Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

będę chrzestną mam pojęcia co kupić na prezent pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

chodzi o chłopca. na pewno żadnych srebrnych łyżeczek/butelek/smoczków nie, co doradzicie

Gość gość
zależy ile ma dziecko msc,lat?czy dziecko posiada dużo zabawek,ciuszków i innych rzeczy/?

Gość gość
Tradycyjnie: krzyżyk (złoty, jeśli cię stać) i krzyżmo.

Gość gość
córka w większości dostała pieniądze ale od chrzestnej dostała krzesełko do karmienia takie śliczne porządne drewniane. Rozkładane tak, że w przyszłościz dolnej częsci robi się stoliczek. Przyda się na kilka lat

Gość rat 666 brain_dead KNUR 997
Penis i pochwa muszą dawać radość! W tym wieku narządy płciowe nie są od płodzenia dzieci! Rozród zaniknie! Rozpłodu chce tylko ciemnogród i zacofańcy!

Gość gość
właśnie tak myślę nad złotym krzyżykiem i łańcuszkiem,a mały będzie miał 5 miesięcy,ciuszków mu nie będę kupowała,bo to duuży chłopak i nie umiem trafić z rozmiarem,poza tym jak kuzynka była w ciąży to mu dużo już wtedy podarowałam nie tylko ubranek. Co jeszcze może być na chrzciny od chrzestnej? może jakąś księgę z bajkami i opowiadaniami z dedykacja?

Gość gość
Zloty łańcuszek z cudownym medalikiem. Do tego kiedys na komunie kupisz krzyżyk ja mam 3 chrzesniakow i każdemu tak zrobilam a rodzice byli zachwyceni

Gość gość
Zloty łańcuszek z cudownym medalikiem. Do tego kiedys na komunie kupisz krzyżyk ja mam 3 chrzesniakow i każdemu tak zrobilam a rodzice byli zachwyceni

Gość gość
krzesełko do karmienia ma po mojej córce (było niebieski i tylko ona z niego korzystała) poza tym,aż na takie drogie prezenty jak nowe krzesełko mnie nie stać. A krzyżyk aż taki drogi nie jest.

Gość gość
U nas jest zwyczaj ze chrzestna kupuje tylko ubranie do chrztu a chrzestny łańcuszek. tak się już przyjeło.

Gość gość
Krzyżyk na łańcuszku to bezpieczna opcja, pamiątka sakramentu. O książkę podpytaj kuzynkę.

Gość gość
Ja zostałam chrzestna w pazdzierniku j kupilam krzeselko dk karmienia, ktore w przyszlosci mozna zlozyc na stolik i krzeselko dla dziecka. Poza tym podarowalam obraz przedstawiajacy aniolki nad spiacym malenstwem, naprawde cudny obraz.dalam jeszcze Biblie w obrazkacb dla dzieci i troche ubranek.

Gość gość
czyli z Matką Boską albo Jezusem:) i dołączę 100zł do tego może. Oni już ode mnie dostali dużo sprzętu tzn sterylizator,podgrzewacz do butelek,ciuszki i to krzesełko-ciuszki nowe a reszta tylko po jednym dziecku,więc chyba medalik albo krzyżyk będzie ok+100zł.

Gość gość
oo właśnie i biblię dla dzieci zamiast tej książki.

Gość gość
a co do ubierania to kuzynka chce sama go ubrać,bo też słyszałam,że chrzestni ubierają aczkolwiek u nas takiego zwyczaju nie ma.

Gość gość
również ciekawy pomysł,w sumie mam już komplet-łańcuszek i medalik albo krzyżyk,krzyżmo i obrazek Anioła Stróża

Gość gość
Kilka pomysłów: - medalik/krzyżyk - gromnica/biała szatka - biblia dla dzieci - rowerek - krzesełko+stoliczek - krzesełko do karmienia Moze najlepiej podpytać sie kuzynki co by jej sie przydało dla malucha?

Gość gość
ja dałam chcrzesnicy piekna ksiege dziecka z opowiesciami i z waznymi momentami z zycia i 500zl rodzice kupili co bylo potrzebne

Gość gość
kasa to też jest zawsze jakies wyjscie. Przynajmniej nie bedzie akcji typu - dziecko dostało 3 medaliki

Gość gość
ten zloty lancuszek z medalikiem to dobry pomysl, basnie tez fajnie, u mnie w rodzinie tak sie kupuje.

Gość gość
u nas nikt się nie bawi w łańcuszki itp bo wiadomo, że to symboliczne i nieprzydatne. Myslę,że lepiej coś praktycznego, np krzesełko do karmienia

zabobony zabobonami ale wżyciu bym krzyża nikomu nie kupiła !

Gość gość
łancuszek?a niby po co? takiemu maluchowi nikt lancuszka nie zalozy.

Gość Mysza_876
Według mnie odchodzi sie od takich prezentów typu łańcuszek czy jakaś złota biżuteria, jest to nie praktyczne. Ja byłam w kwietniu chrzestną i kupowałam karuzelę na łóżeczka z Baby Ono wybrałam fajną ze zwierzątkami, taką która ma funkcje dźwiękowe, do tego komplet pościeli i bon na zakupy ciuszków dla maluszka:)

Gość gość
Jak już coś to medalik nie dawaj maleństwu krzyżyka bo to tak jak byś mu dała krzyż na całe życie i to się sprawdza .....

Gość gość
taaa kolejny pomysł na wyciąganie kasy na cudze dzieci :(

Gość gość
Nie daje sie dziecku krzyża.