Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrzesniowasycylia

Sycylia z 1,5 rocznym we wrzesniu

Polecane posty

Gość gość
Sycylia jest piekna do zwiedzania a nie siedzenia z dupa przy basenie dlatego z dzieckiem jest bez sesu no ale zawsze mozesz sie povhwalic ze bylas chociaz gowno zobaczysz

Gość wrzesniowasycylia
Dzięki za rady, chyba rozważę zmianę tej Sycylii ;)

Gość KajaMi
ja się włąsnie wybieram we wrześniu na północ Włoch do Como, widziałam, że jest tam piękne jezioro i termy, szkoda ze mój maluszek nie chodzi jeszcze, bo jakby można go było wziąć za rączkę to byłoby o wiele łatwiej, myślicie, że dałoby się jakoś przyśpieszyć naukę chodzenia? :D

Gość gość
Sycylia jest fantastyczna ( bylam w maju) z bardzo bogata kultura wiec jechac tam z malym dzieckiem i siedziec przy basenie to jest bez sesu no ale zawsze mozesz sie pochwalic ze bylas na Sycylii . Sycylia jest do zwiedzania ! Nie dasz rady z malym dzieckiem pojechac na Etne czy spedzic dzien w Taormina. No ale skoro musisz to podpowiem ci ze okolice Noto maja piaszczyste plaze

Gość gość
Kaja rozumiem, że chciałabyś odpocząć w wakacje, ale malucha zostaw lepiej w domu w takim razie, stanowczo nie powinno się przyśpieszać nauki chodzenia, bo można przeciążyć jego kręgosłup, nie po to daje się od niemowlaka witaminę D, żeby dbać o zdrowy rozwój kości żeby później nabawił się wad postawy.

Gość gość
my byliśmy na Katanii i w Taorminie. Dziecko 9 miesięcy i zwiedzało z nami dzielnie Syrakuzy, Etne i wiele innych cudnych zakątków. Byliśmy w kwietniu - od 14 i pogoda była idealna, dwadzieścia parę stopni, przyjemnie, ale wiem że przez naszym przyjazdem było deszczowo... plaże piaszczysto-żwirkowe. Ale mały raczkował i nie marudził :) starsze dzieci śmigały w croksach lub sandałkach, a miejscowe dzieciaki na bosaka :)

Gość gość
gość dziś Sycylia jest fantastyczna ( bylam w maju) z bardzo bogata kultura wiec jechac tam z malym dzieckiem i siedziec przy basenie to jest bez sesu no ale zawsze mozesz sie pochwalic ze bylas na Sycylii . Sycylia jest do zwiedzania ! Nie dasz rady z malym dzieckiem pojechac na Etne czy spedzic dzien w Taormina. No ale skoro musisz to podpowiem ci ze okolice Noto maja piaszczyste plaze x x oczywiście, że dadzą radę zwiedzić - wystarczy zaopatrzyć się w nosidło, tatuś bierze malucha na klatę i zwiedzają! dla chcącego nic trudnego. dziecko może nie ma potem wspomnień z takiego wyjazdu, bo za małe i zapomni, ale na chwilę pobytu bawi się cudownie!

Gość gość
Ja sycylie zjezdzilam wlasnie z 18 miesiecznym dzieckiem. Byl czas na plaze ale i ha piekne miasta. Kwiecien. I juz bylo bardzo cielo jak latem w polsce.

Gość HalinkaSz
Raczej odradzałabym chodziki, mogą zbytnio obciążyć kręgosłup :(

Gość Zuzol
Zgadza się - chodziki to nie najlepszy pomysł. Należy jednak pamietać, że bardzo ważne jest to aby uzupełniać dietę takiego maluszka witaminą D!

Gość Katiuszaa
Im więcej witaminy D za dzieciaka, tym mniej problemów na starość! Mi polecono KID witum w kropelkach, warto spróbować, aptekarka powiedziała, że najlepsze na rynku.

Gość Kaja Mi
Jednak zdecydowaliśmy się jechać bez małego, jakby umiał chodzić to można by był pozwiedzać, inaczej ciężko a ma to być przecież urlop. Naczytałam się właśnie że chodziki szkodzą nie ma co niczego przyśpieszać na parę miesięcy wcześniej. Podziwiam Was, że jechaliście z dziećmi i było fajnie.

Gość gość
Kaja to chyba twoje pierwsze dziecko i nie wiesz.co mowisz:) latwiej z dzieckiem niechodzacym bo przynajmniej ci nie ucieka.

Gość Ewanka
Ale ludzie są podatni na komentarze, większość osób była i dała radę to też bys sobie poradziła na wakacjach rodzinnych, w czasie których dzieciaczek może by się nie nauczył chodzić ale byś miała większy komfort psychiczny bo byś nie myślała co teraz robi

Gość gość
KajaMi też mam wrażenie że to twoje pierwsze dziecko, właśnie teraz pozwiedzasz póki nie chodzi!!!! Jak zacznie chodzić gwarantuję ci że dużo nie pozwiedzasz:)

Gość garbaxc

Podróż z dzieckiem w tym wieku to oczywiście dobry pomysł, nie ma się czego bać. Loty do 2 lat praktycznie bezpłatne, często też bez dodatkowych opłat jest pobyt w hotelu w łóżeczku turystycznym. Jak chcesz więcej swobody dobrą opcją zakwaterowania są także domki wakacyjne na Sycylii. Plaże też naprawdę świetne - dużo lepsze niż na przykład na Malcie. Polecam bloga o Sycylii, gdzie znajdziesz bardzo dużo praktycznych informacji. https://sycylia.pl/