Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość autorzyna

problem z dziennym usypianiem 1,5 rocznego dziecka

Polecane posty

Gość gość autorzyna

Syn przestawił się od paru dni z 2 na jedną drzemkę, a wygląda to tak, że do południa "jakoś" udaje się uśpić,a po południu jest padnięty ale nie idzie go uśpić i pada o 19 na nocny sen. Problem tkwi w tym, że synek nie umie sam zasnąć w dzień. Było już chyba wszystko poduszka, wózek, ręce. ostatnio nic nie działa i synek w końcu usypia po dużym marudzeniu najpierw na rękach potem położony i "dobujany" w wózku. Waży 10 kg i ciężko mi go nosić i spierać się z tym żeby usnął, a sam z siebie nie da razy. Będzie leżał wymęczony na dywanie, chodził, przewalał się i płakał do wieczora... Jak mu pomóc?

Gość gość autorzyna
???

Gość gość
Przerabialam to samo; ja zmienialam czesto sposoby usypiania bo jeden sie synowi nudzil- spiewalsm opowiadalam bajki zmieniajac tekst tak, zeby syna to interesowalo; ale prawda jest taka ze to typ taki ze w wieku 2 lat przestal w ogole sypiac w ciagu dnia

Gość gość
Moje dziecko tez w tym wieku miało tylko jedna krótką drzemkę w ciągu dnia

Gość gość
Mój zasypia w wózku na spacerze, potem wózek na ogród i śpi ok 2 h. Pada, czy śnieg, wychodzimy. Jak jest już bardzo tragicznie na dworze biorę wózek do domu i jeżdżę po domu z nim. Sam nie zasnie. Ewentualnie wlozenie go do lozeczka i zostawienie aż usnie z płaczu.

Gość gość
problem tkwi w tyn ze uczy sie male dzieci usypiania , a one zasypiac musza same - to po pierwsze. Coz ten blad juz zrobilas, nie kladz go spac do polodnia tylko po poludniu ti do wieczora wytrzyma on juz nie jest malutki nie potrzebuje tyle snu

Gość gość
moj syn ( 14 mies ) zasypia sam czasem siada mi na kolana i zamyka oczy ale nigdy go nie usypiam ! sam zasnie jak bedzie zmeczony i spi po 3-4 godz :)

Gość gość
uśnie z płaczu - jesteś potworem nie matką

Gość gość
nie potworem tylko ktos musi to dziecko wychowac ! moje co prawda nigdy nie usypia z placzu ale nigdy te z go nie usypialam przez to jak chce spac kladzie sie i zasypia bez problemow !

Gość gość
Syn ma rok i śpi raz w ciągu dnia. 2 miesiące temu zrezygnował z drugiej drzemki. Wygląda to tak, że od 17 jest koncert. Ale za nic nie zaśnie. Ciesz się autorko, że dopiero teraz ci dziecko z drugiej drzemki zrezygnowało.

Gość gość autorzyna
wiadomo, że dziecko powinno zasypiać samo, ale jak już jest nauczone inaczej to co teraz zrobić by go nauczyć?