Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wierzycie w Anioły

Polecane posty

Gość kilkarazytak
Miłosierny Bóg troszczy się o człowieka, dba o nas i stąd mamy aniołów, którzy są obecni przy nas, chronią nas i pomagają nam. Anioły są "sposobami" obecności Boga objawiającego się w świecie, Jego manifestacją i Jego głosem. Łączą niebiosa z ziemią i "sprowadzają" na nią Boga. Wszędzie tam, gdzie możemy spotkać się z dobrocią, miłością, jednością, tam też obecny jest anioł. Nierzadko słyszymy: Ty jesteś moim aniołem, a mówimy tak wtedy, gdy spotykamy się z okazaną nam czyjąś dobrocią, życzliwością. Słusznie tak czynimy, bowiem w tej pomagającej nam osobie objawia się nam dobroć i miłosierdzie Boga. "Mieć anioła" oznacza uczestniczyć w dobroci Bożej, w okazanej nam Jego łasce.

Gość gość
Tak wierze. Sa nimi moi dziadkowie. Czesto czuje ich obrcnosc. Moze to wydawac sie smieszne ale uratowali mnie. Pierwszy raz kiedy mialam z 10 lat. Wybieralam sie na plac zabaw. Poczulam kogos dlon na barku. Wiec obrocilam sie zeby zobaczyc kto to. W tym momencie zza zakretu wyjechalo mega rozpedzone auto. Nikogo oczyeiscie za mna nie bylo... ta sekunda uratowala mi zycie. **** Ja pierdziele... W każdym zbiegu okoliczności dopatrujesz się dziadzia anioła? To tak jak mój były mąż... On twierdził, że wszystko zawdzięcza dziadkowi nieżyjącemu (taki kult mu matka wcisnęła do głowy). Ja wierzyłam w takie rzeczy jak byłam dzieckiem no ale ludzie... Czas dorosnąć.

Gość gość
nie wcinaj się, napisała że poczuła dłoń na barku

Gość gość
przestalem wierzyć w anioły i moje życie zamienilo się w koszmar.

Gość gość
No tak... dłoń na karku :D Bardzo, bardzo, bardzo przekonujące!

Gość gość
Ponoć miłości też nie ma :-D

Gość gość
a jest? :D

Gość gość
Jest, Bóg jest Miłością ❤️

To ty jesteś miłością, a nie bó/g, bó/g cię i tak zarżnie, zamorduje uśmierci w jakiś sposób, a ty umrzesz z jego imieniem na ustach. P*****l boga, morduj ludzi, kradnij, zostań złoczyńcą, drugim Hitlerem, bo to i tak bez różnicy.

Gość gość
Zawsze wzbudzają u mnie uśmiech takie niedowiarki jak tu . Nic nie istnieje , nic nie ma , wszystko jest przypadkiem i zbiegiem :-) Mam nadzieje , że chociaż niektórzy doświadczą " czegoś" osobiście . Jest to temat rzeka . Można oczywiście dla własnej wygody zrzucić wszystko na przypadek. Jednak o jakim przypadku mówimy , kiedy np. nieżyjący członek rodziny ostrzega nas we śnie przed wypadkiem i tylko czujność , ktoś nazwie to opieką pozwala nam wyjsc z niego cało .

Gość gość
jak biedny jest ten syn fubu

Wszystko co mówisz o mnie mówisz o sobie. Zawsze tak będzie w przypadku mojej osoby.

Gość gość
Fubu, biedaczku, wypij coś i idź spać. Żałosne stworzenie na,uczuciiwym

Gość gość
Mój były tak o mnie mówił i tak mnie pamięta: byłaś jak anioł :-)

Wstałem już i mam się dobrze, mówisz o sobie? Tak wiem, kochanie, wiem.

Gość gość
A mnie zawsze bawią osoby, które ze strachu wierzą w życie po życiu... Wszędzie się doszukują swoich zmarłych... jakiś znaków. Bo tak łatwiej. No ale Wam się nie przetłumaczy więc pożalcie się dziadkom i tyle.

Gość Ryfka     Goldman
Dobrze jest w coś wierzyć, nawet jeśli to zakrawa na absurd.

Gość Leśne Licho
Wierzę. B/ ó/ g stworzył An/ ioły wcześniej niż ludzi. Część z nich nie chciała Mu służyć ,stali się demonami. Każdy z nas ma swojego Ani/oła stróża. Przypuszczam więc że dłon jaką poczuł ktoś na ramieniu a która go uratowala był to przejaw działania jego An/ ioła stróża. Mnie też parę razy uratował, w różnych groznych sytuacjach.

Gość gość
Eh ludzie, ludzie.