Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dobrusia S

Ubrania dla kobiet ciężarnych i młodych mam

Polecane posty

Witam! Moja siostra kilka tygodni temu urodziła ślicznego synka! Przez okres ciąży i teraz, ma duży problem ze znalezieniem fajnych, wygodnych i uniwersalnych ubrań. W sieciówkach są worki, albo ubrania zupełnie bez pomysłu i na pewno nie dodające urody, w "lepszych sklepach" natomiast są bardzo drogie. Od kilku lat projektuję i szyję ubrania, postanowiłam zabrać się za ten problem, żeby Agatce (siostrze) i jej koleżankom ( w ciaży i młodym mamom) nieco ułatwić codzienne życie i poprawić samopoczucie. Marzę o tym, żeby robić coś na nieco większą skale, nowe rozwiazania, nieco sprytu, moda i wygoda w tak wyjątkowym czasie oraz przy małej modyfikacji, ułatwiające karmienie piersią. Mam do Was ogromną prośbę, mogłybyście mi napisać, co Wam przeszkadza w ubraniach? Co jest dla Was wygodne? Jakie ubrania chciałybyście nosić?

Gość gość
Ja z checia odpowiem. Z góry przepraszam za bledy i brak znakow ale mam wl slownik i nie chce mi sie usuwac****isać na nowo slowa. wiec tak. Zdecydowanie ciuchy w ciąży są tematem problematycznym. Najgorzej jest chyba znaleźć cos fajnego co nie kosztuje tyle co kilka paczek pampersów. Najgorsze są spodnie. Najwięcej jest takich dresowych ale nie kazdy takie lubi,lub czasami wolalo by sie zalozyc cos innego. Uwielbiam jeansy,szczególnie rurki jednak takie ciążowe w mieście znalazlam najtańsze za ponad 200zl. Wiec nosze sprzed ciąży a ze brzuch juz mam duzy(8 mc) zapinam na gumkę do wlosow. Wiekszosc spodni dresowych pod brzuch ze sznurkiem ma go wszytego wiec ciezko poluzowac bardziej, zostaje tylko prucie. Bluzki ciążowe-idzie trafic takie w miarę ale to sporadycznie. Najczesciej są strasznie "obciachowe". Te w miarę rozsądnych cenach są z gorszego materialu, szfy strasznie drażnią skore. jeśli chodzi o bieliznę(jeśli to tez cię interesuje) jest tragiczna. Jak dla starych babci. A jeśli cos naprawdę fajnego to ceny z kosmosu. A czasem chciala bym zalozyc cos seksownego wieczorem dla swojego męża,bo to ze ciaza nie znaczy ze trzeba mieć celibat. A kupowanie bielizny a przynajmniej biustonoszy które moga byc dobre zaledwie nawet 2tyg jeśli piersi zaczna nagle rosnąć wiec nie ma sensu wydawac kosmicznych sum

Dziękuje za odpowiedz. Szwy wezmę pod uwagę, spodnie również. Na bieliźnie niestety się zupełnie nie znam (dobra konstrukcja bielizny to wyższa szkoła jazdy) ale mogę polecić jedną dziewczynę, która sama szyje staniki z pięknych koronek. Kupiłam jeden w styczniu i pięknie trzyma fason, a mój mężczyzna jest zachwycony. http://www.shwrm.pl/marki/rilke-b.html Rilke na shwrm.pl proponuje miękkie, koronkowe staniki, ale polecam do niej napisać maila (szybko odpisuj****ardzo dobry kontakt) i powiedzieć o problemie, myślę, że to może być dla niej miła odmiana. Ceny, jak na mój gust, też ma bardzo dobre. Porównuję staniki z Intimissimi i od Rilke, i Rilke bije ich na głowę. Wracając do tematu odzieży. Moja siostra mi mówiła o wzorzystych tkaninach, ponieważ po licznych "małych wypadkach" jej synka, plamy trudno doprać, a jednak na wzorze mniej widać. Ci Wy myślicie na temat tkanin? Kolorów? Wzorów? Co się najlepiej sprawdza? Jakie bluzki i bluzy przy karmieniu piersią są najwygodniejsze?