Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość partner

Alkohlizm kobiety

Polecane posty

Gość partner

Hej, mam trudnosc w ocenieniu, czy moja dziewczyna ma problem z naduzywaniem alkoholu. Pije codziennie, od wielu miesiecy, czasem upija sie tak, ze nie pamieta, co robila, co mowila... czasem sa to jedno/dwa/trzy piwa wieczorem. Bywa, ze wypija przed snem 'malpke'... ale robi to codziennie. Martwie sie i zastanawiam, co moge z tym zrobic. Czy to juz alkoholizm?

Gość gość
to juz chlor

Gość partner
jak można pomóc takiej osobie? Co mogę zrobić?

Gość partner
jest to dla mnie naprawde trudny temat. Nie mam jak z Nia o tym porozmawiac - codziennie jest pod wplywem alkoholu, a wole taka rozmowe przeprowadzic na trzezwo. Nie mam sie tez do kogo z tym zwrocic. Ciezko mi z tym. Czasem, jak jest bardzo pijana, krzyczy, wyzywa mnie, ale potem w ogole tego nie pamieta. Mi niestety te obrazki w glowie pozostaja...

Gość gość
Napij się z nią

Gość partner
Na nasza pierwsza randke tez przyszla nietrzezwa, na randce pila kolejne piwa... problem stal sie zauwazalny wtedy, gdy zaczelismy pomieszkiwac u siebie: pije codziennie. Planujemy wspolne zamieszkanie. Myslimy tez o dziecku... Jednak wizja choroby alkoholowej studzi moje marzenia. Przede wszystkim chce Jej pomoc, bo wciaz bardzo Ja kocham. Jest mi po prostu z tym trudno... Teraz Ona spi - wypila dzis duze piwo i dwie szklanki wina... A mnie to wszystko gnebi i trudno mi zasnac.

Gość gość
naprawdę taki głupi jesteś czy udajesz?

Gość gość
głupi? Nie. Kocham Ja bardzo. Chce pomoc, ale nie wiem jak.

Gość Jakie to dziwne
Koniecznie musisz z nią porozmawiać zanim nie upije się! Postaw jej warunek.Albo zgłosi się do poradni AA albo rozstaniecie się.Jeżeli Cię kocha to zrobi o co ja prosisz.Jeżeli odmówi to znaczy że na pomoc jest już za pózno.Jaki powód jest że pije? Czy ma jakieś problemy o których nie wiesz? Wiązać sie z kimś takim nie radzę, będziesz miał piekło,o dziecku nawet nie ma mowy.Urodzi dauna!😠

Nie radzę wiązać się z alkoholiczką.Złamiesz swoje życie.Miłość minie i zostanie syf! Z tej dziewczyny nic nie będzie,osoba pijąca w nadmiarze to degenerat. Odejdz od niej, zapewniam że z każdym dniem będzie jeszcze gorzej -zobaczysz! Zacznie Cię kraść i wynosić z domu na wódę.Miałam taką sąsiadkę.Mąż miał z nią same problemy.Złożył pozew o rozwód. W ubiegłym roku zapiła się na śmierć.

Gość partner
myślę, że zostawianie kogoś od razu, jak pojawia się taki problem nie jest rozwiązaniem. Ja nie tyle chcę od Niej odejść, ile Jej po prostu pomóc. Nie jestem bohaterem, zle mi z tym wszystkim, czuje smutek, ale nadal bardzo chce z Nia byc i pomoc Jej.

Gość Nie warto
Wiązać się z alkoholiczką to odwaga! Daj sobie chłopie z nią spokój! Mój kumpel też był zakochany, trudno było Go przekonać żeby sobie tą dziewczynę odpuścił.Przekonał się na własnej skórze że doradzałem dobrze.Po pół roku nie wyrobił z jej piciem i wykopał ją z domu.Na szczęście nie wzięli ślubu.Teraz widzi jak szlaja się z wszystkimi za pół bułki i kieliszek chleba.Człowieku ogarnij się!!!!

