Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iga31lat

Mamy dzieci urodzinych w marcu 2014r !

Polecane posty

Gość Wesoła Mama
Kasia dziś na szczeście zachowuje się jak przystało na noworodka:) czyli je i śpi:) No to Igor daje pospać troszkę dłużej, ale to tak podobno jest przy butelce, bardziej się chłopczyk najada:) no i wolności macie więcej! Ja na razie bez Kaśki wyszłam 3 razy do przychodni i leciałam z powrotem z jęzorem na wierzchu, choć oczywiście nic się nie działo, i przecież zostawiłam ją z jej tatusiem, czyli w najlepszych mozliwych rękach. My szczepimy po świętach, tak akurat nam wypada 6 tygodni. Jak Wy szczepicie? wg kalnedarza? skojarzone? dodatkowe? my po rozmowie z pediatrą i moją siostra zdecydowalismy się na program na 5 i na razie nic innego, po roku moze pneumo i meningo zanim pojdzie do żłobka. Okropne jest to robienie kasy na rodzicielskim leku!!!!! Nie uwazasz? Pozdrawiam Was ciepło, Igora szczególnie:)

Gość Iga31lat
Chrzest dopięty na ostatni guzik. Nawet Menu wybraliśmy. Wybraliśmy szczepienie skojarzone. Tak to jest jak się piersią karmi :-). Wczoraj byliśmy na imieninach u mojego taty. Nasłuchałam się, że nie powinnam stosować pampersów, że powinnam karmić piersią, a jak powiedziałam, że jak Igor będzie miał pół roku to wracam do pracy - zjechali mnie równo. Dwie ciotki, które córka kazały karmić dziecko do 3 roku życia. Nie mogę narzekać, że w nocy nie śpi, bo zasypia po nocnym karmieniu ekspresowo. Igi się za raz obudzi na mleko :-).

Gość gość
Wesoła mama a Twoja Kasia usypia Ci przy piersi czy usypiasz ją jakoś inaczej ?

Gość Mama dziecka marcowego Aga
można się dolaczyc?

Gość Iga31lat
Wesoła mama to byłam ja :-P. Mama dziecka marcowego Aga no pewnie zapraszamy !

Gość wesoła mama
W ciągu dnia czasami usypia przy piersi. Ale często też a wieczorem zazwyczaj jest tak że kładziemy ja do lozeczka i zasypia sama. W ciągu dnia czasami nie zasypia i leży sobie sama. Jak zaczyna głośniej marudzic to wyjmuje:) wieczorem zawsze zasypia:) Iga, a co masz przepraszam używać?? Tetre??:) Ja sama wracam do ponad roku do pracy, chce długo karmić piersią, mamy inne pomysły, ale pamietaj ze to są WASZE WYBORY!!! Nie robicie dziecku krzywdy, przeciwnie bardzo je kochacie? Tego się trzymajcie!? Pozdro!

Mam na imie Aga województwo dolnoslaskie 33 lata w tym roku będę miała. Jestem Mamą 4 dzieci Martyna 7 lat (1klasa) Stefan 6 lat Mieczysław 5 lat Irena urodzona 20 marca godzina 4,45 waga 3,250 61 cm dorzucilabym jeszcze jedne dziecko w postaci mojego mężulka Jak się czujecie ? doszlyscie do siebie po porodzie?krwawicie jeszcze?

Gość Iga31lat
No właśnie chyba pieluchy tetrowe powinnam używać :-P. Aj ciśnienie mi wczoraj podniosły. Mały już wstał zjadł i leży z nami w łóżku. Nawet mnie te ich wypowiedzi zdołowany. Ale przecież zostawię dziecko z babcią i do tego pediatrą. Jadę na zasadzie ,,Szczęśliwa mama, szczęśliwe dziecko". Dla nas praca to hobby, a nie przykry obowiązek. Aga lał jak dajesz sobie radę z 4 dzieci ? A te 5 dziecko w postaci męża, czyli nie pomaga ? Ja jak zawsze mam tylllllle energii. W czwartek przestałam krwawić.

