Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baba z podlasia

Czy wyjechać?

Polecane posty

Gość baba z podlasia

Nie wiem czy w mojej sytuacji opłaca się wyjechać z mężem, poproszę o ocenę na podstawie mojej sytuacji: - nie mam tu (polska) specjalnie rodziny/znajomych (mąż ma) - biegły angielski (mąż ma komunikatywny) - szukam pracy (niedawno straciłam pracę, nie mam znajomości) nie wiem ile będę szukać, mąż ma niezłą pracę, inżynier; myślę że po tym jak zdecydujemy się na dzieci moje szanse na pracę spadną do prawie zera Już sama nie wiem, czy na emigracji byłoby nam lepiej? Chciałabym się realizować w pracy ale tu w polsce jakoś tego nie widzę jak na rozmowach kwalifikacyjnych decydującym pytaniem jest pytanie o stan cywilny i plany o małżeństwie.

Gość gość
"Chciałabym się realizować w pracy ale tu w polsce jakoś tego nie widzę jak na rozmowach kwalifikacyjnych decydującym pytaniem jest pytanie o stan cywilny i plany o małżeństwie." Za Ł6.31 brutto za duzo sie tutaj nie u;). To juz nie te czasy zeby oplacalo sie wyjezdzac. Teraz ludzie zaczynaja wracac, wiec tendencja sie powoli zmienia. Podsumowujac, ale przespalas okres wyjazdu o okolo 10 lat.

Gość gość
(Nie jestem autorka) Kazdy mowi, ze trzeba bylo wyjezdzac 9-10 lat temu, ale ja np.mialam wtedy 12 lat, wiec...

Gość gość
więc klep biedę w katolickiej Polsce

Gość gość
Za granica tez klepie sie biede

Gość gość
Jedz i na wlasnej dopie sie przekonasz, ze za granica tez nik nikogo na ulicy do pracy nie lapie tez trzeba sie niezle natrudzic zeby cos osiagnac. Zmien swoje roszczeniowe nastawienie.

Gość gość
Ciezko jest znalezc cos sensownego, bo gowna typu knajpa, bar, fabryka to pewnie troche jest.. osobiscie wiem ze mi byloby ciezko znalezc teraz cos normalnego (czyt. Praca w biurze itp.) Ludzie u nas w pracy dostaja teraz jakies beznadziejne kontrakty, zasnych benefitow typu sick pay, prywatna emerytura, ciezko jest teraz..