Gość gość
Skoro jest taki dobroduszny to rób jak chcesz! Powiem krótko! Swój swojego zawsze pozna.Gdybyś miał swoją godność nie zadawał byś się z pijaczką i tyle! Kup połówę i zacznij tankować z nią. Widać dobraliście się:D

Gość gość
Ja ma na odwrót, moj facet cały czas pije, codziennie po 7 piw, czasem w weekend po 12 .. z tym, że po nim w ogóle tego nie widać, a jak wypije staje się bardzo przytulny i kochany. Da sie to wytrzymać. Oby tylko partner miał pieniądze na ten alkohol i nie prosił od Ciebie. Wiesz... ja myślę, że może dobrym rozwiązaniem by było oświadczenie się jej i potem postawienie ultimatum. Ja swojemu powiedziałam, że po ślubie wszystko się zmieni. Przystał na to. powodzenia.

Gość Nie warto
Do gościa z godz.15,37 nie wierze żebyś była aż tak naiwna i uwierzyłaś w to co obiecuje Ci facet po ślubie? PAMIĘTAJ że picie pogłębi się u osoby pijacej jeszcze bardziej!

Gość gość
@up, jeżeli nie znasz człowieka to nie mów.

Gość gość
Kasia44, kraść i wynosić na wóde to jedno, problem z pijaczkami też jest taki że chuci nie kontrolują, mam współlokatorke co jak popije to nie kontroluje sie, a chla non stop, już o 7 rano slysze charakterystyczny psik otwieranej puszki, wiele razy na jakichś wspolnych imprezach, jak popiła ostrzej to szła w krzaki z chwile wcześniej poznanym typem. straszne to... autor też powinien ogarnąć czy rogów nie ma.

Gość partner
trudny temat... na pewno to , co wszyscy piszecie poglebia smutek. Niby wiem, co robic, ale zastanawiam sie, czy zwyczajnie znajde na to wszystko sily.

Gość partner
mam takie momenty, gdy mysle, ze wszystko sie super ulozy, ale teraz znowu lapie mnie dol. to dla mnie trudna sprawa. A kocham Te Kobiete bardzo.

Gość gość
Na 1 randke przyszla pijana? U mnie taka osoba bylaby od razu skreślona. Musiales chyba byc desperatem skoro spotykales sie z nia nadal

Gość partner
wyjde na dziwaka, ale mi do glowy nie przyszlo, ze ona moze miec jakis problem. Z perspektywy czasu, przykro mi, ze na pierwsza randke przyszla juz nietrzezwa.

Gość gość
Alkoholik mysli tylko o sobie bedziesz zalowal a tak na marginesie za czyje ona pije.Pracuje uczy sie?

Gość partner
za swoje. to dorosla kobieta. 30 lat.

Gość gość
30 lat? błagam tylko nie pisz ze ma na imię Karolina:D

Gość gość
Z jaką łatwością przychodzi wam wykluczanie ludzi z problemami. Czy wy myślicie, że jesteście nieśmiertelni? :o x Autorze - jeśli ona tak kocha ciebie, jak ty ją i wie, że może na tobie polegać, ufać ci - wyciągniesz ją z tego. Od rozmowy z dziewczyną trzeba zacząć. Powodzenia! :)

Gość gość
Z jaką łatwością przychodzi wam wykluczanie ludzi z problemami. Czy wy myślicie, że jesteście nieśmiertelni? ' bo alkoholikowi juz nikt nie pomoże,jesli sam nie zadba o siebie jestem smiertelna,mam jedno zycie ale nigdy nie pozwoliłabym zniszczyc sobie zycia przez alkoholika,on nie zasługuje na to a ty widocznie tez lubisz % skoro tak stajesz murem za nim

Gość gość
Nie, po prostu mam uczucia. Ktoś, kto je ma - wpadnie właśnie na to, a nie na moje (nie)zamiłowania do %.

Gość gość
to chyba predzej jakby za nia stala :o :D