Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam mało pokarmu POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny ! Mam problem, chodzi o to, że mam mało pokarmu :( córcia urodziła się 18 marca odciągam pokarm i karmię ją z butelki, bo tak ją nauczyli w szpitalu :/ nie potrafi ssać z piersi, w ogóle się nie najada wtedy..była chora na żółtaczkę , musiała leżeć w inkubatorze pod lampami stąd nie mogłam jej karmić piersią..z początku nie miałam w ogóle pokarmu, ale stymulowałam piersi laktatorem i powoli, powoli było coraz więcej, nawet i po 70 , 80 ml ściągałam..niestety..teraz jest tylko gorzej..najwięcej ile mi się udaję ściągnąć to 60 ml, a moja córka powinna jeść dwa razy tyle..muszę ściągać na 2 razy i co drugie karminie ma mlekiem sztucznym..pije herbatkę na laktację, ale to nie pomaga..co robić ?

Gość gość
widziałam na własne oczy jak matki chodziły karmić piersią dzieci z żółtaczką u was jakieś inne praktyki?

Gość gość
W tym szpitalu co rodziłam nie można było wyjmować dziecka z inkubatora kiedy miało fotowanie :( cały tydzień byłam w szpitalu i miałam ją raz na rękach..to było dla mnie okropne,.rano nie mogłam przychodzić, bo były wizyty lekarzy..po południu też nie, bo była naświetlana, wieczorem też nie, a bo już za późno..byłam zdołowana..na szczęście jesteśmy już w domu mogę się cieszyć naszym maleństwem. :).

Gość gość
up

Gość gość
dużo pij, nie tylko herbatki na laktacje, ale herbaty i wody, spróbuj tez trochę wiecej jeść i zobacz, czy przybędzie ci mleka, niestety stymulowanie laktatorem jest słabe i wielu kobietom nie wystarcza do utrzymania laktacji

Gość gość
a co my ci mmy pomóc?? dokarmiaj ja butelka i tyle przeciez nie zagldzisz dziecka. pomyśl troche

Gość gość
Bawarka

najedz się tego co lubisz :) często przystawiaj dziecko do piersi. Ja miałam tyle pokarmu, że trojaczki bym wykarmiła, ale dopiero jak poszłam na imprezę i zjadłam wszystko co mi rodzina podała - kurczaczki, serniki, sałatki...

Gość gość
Nawet jeżeli dziecko nie umie ssać piersi to przystawiaj gdy nie jest głodne. Wtedy sobie pociumka a Tobie pobudzi laktacje. Pij duzo Płynów. Możesz też kupić specjalny zestaw do karmienia madeli, Taki co się przypina do piersi. A i jak ściągasz pokarm to się relaksuj i nie patrz cały czas na miarke tylko myśl o dziecku. Ale jakbym polecała nauczyć jeść dziecko z piersi bo im dłużej tym będzie ci coraz ciężej.

Gość przyszla mama kwietniowa
Witaj. Slyszalam ze piwo karmi i czarna herbata z mlekiem jest na laktacje. Wazne bys jadla regularnie i to co lubisz. Bur mozesz byc przemeczna. Rob sobie dzemki jak dziecko spi. Stresowe zycie niszczy laktacje.

Taj właśnie. Naucz ja z piersi. To wazne czesto a po 10 min tak mówiła mi polozna. Kawa zbozowa tez jest na laktacje.

Witaj. Slyszalam ze piwo karmi i czarna herbata z mlekiem jest na laktacje. Wazne bys jadla regularnie i to co lubisz. Bur mozesz byc przemeczna. Rob sobie dzemki jak dziecko spi. Stresowe zycie niszczy laktacje.

Gość gość
Nie szkoda c****ersi? No chyba, że masz byle piegi, takim to nic nie zaszkodzi.