Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niedostaje od 2 miesiecy alimentow na dziecko

Polecane posty

Gość gość

jak moge te pieniedza odzyskac kiedy ojciec przebywa za granica. jest mi juz winnien 700zł.

Gość gość
nie jest winien tobie tylko dziecku tępa dzido a poza tym weź się za robote dziecko ma też matkę czy nie ???

Gość gość
komornik - niech zablokuje mu konto i sciagnie

Gość gość
owszem, jest winien jej, nie dziecku, bo ona wszelkie finanse na dziecko pokrywa za niego gdy on nie placi, tepa dzido

Gość gość
A może najpierw spróbować porozmawiać z ojcem? Załatwić sprawę polubownie?

Gość gość
taaaa komorniki :-D żeby komornik cokolwiek mógł zrobić musi być wyrok sądu tępy worze

Gość gość
:-D :-D :-D pytanie zasadnicze czy matka pracuje ?

Gość gość
niestety nie pracuję ale szukam

Gość gość
pytanie zasadnicze: jak zmusic ojca do placenia alimentow nic ci do tego wscibska babo czy matka pracuje, jak dziecko ma 2 miesiace to tez ma pracowac? spadaj na szczaw niedopchana ruro :>

Gość gość
Po co wy sie wyzywacie? Dziewczyna zadala proste pytanie a wy kafeterianskie swinie od razu musicie rzucac blotem. Do ksiazek! Autorko jezeli masz postanowienie sadowe odnosnie alimentow na dziecko to idz do pierwszego w okolicy komornika i on na tej postawie dysponuje tytulem wykonawczym i moze sciagac z niego alimenty. Pewnie do skarbowki zglosi sprawe i mu wejdą na pensje. Jesli nie, a jego rodzice (dziadkowie Twojego dziecka) mieszkaja w PL, to oni przejma placenie alimentow.

Gość gość
pytanie zasadnicze jak ta tępa rura utrzymuje dziecko skoro sama nie pracuje ???

Gość gość
mam sadownie zasadzone alimenty.

Gość gość
komornik

Gość gość
ja autorka- pracuje.

Gość gość
A co to za róznica czy matka pracuje czy nie? Ojciec jest tak samo rodzicem i ma dbać o dziecko. A jesli nie zajmuje sie nim na co dzień , to ma obowiązek wesprzeć matkę w tym przynajmniej finansowo.

Gość gość
Aby było dziecko potrzeba jest 2 osób, tak więc zarówno matka jak i ojciec powinni się nim zajmować, opiekować. Jeśli ojciec dzieckiem się nie zajmuje, to niech przynajmniej zapewni pieniądze na jego utrzymanie. Pewnie, łatwo nogi za pas i w długą :/

Gość gość
szczerze to żaden komornik nie będzie się uzeral by dostać taki marny grosz z 700 zl i wysilal się egzekwować za granica, idz do fa niech oni ci placa

Gość gość
Mój też przebywa za granicą i nie chce płacić dobrowolnie. Mam zasądzone alimenty, ale komornik w Polsce ich nie ściągnie. Odbywa się to przez sąd okręgowy, wydział administracyjny . Idziesz tam , dostajesz dokumenty do wypełnienia a resztę załatwiają za ciebie. Podobno długo to trwa. Ja poprosiłam o zaświadczenie,że coś robię w sprawie ściągnięcia alimentów i z tym mogę iść do Funduszu A po alimenty. Jeśli uda się ściągnąć od męża , to będę musiała pobraną kwotę z Funduszu oddać, a jeśli się nie uda , to przynajmniej tyle dostanę .

Gość gość
komornik nie ma nic do chcenia, komornik nie rowna sie windykator komornik to instytucja panstwowa i oni beda scigac nawet o 5 zl jesli dziewczyna zglosi sie do funduszu alimentacyjnego

Gość gość
Ja mam trójkę dzieci, mam zasądzone 1800zł. Z funduszu dostanę maks 1500. A mój mąż pobiera sobie na dzieci kindergelt , to ponad 2tys. i nic nie mogę zrobić.

Gość gość
mozesz mozesz :) wyslij niemcom pisemko przetlumaczone na niemiecki, ze ma zasadzone alimenty i od kiedy ich nie placi, natychmiast kindergelt mu utna ;)

Gość gość
Zrobiłam to przez ROPS ale tam twierdzą ,że póki nie mamy rozwodu to marne szanse ,żeby coś z tym zrobili.Napisałam podanie,żeby te pieniądze wpływały bezpośrednio na moje konto. I czekam.

Gość gość
Jeśli mąż pracuje za granicą, to komornik w Polsce nic nie poradzi. Trzeba do Sądu, oni pomogą.

Gość gość
Takie zachowanie meza (przywlaszczanie pieniedzy dzieci przy jednoczesnym nieplaceniu alimentow) moze wplynac na korzysc uzyskania przez Ciebie przewagi w opiece nad dziecmi, czyli ograniczeniu praw rodzicielskich ojcu. Warto to wykorzystac. Rozumiem, ze sprawa rozwodowa w toku? Nie musisz odpowiadac, z ciekawosci pytam :)

Gość gość
Nie, jeszcze nie zdecydowałam sie na rozwód. To znaczy nie złożyłam papierów, bo dalszego zycia z tym człowiekiem nie wyobrażam sobie. Ale póki przebywa za granicą , to nie ma takiej palącej konieczności rozwodu, bo i tak żyjemy jak obcy ludzie.

Gość gość
Mnie by chyba zmotytwowalo do rozwodu to, co robi teraz pan maz z pieniedzmi dzieci. Nie chcialabym juz wiecej miec nic wspolnego z czlowiekiem ktory okrada wlasne dzieci. Zycze Ci wszystkiego dobrego.

Gość gość
Są jeszcze mili goście na Kafeterii. Bardzo dziekuję za słowa otuchy.

Gość gość
napislam sms ale oczywsicie nie odpisal.

Gość gość
Pracuje za granicą legalnie czy na czarno?

Gość gość
zycie jest takie ze czasami tak po prostu jest ale moze byc i super jak sie usmechnie rankiem :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0