Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ukryta prawda

Jutro mam egzaminy życzcie mi powodzenia

Polecane posty

Gość ukryta prawda

Mam jutro egzaminy, życzcie mi powodzenia :)

Gość gość
powodzenia

Gość robotna aneta
Bardzo bardzo szczerze życzę powodzenia :) Niech spełniają się marzenia :)

Gość gość
pieknie, to powodzenie, to zrob z sibie fajnego aktora, i zrob fajne filmy

A powiem wam że to są bardzo stresujące rzeczy, nie mam szkoły aktorskiej ale kilka lat społeczna grałam w teatrze oraz kręciłam przedstawienia. Mam swój mały dorobek. Powiem szczerze że do tego nie trzeba studiów. Egzamin Aktorski składa się z 3 etapów ETAP 1 Recenzja roli na podstawie spektaklu teatralnego (koszty przejazdu, zapewnienie noclegu recenzenta pozostają w gestii dyrekcji teatru lub kandydata) lub na podstawie profesjonalnego zapisu na nośniku elektronicznym lub cyfrowym (jeśli nie ma innej możliwości obejrzenia dokonań kandydata), przy czym musi to być rola znacząca, swoją różnorodnością pozwalająca na ocenę kandydata); ETAP 2 egzamin praktyczny obejmujący wykonanie dwóch scen (w tym przynajmniej jednej z polskiej klasyki – wierszem), fragment prozy, dwóch utworów poetyckich i piosenki ETAP 3 egzamin teoretyczny, na podstawie testów opracowanych przez Komisję, obejmujący podstawowe wiadomości z historii literatury (zwłaszcza dramatycznej): polskiej i światowej, historii sztuki i historii teatru. I trzeba mieć minimum 3 lata praktyki, ja grałam w teatrze (społecznie) dzięki mojej pasji mogłam dokonać cudu i teraz przystępuje do egzaminu. A Egzamin Reżyserski z 2 etapów ETAP 1 Obejrzenie zgłoszonych do egzaminów przedstawień reżyserowanych przez kandydata przez minimum dwóch członków Komisji ETAP 2 Egzamin Ustny, na który składają się 1. Obrona przedstawienia 2. Egzamin Ustny w którym trzeba zaprezentować wiedzę na temat dramatu polskiego i obcego, historie literatury ze szczególnym uwzględnieniem historii dramatu,sztuki oraz orientacja we współczesnych prądach umysłowych