bierz sobie słów mocno do siebie:)