Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie o żywienie 2 latka.

Polecane posty

Gość gość

Co dziś zjadły wasze 2 letnie dzieci? Ile porcji owoców i warzyw zjadają? Jedzą chętnie? Ja mam problem z synem niejadkiem.

Gość gość
moj 2,5latek zjadl dzisiaj kanapka z dzemem kisiel krupnik(jedyna porcja warzyw) kilka winogron kanapka z dzemem i kakao do picia woda niejadkiem bym go nie nazwala, ale z wiekiem jest coraz gorzej z jedzeniem. Z owocami nie ma problemu, z warzyw zje tylko gotowana marchewke i ogorka

Gość gość
I śniadanie Płatki owsiane 3 czubate łyżki po ugotowaniu + 3/4 banana, łyżeczka masła II śniadanie 2 paróweczki Pikok Piratki, 1 duży liść sałaty lodowej, 1 kromka chleba Kornel z masłem Obiad Zupa z całego zagłębienia talerza ok. 200ml z mięsem z indyka, kaszą jęczmienną, brokułami, groszkiem, marchewką i resztą włoszczyzny Podwieczorek Jogurt 100ml owocowy, 2 mini herbatniki, pół jabłka, Kolacja Grupy plaster sera, 1 kromka chleba z masłem, 2 orzechy włoskie Ok. 500-700ml wody, mleko z piersi 2 razy w dzień i jeszcze do spania dostanie Zazwyczaj je więcej owoców i warzyw ale nie chce pchać teraz tych sztucznych.

Gość gość
u mnie nie ma problemów uwielbia dziwne rzeczy np. natkę pietruszki, oliwki, seler naciowy ale jak napisałam wyżej nie chce dawać tego sztucznego za dużo. Dziecko je całkiem sporo ale jest drobne.

Gość gość
Moja siostra ****ardzo różnie. Czasem po długiej zabawie zje cały talerz zupy jak dorosła osoba. Lubi kluski z serem i cukrem albo same. Z owocami ciężko, staram się jeść razem z nią to wciśnie się kawałek jabłuszka albo banana. Przeważnie robimy soki, to jest łatwiej. Z mięsem nie bardzo, ale czasem zje paluszka rybnego i kilka frytek. Wcina dużo wafli ryżowych, jest łakoma na słodycze. Ogólnie ciężko określić ile zjada. Czasem wsunie kilka cukierków i cały dzień nic nie chce jeść. Najlepiej jak się zmęczy na swieżym powietrzu i usiądzie przy stole z wszystkimi. Czesto widze jak dzieci sadza się same po kątach i wiecej się bawią niż jedzą.

Gość gość
podstawa przy kiepskim apetycie to odstawienie słodyczy i przekąsek typu ciasteczka, wafle, słodkie soki itd.

Gość gość
przede wszystkim soki do picia odstawcic - moja corka pije tylko woda i tak jest nauczona od malego. Nie dostaje slodkich jogurtow (tylko naturalny z owocami, ktore sama daje) ani zadnych gotowych smakowych kaszek - gotuje owsianke albo manne i sama dodaje owoce, rodzynki, jagody goji) Pieknie je wszystkie warzywa i owoce