Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak uprać ręczniki pomocyy

Polecane posty

Gość gość

na ile stopni ? jasne ręczniki na metce jest ze 30 c musze wstawić na 30 czy moge np na zimne zeby szybciej sie wyprały? jak wy pierzecie?

Gość DarlingAngel
zanieś mamusi, niech wypierze :D

Gość gość
no właśnie problem polega na tym że musze to zrobić sama mam taką sytuacje że nie mam wyjscia a nigdy tego nie robiłam

Porządne ręczniki frote, nawet jeżeli nie są bardzo brudne, zawsze daję na minimum 60 stopni. Jakaś dezynfekcja musi być

Gość gość
nie nie żaden wypadek nic z tych rzeczy po prostu ręczniki są neiswieże i musze je uprać tylko nie wiem jak nastawić pralke a mianowicie na ile stopni zeby pralka tez nie zzarla dużo prądu nie mam pojęcia na ile prać podobno im mniejsza temperatura tym mniej prądu a ręczniki nie mają plam tylko są nieswieże czy zimne pranie wystarczy czy musze tak jak na metce na 30c?

Gość Ale to już było
Prostych rzeczy nie wiesz? Nie wypierzesz w zimnej wodzie.Ustaw na 40 stopni.

Gość gość
miarka odplamiacza dodać do proszku i na 40 lub 60 stopni. Co ty masz za ręczniki na 30 stopni? To chyba sam plastik co się stopi w wyższej temperaturze a w 30 stopniach się nie dopierze.

Gość gość
aż na 60c ??? jejku nie zniszczą mi sie ręczniki a ile mniej więcej wtedy prądu pralka zużyje?

Gość gość
Larry co za fleja wyciera się w ręcznik mając miesiączkę, no przestań :| a ubrudzić można też kosmetykami. Takim fluidem np nieźle i co?

Gość gość
ale serio mówicie że trzeba w ciepłęj wodzie??? na zimne pranie wyskakuje mi czas 0:24h a na 30c 0:43h a na 60c 1:18h wydaje mi sie że na 60c to ta pralka niezle prądu pociągnie przecież ja bym 6 pran zrobila zimnych co 1 na 60 kurde nie weim co zrobic prosze serio powiedzcie na ile konkretnie powinnam nastawic reczniki są tylko nieswieże nie widać brudu myslalam ze zimne pranie wystarczy ja nigdy tego nie robilam prosze o szczere rady jestem zalamana;(

Gość gość
O jezu zużyje tyle ile musi, w zimnej wodzie niczego nie dopierzesz. Jak są jedynie nieświeże to nastaw sobie te 30 stopni ale dla mnie to nie wyprane jest uważam. Daj odplamiacza, płynu do płukania. Nauczysz się pomału.

Gość gość
ty chesz prac,czy przeliczac kilowaty pradu? :/

Gość gość
Larry jesteś paskuda no. A ty pierzesz po sobie sam sztywne ręczniki? :P

Gość gość
no dobra wsypałam 3/4 miarki proszku korek płynu do płukania i nastawiłam na te 60c na 1:18h ale jeszcze nie wcisnęłam start to moge coś zmienić jak ktoś coś doradzi jeszcze

Gość gość
Wiesz co dziewczyno, kup sobie balię, tarę, szare mydło, nalej tej zimnej wody i pierz kuźwa w niej 10 prań w jednej wodzie. Tylko ile ci licznik tej zimnej wody namierzy co??? Zastanów się. Mnie się wydaje, że mimo wszystko mniej aniżeli pralka, bo ona jeszcze płucze kilka razy. W zimnej wodzie nic nie wypierzesz pojmij to.

Gość gość
Jak masz białe te ręczniki, to możesz dać na 40 jak nie są takie brudne, to wystarczy. Im bardziej brudne tym wyższa temperatura prania, oczywiście patrzy się też na metki żeby czegoś nie zniszczyć, ale ręczniki można wyprać w wyższej i nic się nie stanie, chyba że są kolorowe i pofarbują.

