Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dosia28

Na usg 3D mówią chłopiec a rodzi się dziewczynka czy to możliwe w tych latach?

Polecane posty

Gość dosia28

Czy w ostatnich latach zdarzają się jeszcze pomyłki na tak dobrych sprzętach jak 3D czy 4D chodzi o usg połówkowe. Zastanawiam się czy mam brać pod uwagę taką pomyłkę ponieważ w 20 tyg na 3d był chłopiec a teraz w 28 tygodniu na zwykłym niby usg ale dziecko większe i nie widać worka mosznowego i raczej na dzien dzisiejszy jest dziewczynka.

Gość gość
. Tak zdarzaja sie takie pomylki, ponieważ genitalia dzieci są bardzo do siebie podobne.

Gość gość
. Moja córka urodzila sie będąc 100 procentowym chłopcem w ciąży na comiesięcznym usg 3d, a jak zobaczylam przy cc jak pediatra ja bada i zobaczylam co ma miedzy nogami to sama myślałam ze to penis. Także tak to mozliwe. Ciesz sie ze teraz sie dowiadujesz a nie podczas porodu.

Gość gość
Ale usg 3 d wcale nie jest pewniejsze:o pewne na 100% jest jak lekarz zobrazuje plec na podstawie narzadow wewnetrznych a nie czy cos dynda miedzy nogami czy nie:o

Gość dosia28
jestem juz mamą synka więc taka pomyłka jak najbardziej mogłaby być tylko boję się że jak znowu pójdę na usg i powiedzą że jednak syn i czar pryśnie i nadzieja na upragnioną córeczkę. Ale z drugiej strony po co się łudzic jak juz nastawiłam sie na drugiego syna chociaz w głębi serca czuje że to córeczka.

Gość gość
owszem, znajoma nie miała usg 3d ale zwykłe usg, na KAŻDYM mówiono, że dziewczynka (4 lata temu) zaczęła rodzić, ale musieli zrobić cesarkę, przed musieli zrobić usg... CHŁOPIEC. Ja całą ciąże słyszałam chłopiec, ale może z 3-5 ubranek miałam niebieskich reszta białe, żółte, zielone... kolorowe, ogólnie tzw "uniseks" Nie ma co się nastawiać.

Gość gość
dosia28 idź się lecz!!! najważniejsze aby było zdrowe, a nie "upragniona dziewczynka" jeśli miałabyś wybór upragniona, ale chora dziewczynka lub zdrowy chłopiec, nadal tak byś pragnęła dziewczynki? Ale te baby są głupie.

Gość gość
Chora babo a co to dziewczynki nie można pragnąć? Bo co? Bo męska płeć ucierpi? Idź się lecz bo jesteś przewrażliwiona. To że chcemy zdrowe dziecko, zdrowego syna i zdrową córkę to oczywiste i nie musisz tu moralizować bo każdy to wie.

Gość dosia28
to że pragne córki nie znaczy że jestem chora i mam sie leczyć mam synka i nie zamieniłabym go na 100 córek i także jakbym miała mieć dziecko chore to normalne ze lepiej miec 3 synów zdrowych niz jedną córkę chorą. Pragnęłm córki ale jak lekarz powiedził w 20 tyg ze chłopiec to nastawiłąm sie na drugiego chłopca wyprawkę też kompletowałam pod drugiego synka a tu nagle szok raczej dziewczynka mówi lekarka super tylko nie wem czy mam się już cieszyć że córka zeby na kolejnym usg znowu nie powiedzieli mi że jednak chłopiec to tylko o to chodzi wiadomo że bede kochac tak samo czy to bedzie dziewczynka czy chłopiec. Leczyć to się powinnaś raczej Ty bo nie słyszałam że leczą się ludzie którzy mają marzenia lub czegoś pragną nikomu krzywdy tym nie robie nie rodze chłopców i ich nigdzie nie oddaje tylko kocham jak każda matka swoje dziecko a chyba każda kobieta w głębi duszy chce mieć córeczkę

Gość gość
dosia na usg tym zwyklym widac narzady wew.dziecka min. jajniki dziewczynki a na 3d nie widac co dziecko ma w srodku. jesli to byl dobry sprzed, nie stary to dobra lekarka powinna zobaczyc czy sa jajniki czy moszna.

Gość gość
zawsze myślałam że 3d jest lepsze i dokładniejsze jesli chodzi o rozpoznanie wad rozwojowych i płci dziecka miałam nawet isc jutro na 3d zeby mi potwerdził lekarz czy syn czy córka . Teraz co miałam usg w 28 tyg to nie wiem jakiej jakości sprzęt ale na nfz na szpitalu to raczej szału nie ma i niby córka bo worka mosznowego nie widać szkoda że nie zapytałam co z sikorkiem ale dziecko było dobrze ułożone nic nie zasłaniało jak pytałam a wcześniej w 20 tyg maiałam prywatnie 3d i niby syn.

Gość gość
Skad ten pomysl, ze kazda kobieta pragnie corki? Ja tam nigdy nie mialam takich pragnien. Przy pierwszej ciazy bardzo chcialam chlopca I akurat udal sie syn. Przy dwoch kolejnych plec byla mi absolutnie obojetna, ale tak sie zlozylo, ze akurat los obdarzyl mnie samymi synami :-D Marzenia o corce w dalszym ciagu sa mi obce.

Gość m1983m
Ja będę miała drugiego synka. Chciałam brata dla pierwszego syna. Będzie różnica wieku 6 lat; chciałabym mieć jeszcze później córkę - jak Bóg spełni to marzenie. Żałuje że nie starałam się z mężem wcześniej jak synek miał 2 lata, czy 3 lata, bo niby był plan że pójdę do pracy. A wyszło tak, że przez cały żywot syna,przez te 6 lat nie pracowałam. A marzy mi się rodzina gdzie i synowie są i marzy mi się mieć córeczkę... no chyba to nie wstyd tak marzyć.... wiadomo że najważniejsze jest aby dzieci były zdrowe, ale ta dziewczynka siedzi w głowie. Mam 33 lata. Nie marzę już o karierze zawodowej,marzę by być spełnioną rodzinnie..oczywiscie pojde do pracy jak dzieci beda odchowane

Gość gość
Zdarza sie, czesto dziewczynki maja wieksze wargi wewnetrzne i pewnie to daje taki obraz. Tak mi sie wydaje.

Gość m1983m
no fakt - też to słyszałam, że są większe wargi sromowe u dziewczynek i na usg można pomylić z "siusiakiem" ;). Ale jak wytłumaczyć worek mosznowy? Chyba jak już lekarz stwierdzi, że worek mosznowy jest, że jąderka są w tym worku, to raczej pomyłki już z dziewczynką nie może być ;). No to czekamy na drugiego chłopaka. fajnie; dziś kupiłam Mu małą piłeczkę miękką, która grzechocze :). Starszy już chciał nią kopać ;). A jeżeli chodzi o dziewczynkę-córeczkę...no czas pokaże...ale chciałabym spróbować.Najwyżej będę mieć 3 synów :) ;).