Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie temperatura ciala jest wiarygodna?

Polecane posty

Gość gość

Moja mała ma 3 miesiące, jej starszy brat przyniósł jakieś diabelstwo z przedszkola. On ma potworny katar i boli go dziś gardło,ale temp. nie ma. Mała od 2 tyg. miała katar,ale wodnisty i przeźroczysty i nie było tego dużo. Lekarz kazał inhalować i zakrapiać nos solą fizj.. Wczoraj wieczorem mała sie obudziła na mleko, miała pełen nos. Wydzielina była białawo-żółta. Nos ściągnełam,zakropiłam i mała poszła spać. Rano sytuacja się powtórzyła, zmierzyłam temp. no i właśnie mam 3 rodzaje termometrów i każdy pokazuje co innego. W uchu pokazuje 36, na czole termometr na podczerwień pkazuje od 36.8-37.5. W dupce termometr elektroniczny pokazuje 37.3 Który pomiar jest najwiarygodniejszy? Jutro jadę z mały do lekarza, no chyba że małej temperatura podskoczy.

Gość gość
Najbardziej wiarygodny pomiar jest w pupie. I odejmij 0,5 stopnia. Dziecko ma 36,8. To nawet nie jest stan podgoraczkowy, to prawidlowa temperatura.

Gość gość
Temperature w dupce pomniejszyłam 0,5 stopnia. Teraz ma 37,2 nie jest marudna, jest uśmiechnięta i zachowuje się jak zawsze. Apetyt ma jak zawsze. Jutro pokażę ją pediatrze bo i tak jadę z synem.