Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu koniecznie chcecie znać płeć dziecka????

Polecane posty

Gość gość

Wszyscy się dziwią że w obu ciążach nie chciałam znać płci dziecka, a ja z kolei dziwię się tym, co już od pierwszego usg męczą lekarza by koniecznie skupił się na tym, co między nóżkami :)

Gość gość
ciekawość.

Gość gość
Głupie pytanie Masz kilka mc żeby wybrać przemyśleć imię jakie nadasz na całe życie swojemu dziecku np. Po to żeby przemyśleć zastanowić się. Idiotka

Gość gość
Z ciekawości,by kompletować wyprawke,by mieć czas przemyśleć dobrze imie.

Gość gość
22.29- ty za to przemyśl, co możesz przekazać dziecku poza totalnym brakiem kultury

Gość gość
zaraz idiotka, imię mozna sobie wybrać i dla chłopca i dla dziewczynki, widzisz w tym problem? wyprawkę można kupić w neutralnych kolorach itd a dla niektórych mam zdrowie dziecka jest najważniejsze. za trudne?

Gość gość
A może ktoś chce kupić wyprawkę pod płeć? Boli cię to, czy co?

Gość gość z Warszawy
U mnie to ciekawość. Planowaliśmy, że będzie jedno dziecko, więc nie było sensu tym bardziej nastawiać się na daną płeć. Jest jak w sumie woleliśmy czyli chłopiec. U mnie lekarz sam powiedział nie pytany o płeć, choć już wcześniej wiedzieliśmy, bo robiłam usg równolegle prywatnie. Najgorzej to nastawić się na daną płeć. Znam przypadki niezadowolenia przez okres ciąży, później to na ogół kobietom mija. Uważam też, że fajnie mieć niespodziankę do końca, jednak z praktycznych względów chcieliśmy znać płeć.

Gość gość
Oczywiscie ze zdrowie najwazniejsze ale przez 9 miesięcy bym nie wytrzymala nie wiedzieć.

Gość gość
A to jak rodzic chce znać płeć to znaczy że nie jest ważne dla niego zdrowie dziecka? Głupi argument.

Gość gość
A dlaczego nie, skoro są takie możliwości to chciałam to wiedzieć. Ale, nie dziwi mnie to że są tacy , którzy nie chcą wiedzieć do porodu.

Gość gość
no przeciez jesli chce sie kupic wyprawkę pod płec to się chce wiedziec ale autorka najwyrazniej nie miała takiej potrzeby.

Gość gość
powody: - ciekawość - wybór imienia - wyprawka (to chyba główny powód. Akcesoria kupiliśmy uniwersalne, jednak z ubrankami już tak łatwo nie jest)

Gość gość
po pierwsze ciekawość, po drugie niektórzy wolą kupować ubranka typowe dla danej płci np. niebieskie czy różowe, a nie mdłe pasujące obu płciom

Gość gość
a ja się dziwię zdziwieniu autorki. Czemu tu się dziwić?. Jedni chcą znać a inni nie. Mnie bardziej dziwią inne ludzkie zachowania takie jak : znęcanie się nad innymi ludźmi, w szczególności nad dziećmi i zwierzętami. Człowiek robi tyle niezrozumiałych rzeczy dla własnej satysfakcji? A tu sprawa jest prosta, chcę albo nie chcę poznać płeć dziecka.

Gość gość
Dopoki nie znalam plci staralam sie kupowax ubranka neutralne i to byly fowno nie zakjpy. Bo nawet jesli body bylo biale czy zolte to mialo albo aplikaxje z samoxhodem albo z hello kity. Tak wiec powoszenia z neutralnymi zakupami

Gość gość
Podziwiam jeśli ty wytrzymałaśbys 9 miesiec wiedząc że lekarz wie a ty nie

Gość gość
nie przesadzaj, oferta jest duża, zalezy gdzie się szuka.

Gość gość
c&a, h&m, smyk, 5-10-15 i inne sieciówki nie mają wiele uniwersalnych ubranek. Ja wolę kupić coś typowo dziewczęcego i miec córkę ładnie ubraną. Nie oznacza to, że kupuję same róże :P Ale jak ktoś wyżej napisał, mało jest uniwersalnych aplikacji. Niekiedy nawet krój body sie różni dziewczęcy od chłopięcego, np rękawki dla dziewczynek są inaczej wycięte - ładniej to wygląda. ostatnio mi ktoś powiedział że chyba oszalałam, bo przeciez chłopca można nawet w różowe ciuszki ubrac w kwiatuszki czy z kokardkami bo dziecko i tak przeciez jeszcze nie jest świadome.... masakra.

Gość gość
My chcielismy wiedziec bo: ciekawosc, cala rodzina byla ciekawa co bedzie, rodzenstwo, kuzynostwo ma juz swoje dzieci i chcialo wiedziec co bedzie bo chca oddac nam rzeczy.(np jeden wujek ma 2 malych chlopcow a druga kuzynka 2 male dziewczynki i obydwoje chca wydac rzeczy po dzieciach, jedni trzymali kciuki za chlopca drudzy za dziewczynke:) ) Ale glowny powod to czysta ciewkawosc, nie zwytrzymalam bym tych 5 m oczekiwania, tym bardziej,ze lekarz zna plec.

