Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaczęłam ćwiczyć i obwody mi wzrosły jak długo to trwa

Polecane posty

Gość gość

no więc tak - staram się zdrowo odżywiać, ale ciężko mi idzie zrzucanie, bo mam problemy hormonalne i metaboliczne, po kilku miesiącach spadłam 2 kilogramy, normalnie cud :-) dużo się ruszałam też ale jestem gruszką i miałam takie wielkie flakowate nogi, postanowiłam zacząć ćwiczyć i niestety po 1,5 tyg. zauważyłam że ledwo w spodnie wchodzę czytam w internecie, że to puchną mięśnie i one magazynują wodę, taki stan może trwać kilka tygodni, potem mięśnie zaczną czerpać z otaczającego tłuszczu ile u was to trwało ? Dodam, że skaczę na skakance, robię ćwiczenia wzmacniające i rozciągam się

Gość gość
mięśnie mogą "puchnąć' rosnąć do kilku miesiecy dopiero potem jak nadal ćwiczyc uparcie, rusza spalanie tłuszczu. na brzuchu trwa to najdłużej zazwyczaj... ja chcialam zrzucić brzuch, zaczełam 7 miesięcy temu - Mel B brzuch (nie abs), Tiffany boczki - te po 4-5x tygodniowo jedno po drugim, zumba (1x tygodniowo tak bardziej dla zabawy ale wycisk jest i uda są takie zbite fajne a nie sam dygoczący tłuszcz), czasem skakanka. skośne brzuszki, nożyce - też 4x tygodniowo... najpeirw nic isę nie dizało potem obwody poszły w góre :O ale przetrwałam to bo trzeba przeczekać, a od ok 2 i pół miesięcy spada spada spada ... :D w sumie ważę tylko 2 kg mniej ale mam mieśnie, ale mam o 5 cm mniej w talii 6 w brzuchu i 5 w biodtach, po 2cm w udach.

Gość gość
aha nie jestem na diecie a od kiedy widzę w końcu spadek to motywuje jeszcze bardziej!! i teraz ćwiczę Mel, Tiffany i nożyce/skosne brzuszki itp 6 x tygodniowo

Gość gość
No widzisz i po co ci to? Lekki fitness od czasu do czasu wystarczy, lub wcale, faceci nie patrzą czy masz mięśnie na ramionach :D

Gość gość
tak tylko ja mam uda jak galarety, takie trzęsące się, bez rajstop to wygląda obleśnie, żadna dieta mi tego nie ruszy, ja muszę ćwiczyć

Gość gość
no właśnie dlatego na uda bieganie, aerobik, zumba, rower

Gość gość
ćwiczę na skakance plus rozciąganie nie codziennie ćwiczenia wzmacniające czy to dobry trening ?

Gość gość
popieram kogoś wyżej, na uda bieganie zumba ...

Gość gość
różnie, zależy od osoby, ale to normalne, bywa nawet, że człowiek staje się cięższy i bardziej napuchnięty, oczywiście przez chwilę, bo mięśnie rosną . Dopiero po jakimś czasie dochodzi do spalania tłuszczu i zostają same mięśnie :) Polecam też tekst http://modaija.pl/efektywne-cwiczenia-czasu-powinny-trwac/ odnośnie tego ile ćwiczenia powinny trwać :) No i nie zniechęcaj się!