Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iga31lat

Mamy dzieci urodzinych w marcu 2014r !

Polecane posty

Gość Wesoła Mama
Kasia tez na szczescie spokój, ale jeden wieczór miała taki, ze myślałam, ze sie zaczyna. Położyłam wtedy na brzuszku termoforek i przetrwałam do kąpieli. Pani pediatra powiedziała, ze to najlepsze sposoby. Jka się zapytałam o jakiś srodek na kolki to powiedziała, ze tyle ich jest i widac w zwiazku z tym, ze zaden nie działa:( Przeglądając różne wątki o kolkach stwierdziłam, ze na różne dzieci są różne metody. Jeśli chcesz jakis medykamnet to nie pozostaje nic innego jak pojsc do apteki i zaczac próbowac. Mam nadzieje, ze poskutkuje pierwszy!!!!

Gość Iga31lat
Hej. Wczoraj rodzina sięzjechała. Nawet nie miałam kiedy do Was zajrzeć. Gości skoro to Cię interesuje. Biorąc pod uwagę pierwszy podany termin mój syn urodził się 3 tyg wcześniej, ale biorąc pod uwagę najszybszy termin porodu -1,5 tyg za wcześniej. Aga czekamy na dzisiejszą wizytę i jak będzie ok, to dzisiaj liczę na romantyczny wieczór. Przed ciążą ważyłam 55 kg przy wzroście 176. Mamaszymonka krople niemieckie Sab Simplex. One są przeciw kolce. Niestety nie pomagają jak dziecko dostaje już kolkę. Jak na razie mały nie dostał kolki.

Gość Mama dziecka marcowego Aga
moje dzieci już do spania mam chwile dla soebie jak minal Wam dzień? jakie macie wozki?

Gość wesoła mama
Popołudnie mija z Kasia na rękach, brzuszek boli i tylko cycuszek pomaga i przytulenie przez mamę:) Zaraz wróci mąż to przejmie ja do kąpieli! Wózek mamy firmy Dymex. Wielki, ciężki retro, duża gondola, nieskretne koła, taki chcieliśmy:)

o kurcze a pokazesz gdzies na necie jaki macie? ja chyba musze kupic nowy mam graco z zegarkiem po starszym synku

Gość Iga31lat
Ale dzisiaj zwariowany dzień :-P. Mąż usypia małego po raz drugi. Po 30 min snu obudził się. My mamy wózek STOKKE XPLORY zależało mi, żeby był wyższy, lekkim wózkiem i oczywiście szybko się składał i żeby nie zajmował pół bagażnika po złożeniu. Wesoła mama podobają mi się takie wózki retro, ale ja jakoś nie wyobrażam siebie mnie przy takim.wózkiem, ale podobają mi się u kogoś. A co to się Kasi stało ?

Gość Wesoła Mama
http://www.dymex.eu/kolekcje/auris.html to nasz wózeczek. a Kasia dziś tak jakoś, czasami się takie dni zdarzaja:) dzis było troche ciezej, bo cały dzien sama.. Jutro pierwszy raz bedziemy jechac metrem i autobusem! Mam nadzieje, ze Kaska na miescie nie da plamy:) A Wy sie gdzies ruszacie? Czy jeszcze domowo?

Gość Azis1980
Witam u mnie też zwariowany dzień dzisiaj był. Na szczęście już dobiegł końca i wreszcie odpoczywam. Rano wizyta w skarbówce (rozliczenie roczne) potem do szkoły po Dawida i spacer z chłopcami do parku. W drodze powrotnej drugi raz do szkoły po Olę i do domku. W domu szybki obiadek.Tata został z synkami a ja z Olą na zakupy, oczywiście jak to baby straciłyśmy poczucie czasu i biegiem do domu bo wizyta u lekarza z Michasiem. Niestety bardzo paprze mu się pępek i zrobił mu się ziarniniak, więc jeździmy dwa razy w tygodniu na lapisowanie do chirurga. Pan doktor stwierdził że nie ma to jak dawniej- używano spirytusu i było dobrze, teraz przez ten octenisept tylko się paprzą te pępuszki. Ja mam wózek Xlander Xmowe. Ogólnie jestem zadowolona łatwo się go prowadzi, ale niestety jest bardzo ciężki. Dostałam go w prezencie więc nie narzekam.

Gość wesoła mama
No wlasnie my też uczone w szkole rodzenia ze octanisept a pediatra na wizycie pepek czyscila gazikiem ze spirytusem. Ja w domu używam octanisept i się nie babrze ale już 4 tygodnie trzyma:) Dziewczyny, jutro nowy dzien:)

oj my dziś na lajzach caly dzień w parku bylysmy skad jesteście? ja dolnoslaskie wroclaw

Gość wesoła mama
My z Warszawy. Kasia dzis kończy 4 tygodnie i pierwszy raz jechała metrem:) w jedna stronę przespala a w druga patrzyła się na tatusia:)W niedziele bede próbować sama! Też duzo dzis bylysmy

Gość Wesoła Mama
Były msy dzis duzo na powietrzu:) Taka pogoda ze szkoda nie korzystac! U Kasi zobaczyłam dzis krosteczki takie malutkie na bioderkach głównie, nie zmieniałsymy pieluszek, nie wiem z czego to. Kolezanka z która dzis byłam w kawiarni straszy alergia, ale i nic innego chyba nie zjadłam... Powietrzyłam, posmarowałam cieniutko sudocremem i czekam. W czwartek przychodzi ostatni raz pani połozna to jak jeszcze beda to pokaze... I chyba dzis odpadnie pepek albo jutro, bo juz ledwo wisi:)))))

