Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego lekarze tak niechętnie dają skierowania na dalsze badania?

Polecane posty

Gość gość

tylko próbują sami leczyć bez badań u innych specjalistów. Przykładowo, ginekolodzy przepisują na różne dolegliwości zmian hormonalnych te same tabletki wszystkim dziewczynom, albo dermatolodzy, przynajmniej ja zostałąm byle jak potraktowana kiedy za młodu cierpiałam na trądzik młodzieńczy spowodowany zmianami hormonalnymi a babsko które miało na oko 50 lat stażu w dermatologii rzuciła na mnie okiem i powiedziała, że to bakterie i przepisała mi ciężkie antybiotyki które pogorszyły stan mojego zdrowia i wyglądu... Dlaczego w ogóle dzisiejsi lekarze są tacy tępi? Bardziej profesjonalną poradę można uzyska w internecie...

Gość gość
mów za siebie i nie uogólniaj , ja absolutnie nie mam takich doswiadczeń

Gość gość
będę uogólniać bo znaczna większość lekarzy tak postepuje, wystarczy posłuchać opinii innych ludzi lub choćby właczyć wiadomości! Jest jeden lekarz którego osobiscie nie znam i jest tak dobry że ludzi przychodzą do niego z problemami które nie nalezą do jego specjalizacji...

Gość gość
byłam przez całe zycie może 10 razy u lekarzy i specjalistów i tylko jedna lekarka zajeła się mną profesjonalnie, cała reszta to kompletne dno

Gość gość
do głupio robisz uogólniając. Policz ile może być dziennie wizyt u różnych lekarzy a ile historii o beznadziejnych lekarzach słyszysz? Jesli umiesz liczyć to ci wyjdzie znikomy ułamek beznadziejnych lekarzy. Tak samo jak z resztą wśród innych profesji

Gość dsfdfvcdfv
tak samo jest z dentystami, niekiedy to się takie krowy przytrafiają że lepiej nie naprawiać zębów.

Gość gość
Racja atorko ze nie daja skierowan na badania . Ostatnio uslyszałam w przychodni ze tsh internista moze sprawdzic raz w roku ! Do endo kontrolny termin 6 miesiecy .A tarczyca warjuje .Z niedoczynności wpada w nadczynność .Pozostaja niestety leczyc sie prywatnie ...

Gość gość
jesli w moim mieście jest np. 25 lekarzy w tym specjalistów a ludzie skarzą się na 20 i to nie pojedyncze przypadki, ale mają już taką opinię to też chyba o czymś swiadczy, coraz czesciej słyszy się o tragicznych błędach lekarskich a raczej zaniedbaniach, że dobry i miły lekarz którego wymieniłam wczesniej jest na wagę złota, bo teraz większość lekarzy ma gdzieś najważniejsze zdanie wsród wszystkich medyków "primum non nocere" !

Gość gość
umiem liczyć więc nie wychodzi mi znikomy ułamek...

Gość gość
ja tsh mam sprawdzane kilka razy w roku bezproblemowo. ja nie mam zlych doswiadczen z dalszym skierowaniem na badania, wrecz jest tego tak duzo, ze az jestem zmeczona

Gość gość
do osoby ktora twierdzi ze lekarze sa wporzadku - czy ty sie wczoraj urodzilas???

Gość gość
to masz szczescie bo wiekszosc ludzi moze pomarzyc o skierowaniu... i tu nie chodzi tylko o to ze czas na realizację badań jest daleki, ale ludzie w ogóle nawet nie słyszą o tym dopóki nie dzieje się z nimi gorzej wtedy z łaską wypisują na za rok i ja tego nie wymyślam piszę o doświadczeniach ludzi z lekarzami.

Gość gość
"ja nie mam zlych doswiadczen z dalszym skierowaniem na badania, wrecz jest tego tak duzo, ze az jestem zmeczona" nie bądź egoistką, mowa o całej populacji a nie o twojej szanownej osobie, która ma dobrego lekarza prowadzącego ehhh

Gość gość
Te skierowanie na tsh daje ci internista czy endo ? W takim razie jesteś szczesciarą bo jestem naprawde schorowana kobietą i właściwie leczę sie prywatnie bo w mojej przychodni robi sie laskę pacjentowi .

Mi akurat gin zrobił przed przepisaniem tabletek USG, kazał zrobić badania krwi, w tym poziomu hormonów i próbę wątrobową, także faktycznie nie uogólniaj, ale wiem i zgadzam się, że przepisywanie leków na wróżkę jest powszechne i ciężko mi uwierzyć, ze ludzie wykształceni, raczej niegłupi moga byc tak nieodpowiedzialni.

Gość gość
ja też mam dobrego lekarza i nie oceniam sytuacji subiektywnie tylko dlatego, że mój internista jest dobry, bo wszyscy to wiedzą, ze większość lekarzy powinna zmienić zawód

Gość gość
moja kuzynka ma bardzo duze problemy z hormonami co niestety widac pod kazdą postacia, ginekolog usiluje ja leczyc zwyklymi tabsami anty ktore wszystkim przepisuje, a ma juz tak rozregulowane hormony ze nie dosc ze zle wyglada i cierpi na hirsutyzm to utyła jak beka, piersi nierowne, okres 5 miesiecy a potem rok nie ma, ale u 22 latki to sie ma unormowac......

Gość gość
Wiecie to tez nie jest tak ze to jest ich zla wola .Kierownik przychodni daje limity i musza sie tego trzymac. Prywatny nie ma zadnych ograniczen .