Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mozecie sie poznecac

A, ja zyje jak patologia i nie narzekam:)

Polecane posty

Gość gość
Ja tez jestem chyba patologią, bo mamy mieszkanie własne bez kredytu, ale za to malutkie, bo 40 mkw i mieszkamy w nim we trójkę z małym, niespełna dwuletnim dzieckiem. Mamy tylko jednen pokój i duża kuchnię z częścia jadalną, która została przerobiona na kącik dziecięcy i tam dziecko śpi. łazienkę z kibelkiem tez mamy :). To b. duże miasto w Polsce, więc ceny mkw sa gigantyczne, a wolimy sie przemeczyć trochę niz kupować byle co byle gdzie. Jesteśmy wykształceni i każde z nas zarabia więcej niz średnia krajowa, ale póki co kredytu wziać nie możemy. Mamy perspektywy, bo możemy sprzedać mieszkanie i kupić ciut większe (bez kredytu to w gorszym punkcie i starym budynku z płyty), ale wolimy poczekać jeszce 2-3 lata, bo mamy tez dom, który stoi pusty w innej części kraju (odziedziczony) i chcemy go sprzedać. Wtedy bez kredytu kupimy sobie duże mieszkanie, ale póki co jesteśmy wg kafe patologią :), bo mamy za mały metraż.

Gość gość
Jezeli uprawiacie seks przy dziecku,nawet gdy spi,to tak jestescie patologia

Gość gość
Proponuje tym jełopom zapoznać się z definicją patologi ,bo wszędzie patologia ale co to oznacza w praktyce .

Gość gość
patologia to nie tylko picie i bicie . To odchylenie od reguł działania społecznego, postępowanie niezgodne z normami,. Jeżeli 4 osoby mieszkają w jednym pokoju to dla mnie jest patologia . Bzykanie sie przy dzieciach to tez patologia .

Gość gość
każdy ma inne podejście do życia, 31m2 jeden duży pokój wielka kuchnia łazienka i mini przedpokoik kopiliśmy za swoje z mężem. Mieliśmy do wyboru większe ale po co ?? jak na razie nie potrzebujemy za 10lat być może. Mieszkałam w jedno pokojowym mieszkaniu ja rodzice i brat łazienkę zrobili po 18stu Latach kąpaliśmy się w wanience blaszanej toaleta na dworze. Miałam mnóstwo koleżanek nikt się nie wyśmiewał. Drugi przykład siostra mojego męża ma 60m2 dwoje dzieci maja swój pokoik starszy ma 5 Lat i potrafi otworzyć drzwi od pokoju i co rodzice sex uprawiają a dziecko w chodzi i to tez jest patologia ?? Proszę was !! własne ale Ciasne i ja to cenie. Bo z bratem i rodzicami mam taka wież każdy mógł by mi zazdrościć myślę właśnie że przez to że był jeden pokój i razem spędzaliśmy czas...

Gość gość
Prawda taka ze dzieci wstydzą sie ze nie maja swojego pokoju . Miałam koleżanki w szkole średniej które czeto przychodziły do mnie . Zazdrościły mi ze miałam swój pokój bo one nie miały gdzie sie podziać. Tak samo jak miałam chłopaka to mogłam zaprosić go do siebie:)

Gość gość
tutaj ludzie lubia popadac w jakies skrajnosci. tu nie chodzi o to, ze kto nie ma przynajmniej 100 m mieszkania to nie moze byc szczesliwy lub nie moze zalozyc rodziny. no ale ludzie w jednym pokoju przedzielonym na pol w 5 osob? sa juz pewnie granice. nie nazwalabym tego patologia, ale wyjatkowa niezaradnoscia zyciowa.

Tutaj już niektóre odbiegają od tematu, jest różnica mieć małe dzieci , tym bardziej przedszkolne/wczesnoszkolne a mieć nastolatka ,który musi z rodzicami dzelic pokój-uwierzcie mi, świat nastolatka rządzi się własnymi prawami i daje słowo ,ze każde z nich wolałoby mieć osobny kącik, trzasnąć drziwmai i tam się zabarykadować w innym pokoju ,kiedy ramole się czepiają, nawet dzieląc pokój z tym znienawidzonym rodzeństwem niż kisić się w kawalerce z "Starymi" którzy co rusz dopieprzają się i uwzięli się na nastoletnie biedactwo, bo stare pierniki do wszystkiego nos wścibiają ( tak myśli nastolatek hehhe) :)

Gość bkt
my to już w ogóle patologia:P ale szczerze mam gdzies kafeteryjne normy:) a jak ktos mieszka na małym metrazu teraz to nie znaczy ze za 5 lat będzie dalej na nim mieszkał:P ale to wiedzą ludzie inteligentni:P tylko kafeterianki znawczynie uważają że jak ktoś ma np jeden pokój i małe dziecko to będzie tak juz do końca życia:P