Gość gość
jejku nigdy nie robiłam prania to skąd mam wiedziec podobno grzałka amsakrycznie prąd ciągnie wiec myslałąm ze na 30c to jak są mega brudne ale skoro tak mówicie to was posłuchałam i włączyłąm na te 60c i wlasnie wcisnęłam start zoabczymy co to będzie a mam takie pytasnko jakbym chciała pużniej posciel kolorową to też na 60 czy jak?

Gość gość
Larry from North Hollywood Ten fragment jest moim ulubionym : "prosze o szczere rady jestem zalamana;( Heheh też ten fragment zwrócił moją uwagę :D Lalka nauczysz się prać, nie trzeba się załamywać. Ty się ciesz, że masz pralkę :)

Gość gość
o matko już zejdzcie ze mnie mam mase ciuch ów brudnych a nie umiem prać to moja wina? mam dopeiro 25 lat ja nie jestem jakąś kruą domową ja musze korzystać z zycia puki czas a nie uczyc sie prać ja w zyciu nie pomsylam ze bede w takiej sytuacji zawsze to robiła mi mama ale chwilowo jej nie ma i musze przez jakis czas radzic osbie sama

Gość gość
No z kolorową to już tak nie szalej. Na 40 stopni ustawisz i będzie dobrze. Kup sobie vanish, czy inny odplamiacz i zawsze dodawaj do prania jak będziesz miała coś brudniejszego. A płyn do płukania zmiękcza tkaniny tak, że potem jest je łatwiej prasować.Musisz się nauczyć dzielić rzeczy do prania. Wyprowadziłaś się od Mamy? :) Pamiętaj że niektóre rzeczy farbują i nie będzie fajnie jak wrzucisz je razem do prania bo będzie lipa. Nie zostawiaj też prania w pralce jak się skończy, tylko od razu wyjmuj i wieszaj, bo inaczej też może jeden ciuch od drugiego pożyczyć kolory jak będą tak leżeć na sobie bez wody, no i poza tym jak tak zostaną, to zatęchną i trzeba będzie prać ponownie.

Gość gość
nie mama jest w santorium pojechała tydzien temu jeszcze 3 tyg jej nie bedzie ;/ ja nie wiem jak sobie poradze ona mi tlumaczyla jak mam prac ale ja jej nie sluchalam bo bylam zajęta próowaniem nowych makijaży a teraz tego żaluje cał tydzień nie prałam nie myślałam wogule o tym ale dzisaj sie musiałam za to wziąść zobaczymy co z tymi ręczniakmi będzie jeszcze 1:07h

Gość gość
Na krótkie pranie w zimnej wodzie można nastawić wełniane rzeczy, ale te to lepiej wyprać ręcznie. Musisz patrzeć na metki. Jak jest w czymś więcej włókna sztucznego to nie dajesz wysokiej temperatury, bo włókna się niszczą w gorącej wodzie i skręcają czego efektem będzie wyjęta, pognieciona szmata już nie do uprasowania. Rzeczy bawełniane można prać w wyższej temperaturze 40-60 stopni, zależy też od kolorów. jak jest coś nowego, to najlepiej jest wrzucić do miski i zobaczyć czy farbuje, wtedy prać osobno.

Gość gość
a do czego są temperatury 75 i 90c?

Gość gość
mam poweidzaila zebym nie dzownila do niej co chwila bo sie wstydzi przed ludzmi bo pierwsze kilka dni to co chwila dzwonilam bo nie wiedailam jak kuchnie wlączyć zmywarke i inne takie ;) no i stwierdzilam ze laski juz nie potrzebuje liczylam na was zobczymy jak reczniki sie upiorą czy dobrze zrobiłam

Gość DarlingAngel
myslalam, ze jestes facetem a tu dziewczyna :D szooook :D