Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie o becikowe 2014

Polecane posty

Gość gość

Mam już oświadczenie o dochodach za 2012 rok oświadczenie o składkach za 2012 dzisiaj ide do lekarza po zaswiadczenie ze bylam pod opieka od 10 tygodnia. Mój narzeczony był dzisiaj załatwiać swoje zaświadczenia w US i ZUSie. Teraz chce się zabrać za wypisywanie wniosku i mam odnośnie tego pytania: 1. Dowiadywałam się ,że w skład rodziny wchodzi narzeczony i synek. Muszę to wpisać we wniosku tylko gdy wypisuje Jego dane co mam napisać przy stopniu pokrewieństwa? 2 "W roku kalendarzowym poprzedzającym okres zasiłkowy lub po tym roku nastąpiła/ nie nastąpiła**) utrata dochodu***). W roku kalendarzowym poprzedzającym okres zasiłkowy lub po tym roku nastąpiło/ nie nastąpiło **) uzyskanie dochodu****)." co mam z tym zrobić ? Z 2012 roku nie byłam zatrudniona na umowę o pracę. Miałam tylko jedno zlecenie od 24.08 do 31.08 i umowe o dzieło zawartą 28.12 , gdzie praca tam trwała może z miesiąc. 3 Czy potrzebuje cos jeszcze czy to wszystko?

Gość gość
W stopniu pokrewieństwa piszesz "ojciec". Musisz też dać im umowy do skserowania,bo dochód liczą tylko przez miesiące,w których faktycznie pracowałaś.

Gość gość
Jeśli jesteś zarejestrowana w urzędzie pracy to jeszcze zaświadczenie potrzebujesz od nich.

Gość gość
nie jestem zarejestrowana. od grudnia 2013 mam umowe o prace