Maz pomaga pewnie ze tak ale gdy wroci z pracy nie mam czasami sumienia prosić go o pomoc jak sobie radze hmm mniej więcej mój dzień wygląda tak: pobudka starszaków o 6,30 do 7 dzieci sa pomyte i nakarmione same jedza i się myja Irenka spi bo ma karmienie o 5 o 7,20 albo jak się ociagaja to o 7,30wychodze z banda do szkoły i przedszkola maz jest w domu do 8 to siedzi z mala podczas gdy nie ma starszaków to ide na zakupy z irenka gotuje obiad pranie itp.a potem około 15,00 ide zirenka w ramach spaceru bo szkolna bande obiad 15,30 lekcje maja być porobione do 17,30 o około 18 jest już mój maz wiec zajumuje się gdy nie jest zmeczony dziecmi bawi się znimi ja mam czas do 19,30 dla siebie bo o ok 19,30 mam kapiel Irenki ona zasypia około 20,30 wiec mamy już czas dla siebie ale ze karmie piersią to budzi się co 2-3 godzinki a Wy karmicie piersią?

Gość wesoła mama
Aga mistrz logistyki!!! Ja karmie piersią. W nocy budziła mnie co 3, 4 h a teraz robi numery i wczoraj przespala ponad 5 a dzis 7 h. Aż się orzestraszylam. Mysle czy sobie budzika nie nastawić ale dam jej szansę:)

Gość wesoła mama
A! I ja caly czas krwawie. Już prawie 4 tygodnie. Raz mniej raz więcej. Po świętach ide do gina chyba żeby się cos działo.

Gość gość
Cześć Wam :) ja urodziłam 18 marca o 16:45 córeczkę Madzie :) najlepsze jest to, że do terminu porodu jest jeszcze 4 dni :) nasza córcia urodziła się na początku 9-tego miesiąca ciąży :) byłyśmy tydzień w szpitalu, ale teraz już jesteśmy od 2 tygodni w domu i jest super ! :)

Gość Wesoła Mama
Same nasze pociechy decyduja o tym kiedy sie poznamy:))) Moja urodziła sie 12 dni po terminie jak po ponad tygodniowym pobycie na patologii Pani Doktor zagroziła cesarką! Nagle oksytocyna zadziałała:))) Moja mała małpka....:)

Widze ze jesteśmy mamuskami z normalnymi imionami dla dzieci żaden mistrz logistyki ze mnie hhe przy drugim dziecku się tego nauczulam bo przy pierwszym dziecku miałam wszystko do góry nogami caly dzień lazilam wpizamie nie ugotowane nie przewietrzone mieszkanie brud smrod ja tez krwawie co prawda mało...ale stesknilam się za bliskoscia z mezem a Wy?

Gość Iga31lat
Aga naprawdę podziwiam Cię. Ja nie wiem czy Igor to popularne imię, bo nie zaglądałam w żadne statystyki, a normalne to już od gustu zależy. Małej było dobrze u mamusi :-) Igor urodził się półtorej tygodnia przed terminem. Dla mnie pierwsze 17 tyg ciąży to dla mnie była masakra schudłam 8 kg, a ja naturalnie jestem szczupła, a po 17 tyg ciąży odrobilam te 8 kg i jeszcze doszło 6 kg. Gość zapraszamy do dyskusji. Super, że jesteście już w domku. Wesoła mama dziecko podczas snu spada cukier dlatego dziecko powinni jeść w nocy. W poniedziałek idę do ginekologa. Ja swój temperament mam i mam nadzieje, że po ciąży się nic nie zmieniło. Mój mąż ma wolne do 26 maja z czego od 14 maja musi być pod telefonem. Korzystamy z tego, że możemy być tylko w trójkę. Jak wróci do pracy to też nie wiem jak będzie. Po 33 godzinnym dyżurze będzie musiał się wyspać. Chociaż on jak ja na brak energii nie narzeka ( raczej na jej nadmiar).

ale Ci super schudlas 8 kg ile wazylas przy jakim wzroście zachodząc w ciaze? "robicie" to" już zmezem czy na razie stop? ja przed ciaza wazylam 53 kg przy 171 po ciąży jak wrocilam do domu 58 teraz 56:( w ciąży przytylam 8 kg

Gość Azis1980
Witam 6 marca o godz. 13.30 urodzilam mojego synka Michała (4kg58cm) jest to moje trzecie dziecko. Córka Ola ma 10 lat a synek Dawid 7. Jeżeli mogę to również chciałabym się do was przyłączyć.

