Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

krem z filtrem, a antybiotyk fotouczulający (unidox solutab)

Polecane posty

Gość gość

Hej, Chciałabym się zapytać, czy wie ktoś może po której godzinie wiosną/latem można wyjść z domu bez kremu z filtrem na twarzy/ciele? Niestety, ale jestem posiadaczką cery problematycznej, trądzikowej i dosłownie każdy krem z filtrem mnie zapycha i fatalnie wygląda na mojej buzi... Zaznaczam, iż obecnie zażywam antybiotyk fotouczulający (unidox solutab). Wstępnie mam go zażywać przez okres 2 tygodni i tutaj pojawia się kolejne pytanie - kiedy będę mogła w miarę swobodnie (wiem, że krem z filtrem należy stosować przezcały rok) wyjść z domu w słoneczną pogodę, żeby nie nabawić się oparzeń spowodowanych stosowaniem właśnie tego antybiotyku? Jak długo utrzymuje się w organiźmie? Z góry bardzo dziękuję za każdą (sensowną) odpowiedź. :)

Gość gość
Obojętnie o której godzinie wyjdziesz promieniowanie UV jest cały czas, chyba że pczekasz aż zrobi się ciemno. Nie masz innego wyjścia jak poszukac jednak dobrego kremu. Osobiście używam nie kremów a fluidów z filtem 50. Ma je w ofercie bioderma i la roche, szybko się wchłaniają. Ostatnio testuje nowosc firmy kleradem krem z filtrem 50 i na razie jestem zadowolona, zero błyszczenia, ładnie nawilża. Nakładam na niego makijaż i nic się nie dzieje.

Gość gość autorka wątku
Jeżeli chodzi o fluidy z filtrem 50+, to kiedyś miałam okazję jakiś przetestować (chyba z avene) i niestety, ale kolor (mam bardzo bladą cerę twarzy) i brak zatuszowania jakichkolwiek niedoskonałości go dyskwalifikował:( Niestety, ale mam troche przebarwień z którymi cały sezon jesienno-zimowy walczyłam z marnym efektem... Obecnie jeżeli chodzi o fluid kryjący to używam la roche posay teint, ale wiem z doświadczenia, że wiosną/latem się nie sprawdza, jest za ciężki. W tym sezonie myślę nad zainwestowaniem w kosmetyki mineralne. Echh naprawdę ciężko dobrać odpowiednie kosmetyki, ja mam wrażenie, że z moją skórą/cerą żadne nie chcą współgrać tak jak powinny;/ to frustrujące...

Gość gość
A próbowałaś Vichy Antibrillance Toucher Sec? IMHO to jest najlepszy obecnie filtr, wchłania się do absolutnego matu, nie bieli, nie zapycha... Na Wizażu masz więcej: www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=53596

Gość gość autorka wątku
Szczerze, to kosmetyków z Vichy jeszcze nie próbowałam, chociaż miałam taki zamiar. Zawsze jakoś kończyło się na la roche - wybierałam mniejsze zło, po prostu po latach walki z trądzikiem bardzo boję się testować nowe kosmetyki, gdyż dosłownie każda zapalna zmiana pozostaje na mojej skórze baardzo długo albo w ogóle nie chce zniknąć:( No ale muszę zaryzykować, bo już wiosna i nie ma żartów ze słońcem, jeszcze ten antybiotyk fotouczulający, aż strach wyjść z domu i cieszyć się ładną pogodą i w ogóle... Wracając do sedna, jednak zaryzykuje i wypróbuje ten kosmetyk:) Znasz może jakiś dobry lekki kremik nawilżający idealne na wiosne/lato? Bo ja stosuje La roche Cicaplast na dzień (fatalny pod makijaż, ale co zrobić jak dermatolog zaleciła...), a na noc Physiogel - mam wrażenie, że oba mimo wszystko zapychają... A i jak to jest z tymi filtrami - nakładamy na, czy pod krem nawilżający?

Gość gość
ja stosuję mleczko Avene z wodą termalną dla dzieci ma filtr 50 i jest ok, ni etłuści zbytnio i nie powoduje wyprysków szukaj w aptekach lub Superpharmie