Gość mama dziecka marcowego Aga
mam rodina na Pradze i Bemowie aTy jaka dzielnica nasz pepunio wisi na ostatnim wlosku także lada chwila i po pepulenku a kapiecie w czyms? mi lekarz kazal w miecie albo rumianku

Gość wesoła mama
Ja pochodzę z Pragi a za mężem już 8 lat na Ursynowie. Kapalismy ja w Oliatum a teraz w mydelku Babydream, może to to? A ten rumianek albo mieta ma pomoc na krostki? Może spróbuje...

prędzej rumianek a mieta żeby nie w samej wodzie rumianek to lagodzaco, a ursynow to bloki czy co? ja mieszkam w kamienicy we Wroc marzy mi się mieszkanie w bloku ale z moja banda w bloku nie bardzo bo w bloku sa zazwyczaj male mieszkania my mamy 4 pokoje a wlasciwie to 5 z tym ze ten piaty to jadalnia przy kuchni

Gość wesoła mama
Oj to ładnie mieszkacie:)) My mamy 3 pokojowe mieszkanie: kasia ma swój, sypialnia i duży pokój otwarty na kuchnie.

Gość Azis1980
U mnie dziś była położona. Obejrzała stwierdziła że wszystko ok pępek też już ładnie wygląda i przyjdzie ostatni raz jak będziemy po szczepieniach. Ja mieszkam w Łodzi. Też w kamienicy niestety. Jestem tu od 14 lat a pochodzę z okolic Koszalina, tam też mam całą rodzinę i spędzam nad morzem z dziećmi całe lato.

Gość ewelajda56
hej:) dolanczam do was choc moj synek daje popalic i niemam duzo czasu wolnego.urodzil sie 13go marca mial 3330 obwod glowki i klatki 33 takze szczesluwa 3 przez cc.niestety nie karmie piersia :-( prawie wogole pokarmu nie mialam.mamy problem z dopasowaniem mleka do tego Natanek to straszny zarloczek.to moj pierwszy bobas i tez panikuje dobrze ze maz ma teraz dlugi urlop i mi pomaga.pozdrawiam wszystkie mamusie

Gość gość
Lekarka i karmi mm? Dziwne. I podobne odczucia, jak gościa z 6.04. godz.15.05 co do języka, poprawności stylistycznej i składniowej wypowiedzi. Co najmniej chropawe, jak na osobę z wyższym wykształceniem, choćby medycznym.

Gość Iga31lat
Hej. Co do mojego języka. Wychowałam się w Stanach, a w Polsce jestem od 3 lat, a język Polski nie należy od łatwych języków. Obecnie mieszkam we Wrocławiu. Ewa a jakie mleka już mieliście ? wesoła mama rumianek powinien ponoć, bo ma działanie łagodzące. Super, że macie pierwszą przejażdżkę metrem za sobą. Dziecka mi się już odezwało. Odezwę sie później! Miłego dnia.

Gość wesoła mama
Mamy pepek!!!:))) Z mleczkiem nie pomoge ale witam serdecznie:)

Gość wesoła mama
Azis, moj przyjaciel pochodzi spod Koszalina. Spedzalam u niego majowki, supermasz z tym morzem!

Gość Azis1980
Witaj ewelajda56 ja pierwszą córkę też urodziłam przez cc i nie karmiłam piersią. Używałam mleka bebilon niestety córka dostała skazę białkową i zmieniliśmy na bebilon pepti więc jak widzisz ten dobór mleka to indywidualna sprawa, każde dziecko jest inne. Teraz karmię piersią i też się martwię bo byłam wczoraj w przychodni zważyć Miśka i przez 4 tygodnie przytył 700g . Czy to troche nie za mało? Dodam że często ulewa mu się po karmieniu może to przez to.

Gość Azis1980
Wiem że super zwłaszcza dla dzieci. Biegają cały dzień na dworze i po wakacjach nie chcą do domu wracać. A dodatkowo taka zmiana klimatu powoduje to że mało chorują.

Gość Iga31lat
Azis naprawdę pozytywnie zazdroszczę rodzinki nad morzem. A ile maluch ważył po urodzeniu ? Przepraszam, ale nie pamiętam. Co pępka to my już od wczoraj mamy. Dziewczyny wiem, że moja pisownia jest często nie poprawa. Przepraszam Was bardzo. W języku polskim doskonale mówię, ale nie piszę. Ja w Polsce bywałam tylko na święta.

Gość Azis1980
Iga mój maluch po urodzeniu ważył 4 kg, a teraz po miesiącu 4700.

Gość wesoła mama
Wydaje mi się ze 700 g jest ok. A jak przy urodzeniu było 4 kg to może teraz troszkę wolniej:) Nie musi nadrabiać:)

moje dzieciaki mają za to rodzine w gorach wiec narty maja opanowane choć polskie morze jest piekne

Gość Wesoła Mama
ja mam siostre z domem w lesie, ale i to super:) Moze moja zostanie po wakacjach u cioci leśnikiem:)

Gość gość
hm iga jestes wychowana w usa a kilka lat pracujesz w szpitalu w polsce?sama pisalas ze jakiejs pediatrze z medicover ribilas zabieg i tak zle cie traktowala?twoi rodzice tez lekarze i w usa praktykowali?a maz tez z toba wrocil? a jak z nostryfukacja dyplomu bylo? sciemniasz laska az kurzy sie. wrzuc tutaj dyplom.nazwisko zakryj.