Gość gość
ja bym tam chlopca w roz, kwiatuszki itd nie ubrala nigdy.

Gość gość
a ja jestem w ciąży i jakoś nie jestem ciekawa. Interesuje mnie zdrowie dziecka tego jestem bardzo ciekawa. Chcę by tylko było zdrowe a płeć nie ma znaczenia mogłabym poznać ją dopiero po porodzie jednak jak będzie wiadomo to się dowiem, ze względu właśnie praktycznego. Ciężko wszystko wybrać neutralne serio.

Gość gość
A co ma poznanie plci do zdrowia.kazdy rodzic chce miec zdrowe dziecko i poznanie plci w niczym nie przeszkadza

Gość gość
ja poznalam plec na usg polowkowym, pani doktor sie pytala na pocztku czy chcemy znac plec. najpierw sprawdzila czy wszytko z dzieckiem ok( wymiary, narzady wew) a na koniec wziela sie za plec:) Tez nie rozumie tego co ma zdrowie do plci?jesli dziecko byloby chore to nie zmienia faktu,ze plec ma dalej, tak? Niektórzy chca miec poprostu niespodziankę przy porodzie:) Ja nic nie kupowalam dopkui plci nie poznalam:) bo.np te male rozmiary New Born to jeszcze mozna kupic uniwersalne ale te wieksze to juz inne(falabnki,kokardki) a ja jak widze cos fajnego a do tego przecenionego np. na 9 m to kupuje.

Gość gość
No już nie przesadzajcie, że kobietom, które chcą znać płeć zależy bardziej na tym niż na zdrowiu dziecka bo to jest jakiś argument z, za przeproszeniem, d**y - jestem lepsza bo nie chce znać płci. Zresztą ja się nie musiałam dopytywac lekarza bo sam pytał, czy chcemy znać płeć. I oczywiście chcieliśmy. Teraz ten brzuch nie jest taki bezosobowy :) Poza tym będziemy mieć dziewczynkę a w rodzinie sami chłopcy i też nas chcieli obdarować ubrankami, powybierałam sobie takie neutralne ale nie widze powodu, dla którego moja córka ma leżeć w śpiochach w samochody gdy mnie stać kupić nowy komplet w kwiatuszki :) Jednolite niebieskie ubranka mi nie przeszkadzają ale czasem są aplikacje nawiązujące do płci. I też nie rozumiem tego zdziwienia. Równie dobrze można powiedzieć, że autorka jest dziwna bo koniecznie nie chce poznać płci.

Gość gość
zeby udekorowac pokoj w kolorze i wtedy wszystko na spokojnie :) www.youtube.com/watch?v=glVAzwRFphs

Gość gość
kumpela chce nam oddać ciuszki po dziewczynce , druga tez. Więc akurat muszę znac plec by wiedziec czy brac itd.

Gość gość
a ja jestem w ciąży i jakoś nie jestem ciekawa. Interesuje mnie zdrowie dziecka tego jestem bardzo ciekawa. Chcę by tylko było zdrowe a płeć nie ma znaczenia mogłabym poznać ją dopiero po porodzie jednak jak będzie wiadomo to się dowiem, ze względu właśnie praktycznego. Ciężko wszystko wybrać neutralne serio. x chyba źle zabrzmiało to co napisałam. Ja tutaj nie mówię broń Boże, że matki są gorsze bo chcą znać płeć. Dla każdej matki zdrowie jest najważniejsze to naturalne!!!! Chodziło mi raczej o to, że pod tym względem jestem przewrażliwiona myślę o tym za często. A płeć jakoś tak nie wiem, na początku chciałam od razu znać, a teraz jak może w poniedziałek na usg już będzie widać to wcale mnie to nie interesuje, jednak płeć poznam jak będę miała taką okazję bo jest łatwiej z wyprawką.

Gość gość
ja jestem w 7 mc i na ostatnim usg dzidzia pokazała tyłek :P też piękny ale płci po tym nie zgadujemy:P jakoś bardzo nie cierpie z powodu że nie znam płci, ale następne usg pewnie będzie 3d i licze że poznam płeć nie tyle z praktycznych powodów bo ciuszków już więcej nie potrzebuje, ewentualnie dokupie sukieneczki ale dlatego że ludzie mnie poprostu wku/rwia/ją. Zgadują na co im wygądam bo brzuchu, zachciankach i jedzeniu jakie wpieprzam, bo mają przeczucia albo sami mają trzech synów i by nie znieśli jakby u nas była córeczka.. No i nie potrafią zrozumieć że nie potrafie wyczuć czy to chłopiec czy dziewczynka.. Wkurzające poprostu..