Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bebilon pepti czy uczula

Polecane posty

Gość gość

od 2 tyg podaje wlasnie pepti mala dostala wczoraj krostki na skroniach w dzień są blade a wieczorem mocno czerwone. Czy to może byc od bebilonu?

Gość gość
moze

Gość gość
a co jeszcze jej podajesz?

Gość gość
a czemu podajesz to mleko? były jakieś objawy alergii wcześniej? jeśli dziecko ma silną alergię to można jeszcze zmienić to mleko na Nutramigen-z jeszcze bardziej "rozbitym" białkiem. Podajesz probiotyki? jeśli nie to rozważ latopic. Ja dawałam córkom 3 m-ce zanim skończyły 2 lata.

Gość gość
Alergia po 2 tygodniach ? :P Raczej od innego posiłku lub kontaktowa.

Droga Mamo, na wystąpienie krostek na skroniach Twojej córeczki mogły wpłynąć różnorodne czynniki. Wysypka na skórze może mieć inny powód, niż pokarmowa reakcja alergiczna. Aby wyjaśnić wątpliwości najlepiej skontaktować się z lekarzem, który pomoże określić, co jest jej przyczyną i wskaże najbardziej odpowiedni rodzaj mleka dla Twojej Pociechy. Pozdrawiam, Doradca NUTRICIA ------------ Jestem przedstawicielem firmy NUTRICIA Polska – producenta żywności dla dzieci marek Bebiko, Bebilon i BoboVita. W przypadku pytań – zapraszam do kontaktu.

moja córka od tego mleka dostała sporego uczulenia po 5 dniach i też potem nie chciała go tknąć.