Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pina6

Rolki a ciężar ciała

Polecane posty

Gość pina6

witam, mam dylemat z zakupem rolek , bardzo lubiłam na nich jeździć kiedyś , teraz chciałabym wziąć się w końcu za siebie i pomyślałam ze rolki będą dobrym pomysłem , tylko nie wiem czy przy wadze ok 120 kg wytrzymają mój ciężar, szukałam gdzieś jakiś informacji ale nic konkretnego nie znalazłam :(

Gość BrzydkaOna
120kg:o ło matko:x Jak kupisz takie z górnej półki wytrzymają, przy skokach na barierkę obciążenie jest dużo większe.

Gość gość
Nie kupuj rolek z miękkim butem, takich do fitness/rekreacji. Kup markowe z twardą skorupą takie do freeskatingu np. Rollerblade Fusion 84, Seba FR1 i inne tego typu i o podobnej jakości. Licz się z wydatkiem od ok. 800zł w górę za rolki, plus dobre ochraniacze i kask.

Gość gość
a nie lepiej biegac?

Gość gość
Ja mam do sprzedania za 70zł.

Gość TypicalABS

Wiem że post już ... nazwijmy to wiekowy (ponad 5 lat) ale...

Szybkie pytanie,
Stopa (rozmiar buta) 47-48.
Mam 130+ kg wagi, docelowo może się uda dobić do 135+ kg (+ jakiś plecack i ubranie... i robi się nam waga jeźdzca powyżej 140kg).
192 cm wzrostu.
Siła też jest, i to całkiem spora :D
Nigdy nie jeździłem na rolkach, chciałbym spróbować.

Jakie rolki dobrać - w sumie dla świeżaka, ale takie by się nie rozleciały po pierwszym dniu jazdy?

Gość Kocham rolki
Dnia 6.06.2019 o 14:55, Gość TypicalABS napisał:

Wiem że post już ... nazwijmy to wiekowy (ponad 5 lat) ale...

Szybkie pytanie,
Stopa (rozmiar buta) 47-48.
Mam 130+ kg wagi, docelowo może się uda dobić do 135+ kg (+ jakiś plecack i ubranie... i robi się nam waga jeźdzca powyżej 140kg).
192 cm wzrostu.
Siła też jest, i to całkiem spora :D
Nigdy nie jeździłem na rolkach, chciałbym spróbować.

Jakie rolki dobrać - w sumie dla świeżaka, ale takie by się nie rozleciały po pierwszym dniu jazdy?

Jedź do profesjonalnego sklepu wrotkarskiego. Musisz przymierzyć i posiedzieć w nich trochę. Plecaka na rolki nie polecam. Ja po 20 km czuję się jakbym wyszła z pod prysznica - bez plecaka. Zresztą co chcesz brać w ten plecak - kanapki? :) Nie no poważnie. Jedź do sklepu. Musisz przymierzyć. Dobry sprzedawca Ci doradzi.

Gość TypicalABS
Dnia 19.06.2019 o 13:38, Gość Kocham rolki napisał:

Jedź do profesjonalnego sklepu wrotkarskiego. Musisz przymierzyć i posiedzieć w nich trochę. Plecaka na rolki nie polecam. Ja po 20 km czuję się jakbym wyszła z pod prysznica - bez plecaka. Zresztą co chcesz brać w ten plecak - kanapki? :) Nie no poważnie. Jedź do sklepu. Musisz przymierzyć. Dobry sprzedawca Ci doradzi.

No jak to co w plecaku :) tematy na siłownie (woda, buty na zmianę, ręcznik).

Na rolkach na siłownie w ramach rozruszania, na miejscu trening i potem na rolkach powrót... takie dodatkowe cardio.