Gość gość
Iga klamczucho pisalas na temacie kwiecie 2014 ze urodzilas 3tyg wczesniej!!!!jaki z ciebie lekarz?z taka ortografia?stylistyka i skladnia?jak ty nawet nie potrafisz porzadnie odmieniac wyrazow.w tym szpitalu to co najwyzej jestes salowa.

Azis witaj...:) jak u Cierbie? czy dzieci nie sa zazdrosne o siebie? jak się czujesz? jak te sprawy z mezem?

Gość Azis1980
Aga Starsze dzieci na początku były zazdrosne, zwlaszcza Dawid bo do tej pory to on był najmłodszy, ale staram się poświęcać mu czas wtedy kiedy mały śpi i jest ok. Ja czuję się dobrze dziś minął miesiąc od porodu nie krwawie od tygodnia. Pierwszą próbę z mężem już mamy za sobą, ale niestety nie jestem zadowolona bo czuję się tam "rozciągnięta" i słabo go czułam. Mam nadzieję że to się jeszcze zmieni. A twoje dzieci radzą sobie z zazdrością?

a po jakim czasie mieliście nowy pierwszy raz? u mnie bez zazdrości dzieci się przyzwyczaily ze nowy członek rodziny to normalność ale na 4 dzieciatku chyba skoncze budowac swoja family choć nigdy nie mów nigdy jest dobre heheh

Gość wesoła mama
Ja po 6 tygodniu mam wizytę u lekarza i czekam z figlami do tego czasu, tym bardziej że krwawie. A przytulić się można:)

no właśnie podobno się tam goi 6 tygodni ja czekam wytrwale a jakies przyjemności dla mężusia hehehe? jak mija niedziela?

Gość Azis1980
Ja czekałam cztery tygodnie, nie byłam nacinana zero szwów więc uznałam że już można, ale każda kobieta jest inna więc jeżeli nie czujecie się gotowe to jak najbardziej czekajcie.

pewne ze tak..:) i ile wazycie i jaki wzrot ja jestem trochę zalamana

Gość mamaszymonka82
Hej dziewczyny! Pisalam tu na samym poczatku. Jestem mama Szymonka urodzonego 14 marca tego roku i Jasia - rocznik 2012. Mam 31 lat i duzo szczescia w zyciu rodzac 2 zdrowych synow. Na patologii ciazy spedzilam duzo czasu wiec naogladalam sie i nasluchalam. Przy 1szym dziecku duzo sie martwilam i stresowalam, 2gie wychowuje uz bardziej na luzie :-) Iga, pisalas o kropelkach,ktore zapobiegaja kolkom. Podalabys ich nazwe. Heh tak w sumie nie wierze,ze jest jakis lek, specyfik,ktory zapobiega kolkom ale chetnie o nim poczytam. Pozdrawiam wszystkie mamusie!

Gość gość
Yyy irena? Mietek? To normalne imiona ??

tak imiona sa po dziadkach a czy normalne kwestia gustu. Co do kropelek to ja tez poproszę nazwe mi pediatra kazała kupić termofor zawionoc w dwie a nawet 3 tetry i na brzuszek dawac pomaga ale krople bylyby może skuteczniejsze

Gość nawinno
bo stare mamy jeśteście i dlatego się wszystkiego boicie

Gość Azis1980
Mężuś zabrał starsze dzieci do szkoły a ja karmię maluszka i dektuję się ciszą. Ja niestety w sprawie kolek nie pomogę, bo moje dzieciaki na szczęście ich nie miały. Pozdrawiam!