Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wege grill

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny w przyszłym tygodniu robimy u nas w domku grilla, zapraszamy znajomych, mąż zaprasza kilku kolegów z pracy, okazało się że żona jednego z nich nie je mięsa. Gościnność wymaga przecież abym dla niej również przygotowała jedzenie. Nie mam jednak pojęcia co można zrobić z grilla bez mięsa ? Podpowiedźcie mi proszę :)

Gość gość
warzywa to mus (cukinia, papryka, młoda marchew), a dla niej może pstrąg w folii albo faszerowana serem i ziołami cukinia

Gość gość
na pewno nie tknie pstraga

Gość gość
dziękuję za odpowiedź, czy ktoś jeszcze pomoże :)

Gość gość
to nafaszeruj bakłażana czy tam cukinie kaszą/ryżem z serem, możesz dać łososia, możesz dać jaglaną z brokułem, ziołami prowansalskimi, możesz też coś podobnego zrobić z papryką. Jesli trochę "czujesz" kuchnię to Ci wyjdzie;)

Gość gość
a jeśli jej nie czujesz to koleżanka będzie jadła chleb

Gość gość
Szaszlyki z cukinii, papkryki, cebuli i pieczarek - pycha. Miesozercom tez posmakuja. Jesli kolezanka je ser, to taki plesniowy, typu brie, na cieplo z grilla, tez jest bardzo smaczny. Wystarczy owinac w folie amuminiowa. W zarze z ogniska mozna upiec ziemniaki i podac do nich jakis dip, na przyklad ziolowy albo czosnkowy. To tez na pewno wszyscy chetnie zjedza.

Gość gość
nie je mięsa,a zje rybę,ale rada:-) no jasne,że nie zje,ja robiłam m.in.pieczonego w folii cammemberta i banana nadziewanego czekolada deserowa.banan na pół,nadziac 3-4 kostkami czekolady,zawinąc w folię i upiec.całość bardzo sycaca.ale ja uwielbiam.

Gość kuniaaaa
ja nie cierpię bananów z grilla :( dobrą opcją jest też przygotowanie pieczywa czosnkowego.

Gość kuniaaaa
a jeszcze pamiętam jak kiedyś robiliśmy tortille na grillu, były pyszne :) możesz zawinąć w placek same warzywa i sos, bez mięsa.

A je ryby i owoce morza ? Jeśli tak to grillowana ryba lub szaszłyki z krewetek. Inne : Grillowane warzywa (można zrobić w formie szaszłyków ) - cukinia,cebula,pieczarki,pomidorki koktajlowe itd a do tego domowy sos jogurtowo ziołowy / tzatziki czy też czosnkowy. Faszerowana papryka/cukinia/bakłażan lub pomidory Nadziewane ziemniaki Sałatki

Gość gość
a co ma ryba do mięsa?

Gość ex_debill_konkubina
jeszcze ser haloumi się cudnie grilluje - jeśli jest w Polsce dostępny, do tego szaszłyki warzywne, jakis sos, sałatka ziemniaczana dla wszystkich i z głodu nie umrze;)

Gość gość
dzięki dziewczyny za odpowiedzi, już mam koncepcję co upichcę :), ta żona kolegi nie je mięsa i ryb ale nabiał je

Gość gość
jak ktoś je tylko ryby to z niego taki wege jak ze mnie wladimir putin ;)

Gość gość
eeeee ja bym nie zapraszala takich odmieńców

Gość gość
Jesi jest wege to sera tez moze nie jesc, ale warzywa zje przez kafe cenzure nie moge wytlumaczyc