Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czwarta ciąża szwagierki...

Polecane posty

Gość gość
Jak rodzice są niezaradni to dzieci głodują i nie ma znaczenia czy jest ich dwoje czy czworo. Najlepiej siedzieć, biadolić, wegetować i nie potrafić nawet stworzyc pełnej rodziny bo przecież drugie dziecko zeżre resztę kasy.

Gość gość
lepiej dac wszystko jedynakowi niz miec stado dzieci w nedzy bez pieniedzy

Gość gość
dlatego głupie polskie społeczeństwo wymrze z takim myśleniem. Mądre narody mają pelne rodziny.

Gość gość
haha - w 3 swiecie jest ogromny przyrost naturalny rodziny niemal wszystkie wielodzietne -nedza straszna tam jest

Gość gość
wielodzietnosc to synonim biedy -góra 5 % rodzin wielodzietnych zyje w godnych warunkach a reszta -bieda piszczy

Gość gość
zobacz co sie dzieje w krajach gdzie rozmnażają się jak króliki. Afryka, Indie, Chiny. No faktycznie jest im czego zazdrościć :)

Gość gość
ale tzw autorytety kaza miec stado dzieci nawet w najwiekszej nędzy

Gość gość
a ja mam 5 i kasę i gól wam skacze :)

Gość gość
Jak czytam komentarze niektórych osób to ręce opadają. Nie wychowałam się w bogatej rodzinie, ba nawet nie w tej średniej półce. Żyliśmy skromnie, głodni nigdy nie chodziliśmy i nie korzystaliśmy nigdy z pomocy żadnych organizacji charytatywnych. Co roku nie wyjeżdżałam na wakacje, ubrań też nie miałam za często nowych, nie mówiąc o komórce czy komputerze. We wakacje dorabiałam sobie np. zbierając truskawki u gospodarza albo jagody w lesie (na własne zachcianki). Razem z rodzeństwem skończyliśmy studia i radzimy sobie, I wiecie co?Nigdy nie zamieniłabym się na inne życie. Nie mieliśmy wszystkiego ale mieliśmy siebie. I teraz o tych wielu latach mam ten luksus, że gdyby stała mi się jakaś krzywda to wiem że mogę liczyć na pomoc mojego rodzeństwa. a to chyba jest ważniejsze niż super bryka czy super ciuchy czy sprzęty w domu. A co do leczenia, edukacji to niestety nie jest to wina ludzi tylko g...wnianych przepisów, limitów etc. I trzeba pamiętać że bieda czy skromne życie to nie patologia

Gość gość
Moze jakbym byla miliarderka i stac by mnie bylo na surogatke i stado nian moze bym sie zdecydowala na 5 dzieci,dla mnie 2 to duzo,lubie wygodnie zyc i dobrze mi z tym

Gość gość
skończone studia i "we" wakacje???

Gość gość
w wychowaniu dzieci najwazniejsze sa dobre warunki materialne a to latwiej dac 1, 2 dzieci niz stadu -osoby z biednych wielodzetnych rodzin czesto z zalem wspominaja ze musialy nosic stare ubrania buty po rodzenstwie i wszyscy sie z nich smiali, zyli w tloku i zero prywatnosci

Gość gość
Tlok i zero prywatnosci - to rozumiem, bo faktycznie moze byc uciazliwe. Nas akurat bylo tylko dwoje - ja i brat, i kazde mialo swoj pokoj. Moze gdybym miala siostre, to mieszkanie w jednym pokoju jeszcze by przeszlo ulgowo, ale 5 lat mlodszy brat i nastolatka? W zyciu. Moja przyjaciolka dorastala z dwoma bracmi i rodzicami w trzech pokojach, dla siebie miala wydzielony kacik w pokoju rodzicow i wspomina to niezbyt. Byla ogromnie szczesliwa, kiedy wreszcie skonczyli budowac dom i dostala wlasny pokoj. Ale akurat to, czy ktos sie ze mnie smieje, bo nosze ciuchy po starszym rodzenstwie albo kuzynce, zawsze mialam gleboko w tyle. Tak mnie wychowali, ze nigdy sie nie przejmowalam tym, co o mnie mysla inni, ani sama nie komentowalam cudzej garderoby. Znalam taka jedna dziewczyne, ktora w wieku 16 lat potrafila sie rzucic na podloge, krzyczec i kopac, bo ona chce Levisy i w koncu je dostawala. Czesto mowila, ze jej mama potrafi sobie latami nic nie kupic i chodzic non stop w tej samej spodnicy, byle jej i jej siostrze kupic cos ladnego i markowego. Dla mnie ta dziewczyna byla zalosna i godna politowania. Glupia, rozkapryszona gowniara, ktora w nosie miala wszystkich, poza soba. Presje rowiesnicze nigdy nie robily na mnie wrazenia, nawet by mi do glowy nie przyszlo, ze powinnam sie czegos wstydzic, bo nosze spodnie z targu i tak samo wychowuje swoje dzieci.

Gość gość
ale jak rodzenstwa jest 5, 10 kilkanascie -to jest nedza i ciasnota straszna a tzw autorytety kaz miec dziecko co rok lub 2 nawet jesli malzonkowie mieszkaja w 20 metrowej kawalerce-20 dzieci na 20 metrach -no super