Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kawalerzy powinni płacić bykowe?

Polecane posty

Gość gość

Często przewija się opinia, że kawalerzy marnotrawią pieniądze, przeznaczając na własne zachcianki, podczas gdy rodziny wielodzietne i samotne matki sobie nie radzą. Co o tym myślicie?

Gość gość
Samotne matki w większości przypadków same są sobie winne, puściły się z byle kim i dlatego są samotne, więc jak umiały się bzykać bez zabezpieczenia, to i zarobić na dziecko powinny umieć... oczywiście to nie dotyczy wdów.

Gość gość
31.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość - o jej. co ty nie powiesz prawiczku

Gość gość
To ja bym się z jakimś na papierku związała za połowę bykowego a i tak byśmy żyli jak byśmy chcieli :D

Gość gość
W Polsce nie ma wpływowych środowisk gejowskich. Tu chodzi o sprawiedliwość społeczną. Założenie rodziny jest naturalną rzeczą ale i naturalnym obowiązkiem. Dlaczego dzieciatym ma być łatwiej, a bezdzietnym trudniej. Poza tym taki kawaler zbliżający się do 30-tki najczęściej jest nieudacznikiem i już nikogo sobie nie znajdzie. Za jakiej racji niby ma mieć dożywotni bonus w postaci braku zobowiązań?!

Gość gość
A dlaczego mówicie tylko o kawalerach a nie o tzw. singielkach? Zgodzę się z tym gościem który twierdzi że większość samotnych matek jest sama sobie winna, znam osobiście kilka takich dziewczyn, spotykały się z byle dresami, bzykały bez żadnego zabezpieczenia i co? Teraz Ci co są rozsądniejsi mają łożyć na bękarty? Każdy normalny człowiek ma tyle dzieci na ile go stać, nie stać Cię na dziecko, to go nie miej... proste!

"Założenie rodziny jest (...) naturalnym obowiązkiem." - przecież na Ziemi jest za dużo ludzi. To że ktoś ma zachciankę przekazać dalej swoje geny, niech się sam o to martwi.

Gość gość
a kiedy bede musial placic za tlen? idioci.

Gość gość
"Założenie rodziny jest naturalną rzeczą ale i naturalnym obowiązkiem. Dlaczego dzieciatym ma być łatwiej, a bezdzietnym trudniej. Poza tym taki kawaler zbliżający się do 30-tki najczęściej jest nieudacznikiem i już nikogo sobie nie znajdzie. Za jakiej racji niby ma mieć dożywotni bonus w postaci braku zobowiązań?!" x A czy ktoś tym dzieciatym kazał mieć dzieci? Jeśli tacy ludzie mają dzieci i nie umieją ich utrzymać, to raczej oni są nieudacznikami, a nie ktoś kto świadomie nie brnie w problemy. Jak ktoś ma dobrze poukładane w głowie i wie że go nie stać na rodzinę, to nie będzie jej zakładał. A swoje żale przelewajcie na rządzących tym krajem, bo to oni was okradają gdzie tylko mogą. Każdy sam sobie układa swoje życie i każdy sam o sobie decydować powinien, a nie liczyć na wsparcie innych.

Gość adelle28
To byłaby głupota płacić za to że jest się singlem/singielką. Ja jestem kobietą, mam 28 lat i na rodzinę jeszcze gotowa nie jestem, jak trafię na odpowiedniego kandydata, to wtedy będę o tym myśleć. Ja na szczęście dziecka nie posiadam, bo zawsze się zabezpieczam, ale moje samotne koleżanki jakoś o tym nie myślały i teraz mają same problemy, na własne życzenie zresztą.

Gość gość
To kobiety powinny placic za to ze nie chca byc z facetem w koncu faceci sie staraja i podrywają

Gość gość
kobieta ma ci płacić, za to że nie dała ci się zg*****ć? Bo powiedzmy sobie szczerze - kiedy stary prawik uprawia seks to jest to g***** bo obleśnemu prawikowi żadna nie da za darmo

Gość gość
Hahahaha

Jesli kawalerzy, to i panny, ale ogolnie glupi pomysl i nie widze uzasadnienia czegos takiego. Bez wzgledu na to, co i jak robia samotne matki.