Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytalska jolka

czy kupic aparat kompaktowy czy lustrzanke

Polecane posty

Gość pytalska jolka

potrzebuje kupic aparat fotograficzny. kiedys mialam kompaktowy, ale teraz zastanawiam sie nad lustrzanka bo chce miec lepsza jakosc zdjec. nie moge patrzec na te okropne stare zdjecia. jest tu jakis laik w temacie fotografii, ktory kupil lustrzanke i dal rade i jest zadowolony? czy pstrykanie zdjec po miescie, na wypadach za miasto nie jest klopotliwe z lustrzanka (chodzi mi o wielkosc)? z gory dziekuje za opinie

Gość gość
poszukaj sobie takich tematow jest pelno na forum

Gość gość
dlatego najlepiej mieć 2 aparaty. Lustrzanki do torebki nie zmieścisz...

Gość pytalska jolka
wiesz jak bede miec spora torebke to moze i wejdzie :P po prostu zlosci mnie okropna jakosc zdjec z kompaktowego aparatu.

Gość gość
jak zdjęć robisz nie umiesz to i lustrzanka niewiele pomoże, kompaktem też idzie zrobić dobre jakościowo zdjęcie

Gość no to ja ci powiem
ja mam 2 kompakty, jeden najprostszy cyber shot W710 - poręczny, bez dodatkowych funkcji, wszystko automatycznie i drugi z tej samej rodziny, Sony H50 z możliwością ustawień manualnych i z opcją makra :) Jest oczywiście większy od malutkiego W710, ale wciąż jeszcze w miarę poręczny. Uważam że tego typu kompakt to dobry wybór dla amatorów, chcących się "pobawić w fotografa" :) Może spróbuj najpierw takim sprzętem... a jeśli ci się spodoba to dopiero myśl o inwestowaniu w lustrzankę?:)

Gość no to ja ci powiem
okropna jakość zdjęć z kompaktu? No nie wiem... można zrobić świetne zdjęcia kompaktem. Ja mam wiele zdjęć z których jestem zadowolona, robię dużo, wywołuję dużo i pani u której wywołuje mówi że zawsze lubi sobie moje fotki pooglądać bo niektóre są naprawdę fajne. Wiadomo - niewiadomo czego nie tworzę - ale nikt mi nie powie że kompaktem nie robi się dobrych jakościowo zdjęć :)

Gość pytalska jolka
a widzieliscie zdjecia z tej samej imprezy, pleneru, zdjecia w domu itp z kompaktu i lustrzanki? wykonane przez nieprofesjonaliste? w tym samym miejscu? ja widzialam. i do szalu doprowadza mnie kompakt. po prostu buzia zawsze sie swieci, twarz czasami w kolorach teczy, kolory szaro bure. ile czasu zajmuje obrobka takich zdjec, zeby doprowadzic je do stanu nadajacego sie do wywolania szkoda mi po prostu wydac kasy na nastepny kompakt i nie bede zadowolona, a nie mam problemu z nauczeniem sie jak uzywac lustrzanki. przeciez nie tylko profesjonalisci jej uzywaja.

Gość no to ja ci powiem
no jak uważasz, moje zdanie jest takie, że kompakt na potrzeby amatorskie wystarcza a lustrzanka ma sens kiedy fotografia to nie tylko pstrykanie zdjęć na imprezach czy wycieczkach ale pasja :) W temacie lustrzanek nic ci nie polecę, bo się nie znam, ale i tak doczepię się, że umiejętna obsługa kompaktu sprawia że zdjęć nie trzeba obrabiać. Jeśli komuś buzia się świeci to lustrzanka też to pokaże :D

Gość pytalska jolka
na prawde mowie ci, ze te same okolicznosci i zdjecia z lustrzanki nie wymagaly az takiej poprawy, a twarze wygladaly 1000 razy lepiej :)

Gość gość
to czego tu szukasz? kupuj lustrzanke bo i tak widzę kompaktu nie weźmiesz

Gość pytalska jolka
po prostu nie przekonuje mnie stwierdzenie kup kompakt i naucz sie robic dobre zdjecia, a potem moze zainteresuj sie lustrzanka

Gość Margoot
Zależy od budżetu, jak bym mogła to na pewno lustrzanka :) Polecam Ci fajną stronkę z porównywarką różnych aparatów - http://ranking-aparatow.pl/ :)

Gość gość
Jesli chcesz mieć dobre zdjecia to zdecydowanie lustrzanka. Kompakt jest tylko dobry przy wędrówkach bo jest lekki i ... kompaktowy :) Ja kupiłam sobie aparat na allinside, lustrzankę za 500 zł i jestem mega zadowolona

Gość Robb_stark
Szeroki asortyment jest w sklepie internetowym Androsat - www.androsat.pl . Mam na oku aparat hybrydowy z ich oferty i chyba się zdecyduję. Znajomy tutaj zamawiał kamerę do nagrywania wesel stąd ich znam.

Gość gość
Lustrzanka najlepsza będzie na robienie zdjęć, ja używam oczywiście starego Zenitu jeszcze na klisze i zdjęcia wychodzą znakomite. Zdjęcia można spotkać na www.utalentowani.pl :)

Gość kendraa
Ja znalazłam w sklepie e-oko.pl kilka fajnych aparatów i nie mogę się zdecydować na konkretny model... czy jest tu ktoś kto naprawdę zna się na fotografii i mógłby pomóc?

Gość Eliko
A w jakim budzecie? :) e-oko ma spory wybór, więc podaj chociaż preferowany budżet, albo co chcesz fotografować, czy aparat dla amatora czy profesjonalisty? :)