Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orzeszek pistacjowy

Co ja robie nie tak jak trzeba??? Pomocy

Polecane posty

Gość orzeszek pistacjowy

Mam w domu 2mies synka ktory ma ciagle odparzenia. Juz nie wiem jak mam z tym walczyc. Uzywam tylko oryginalnych pampersow, zmieniam srednio co 2 godz, przy kazdej zmianie skore przemywam wacikiem i przegotowana woda, susze bawelnianym mini recznikiem, pozniej pudruje lub smaruje sudocremem/bepanthenem. Zawsze staram sie zeby przy zmianie pieluchy polezal kilka minut bez niej zeby skora oddychala. Nie uzywam zadnych zapachowych kosmetykow ani chusteczek nawilzajacych. A i tak co uda mi sie zaleczyc odparzenia, to nie mija tydzien i wszystko zaczyna sie od nowa. Lapie juz dola ze nie umiem zadbac o wlasne dziecko, no ale naprawde juz nie wiem co mozna jeszcze zrobic...Jakies pomysly?????

Gość gość
pewnie alergik Myj dzieciaka w galaretce z maki ziemniaczanej i zmien pampersy ktore go uczulają

Gość gość
To, że używasz droższych, oryginalnych pieluch nie znaczy, że nie mogą one uczulać Twojego dziecka. Poszukaj mu innych pieluch.

Gość gość
Ja smarowałam sudocremem tylko w przypadku zmian na skórze a tak to tylko myłam i wycierałam.

Gość gość
Spróbuj zasypywać pupę mączką ziemniaczaną, zamiast kremów. Mączka to stary sprawdzony sposób mojej babci.

Gość gość
mojego uczulaly oryginalne pampersy, teraz uzywam dady i jest super

Gość gość
poszukaj innych pieluch? a jezeli karmisz mm to zmien mleko

No to może akurat "pampersy" go uczulają. Najpierw spróbuj innej marki, chociaż te wydają mi się jednak przynajmniej najdelikatniejsze w dotyku, ale może na jakiś składnik synek jest uczulony. Spróbuj może Dada. Mój synek ma 8 mc i jednak najbardziej pasują nam "pampersy", niedawno założyłam mu kilka razy inną firmę i miał potworne odparzenia - ogień dosłownie, ale np.. dada tolerował.

Gość gość z Warszawy
Potwierdzam. Sypnij łyżkę mąki ZIEMNIACZANEJ na pieluchę, zapnij. To nie zaszkodzi, a powinno pomóc. Najlepiej na noc, jeśli nie zmieniasz w nocy pieluchy.

Gość gość
a może zacznij od tego co jesz jezeli karmisz piersią? Mleko daje takie alergie często..zastąp je serem białym, kefirami itp..może inny składnik Twojej diety warto wyeliminowac? Pomidory np? Albo cytrusy? A jak nie karmisz piersią - to radzę zmienic mleko.Widocznie to ,którego używasz nie jest dobre. Warto leczyc przyczyny a nie skutki.

1/ Spróbuj pampersów Premium care białych 2/ odstaw sudocrem 3/ smaruj tylko bephantenem na zmianę z pudrem lub mają ziemniaczaną moja córka tez miala odparzenia po zielonych pampersach.