Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie nowonarodzonego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Urodziłam wczoraj synka. Nie karmię piersią, bo nie mam pokarmu. Przyszła dzisiaj do mnie pediatra i krzyczała na mnie, że dziecko jest głodne, bo je 20-40 ml co 3 godziny. Synek nie płacze. Je różnie min 20 ml a max 40 ml. Czy mam faktycznie wpychać mu na chama więcej mleka ?

Gość gość
a prawidlowo przybiera?

Gość gość
Jezus jak to czy prawidłowo przybiera ??? Dopiero co sie urodziło!!! Maja warzyc co godzinę??? Twoje dzieciatko autorko je prawidłowo!!!!

Gość gość
Jak się urodził to ważył 4 kg, a teraz waży 3800dag. Ale lekarz twierdzi, że to normalne. A jakbym rodziła sn to różnicą między wagą przy narodzinach, a na drugi dzień byłaby jeszcze większa.

Gość gość
cholera, faktycznie :D nie wiem czemu przeczytalam ze dziecko sie tydzien temu urodzilo.. to chyba z niewyspania :(

Gość gość
Pokarm napływa w trzeciej dobie durna lekarka zjeb ją.

Gość gość
uwazam ze skoro dziecko domaga sie jedzenia co 3h i je ladnie - to nie jest glodne

Gość gość
:D jest ok autorko:)

Gość gość
Tak domaga sie sam jedzenia co 3 godziny. Jak nie jest głodny to wypycha językiem smoczka i nie da rady mu wcisnąć więcej.

Gość gość
moje dziecko przez pierwszy tydzień swojego życia jadło 30ml co 3 godziny i nikt mi nie powiedział ze to mało. Nawet w szpitalu położne przynosiły 30ml mleka i mówiły żeby więcej nie dawać żeby się nie przejadł.

Gość ex_debill_konkubina
to jest normalne, jedno, dwudniowe dziecko więcej nie potrzebuje, za chwilę już bedzie piło więcej, sama zobaczysz; co do utraty wagi to do 10% w pierwszych dniach po porodzie jest ok, po tygodniu najpóźniej waga powinna zacząć iść w górę - obserwuj dziecko, karm regularnie ile potrzebuje i tak trzymaj

Gość gość
przystawiaj do piersi ile mozesz zeby miec pokarm...

Gość gość
Ja nie chce karmić piersią. Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.

Gość gość
w ogole myslalam ze zwariuje dzisiaj z tym skurysynem mieszkam pod jeddnym dachem i chyba juz nie wytrzymam peiniadze czy nie musze isc :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
to czemu od razu nie napisalaś ze nie chcesz karmić piersią tylko ściemniasz ze nie masz pokarmu?... Normalne to ze noworodek w pierwszych dobach życia tylko tyle mleka pije a ta pediatra jakaś głupia jest

Gość gość
Boze kochany wczoraj urodzilas dziecko a dzisiaj juz jestes na kafeterii masakra :(

Gość gość
Chciałam karmić piersią tylko w szpitalu, a w domu już na butli. Ale nie mam pokarmu to po co mam przestawiać dziecko skoro w domu i tak będzie na butli.

Gość gość
Suka jestes. Biedne dziecko, nawet nie mozesz mu dać najlepszego pokarmu dla niego. Ale z ciebie egoistka. Po co ci dziecko w ogóle skoro karmienie cię przerasta?

Gość ex_debill_konkubina
nie masz, bo produkcja się zacznie za chwilę, dziś jeszcze lub jutro, chyba, żę już przeszłaś na dietę, to wtedy może być problem

Gość gość
A co ma robić w szpitalu, patrzeć w sufit jak noworodek praktycznie cały czas śpi? Nudzi się więc na necie siedzi. Tak ci to przeszkadza gościu wyżej?

Gość gość
Moze przystawiać dziecko do piersi!

Gość gość
To sama robisz mu mleko i podajesz z butelki? U mnie w szpitalu zabierali dziecko ma karmienie.

Gość gość
a tym kobitkom w szpitalu mowisz ze nie masz pokarmu i sciemniasz ze bedziesz probowac...? ekstra. powiedz im odważnie że będzie na butli :)

Gość gość
Ale wy jesteście p*****lnięte.... a co wam do tego, że ona nie chce karmić cyckiem? To jakiś k***a obowiązek?

Gość gość
Nie będę próbować. I nigdzie nie napisałam, że będę. Zapomniałam, że na kafe to każda matka poświęca się dla dziecka, karmi piersią ,,bo to najlepsze". A jak nie noszę śpiącego dziecka 24h na dobę to jestem zła matką.

Gość gość
Karmienie naturalne to przywilej kochanego dziecka.

Gość gość
Dzieci nie powinny się poświęcać, żebyś miała życie jakiego pragniesz, to ty jesteś od tego, żeby dać dzieciom to na co zasługują, to co dla nich najlepsze, a nie jest to fast food od urodzenia z całą pewnością. Przeklejone, przetłumaczone (nie dosłownie) i sparafrazowane z innego wątku.

Gość gość
napisałaś w pierwszym poście, że nie karmisz bo nie masz mleka, wiecę nie odkręcaj kota ogonem. Moim zdaniem to jak zwykle prowokacja. Inne wytłumaczenie jesteś debilką, masz czas i chęci czytać takie śmieci jak na kafeterii a szkoda ci czasu i zachodu aby karmić dziecko.

Gość gość
Chyba tak naprawdę jest w przypadku tych matek egoistek które nie chcą karmić piersią. Moze wydaje im sie ze kochaja wlasne dziecko, ale kochają je niewystarczająco aby karmić piersią. Strasznie to przykre.