Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kłopoty uczuciowe.

Polecane posty

Gość gość

Jestem 20 letnią studentką. Wynajmuję pokój. Właściciel to samotny ojciec 2 letniego synka, którym się opiekuję w między czasie. Mam dobry kontakt z właścicielem. On interesuje się mną i moim życiem, proponuje wspólne zjedzenie obiadu, kolacji, wspólne obejrzenie telewizji albo wyjście na spacer pod pretekstem wyjścia z dzieckiem, czasami uszykuje mi śniadanie, podwiezie lub odbierze z uczelni.. Komplementuje moje podejście do dzieci i jest ogólnie bardzo miły. Jego synek to bardzo fajny, wesoły maluszek, bardzo go polubiłam i przywiązałam się trochę do tego dziecka. Najgorsze jest to, że poczułam, że zależy mi na tym człowieku i jego dziecku. Gryzie mnie to bo on jest ode mnie starszy no i ma dziecko.. Ehh..

Gość Marta180502
A to taki problem, że jest starszy i ma syna? Przecież dobrze się z nimi czujesz, zależy Ci to w czym to przeszkadza?

Gość gość
Nie wiem czy ma szansę coś z tego być.. Szczerze.

Gość gość
Przeraża mnie też trochę mój brak doświadczenia w związkach..

Gość Marta180502
Doświadczenie zawsze możesz zdobyć.. A czy wyjdzie to nie wiadomo, zawsze jest ryzyk, czy to facet po przejściach czy początkujący.

Gość gość
Naprawdę nie wiem co powinnam robić.

Gość gość
Rób to, co dyktuje Ci intuicja a nie to co "powinnaś". Weź pod uwagę że dziecko,, jaki facet mogą źle odebrać Twoje sygnały (jeśli nie jesteś zainteresowana) i krzywdzić ich obojga. Jesteś zainteresowana? Na jak długo? facet może się pogodzić ze stratą kobiety, ale dziecko...to inna bajka. Osobiście uważam że facet z dzieckiem to nic nietypowego. Pytanie tylko czy Ty chcesz?

Gość gość
A ile lat starszy?

Gość gość
Jestem zainteresowana.. Szczerze mi zależy, chociaż nie wiem jakie dać mu sygnały żeby zauważył, że mi zależy. kwestię opieki nad dzieckiem. Bardzo polubiłam to dziecko i przywiązałam się trochę do tego dziecka. Jednak staram się nie przekraczać żadnej granicy i nie zastępować mu mamy ale problem, że dzidzuś zaczął mówić do mnie mamo. Zwykle wtedy stanowczo tłumaczę dziecku, że nie jestem jego mamą ale zapewniam go, że bardzo go lubię. Rozmawiałam o tym z jego tatą, obiecał porozmawiać z dzieckiem ale chyba nie dużo to dało i generalnie to boję się czy to wszystko nie odbije się negatywnie na małym w przyszłości gdyby coś nie wyszło. Mam 20 lat, on 32.

masz dopiero 20 lat... a co będzie, gdy poznasz kogoś bliżej swojego wieku? jeśli pokażesz, że chcesz czegoś więcej, a ten facet po prostu jest miły, możesz zepsuć wasze stosunki. Przywiązanie i to, że Ci zależy to jeszcze nie miłość. Wyleczysz się z tego.

Gość gość
Na pewno byłoby mi cieżko rozstać się z nim i z tym dzieckiem.. Nie wiem co zrobić żeby nic nie zepsuć..

Gość gość
No i co z tego że jest starszy? To nie powinno być problemem. Wiek nie ma znaczenia. A dziecko to chyba tez nie kłopot skoro je polubiłaś i przywiązujesz się do niego. Daj szansę temu co się między wami zaczyna rodzić.

Gość gość
Daj mu doooopy! :classic_cool: