Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gruba jajajajaja

Czy mogę biegać?

Polecane posty

Gość gruba jajajajaja

Wiadomo, ze ludzie z dużą nadwagą nie powinni biegać. Powinni np. dużo chodzić itd., a nie biegać. Tak się zastanawiam czy przy wadze 90 kg i wzroście 175 mogę spokojnie zacząć biegać.Zna się ktoś na tym? Dodam, ze dzisiaj biegałam powoli przez około 40 min i byłam zmęczona, ale nie wykończona.

Gość gość
A serce zdrowe ,he ?

Gość gruba jajajajaja
Mam 21 lat i chyba ciężko w tym wieku o chore serce, ale nigdy żadnych badań nie robiłam.

Gość gość
To lepiej zrób. na początek wystarczy wysiłkowe ekg i to już dużo powie. Nie słyszałaś o 14-16 latkach co na zwykłym w-fie kopnęli w kalendarz?

Gość gruba jajajajaja
Nie słyszałam, po za tym mimo, ze jestem gruba jestem w lepszej kondycji fizycznej od moich chudych koleżanek.

Gość gruba jajajajaja
Maszerowałam już pół roku i nie było żadnych efektów (jedyny plus to, że oszczędziłam na biletach, bo wszędzie chodzę pieszo). No wytrzymałam te 40 min, ale nie wiem czy tak zupełnie bez problemu. Byłam zmęczona. Nie wiem czy biegać dłużej i wolniej czy szybko i krótko. Jak uważacie?

Gość gość
Dopasuj cwiczenia do kondycji, jesli jestes w stanie biegac, biegaj, jesli nie - nie. Ja zaczelam wazac 90kg przy 177 wzrostu i przebieglam za pierwszym razem 3 km, ale nie kazdemu bedzie tak latwo.

Gość gość
Na samym poczatku lepiej wolniej, przyzwyczaic cialo do wysilku, inaczej mozesz sie przeforsowac, albo wypalic. A potem polecam interwaly, krotkie etapy sprintu przeplatane z truchtem dla odpoczynku.

Gość gruba jajajajaja
dzięki za rady

Gość gość
Nie ma sprawy :) Powodzenia, bieganie jest swietne, warto!

Gość gruba jajajajaja
Wiem, ze warto, ale dziwnie się czuję jak ludzie się na mnie patrzą. Pewnie sobie myślą co ten grubas robi... Dlatego szukam miejsc mało uczęczszanych