Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wprowadzanie glutenu u alergika na mleko

Polecane posty

Gość gość

Witam, planuję niedługo wprowadzić gluten mojemu synkowi. Jednak wszystkie kaszki z glutenem jakie znalazłam mają w składzie mleko. Czy jak zrobię mu zwykłą kaszkę manną na moim mleku to będzie ok? Mam ją jeszcze zmiksować przed podaniem? Jaka gęstość takiej kaszki będzie odpowiednia? Jakiej firmy kaszkę wybrać?

Gość gość
Ja też mam syna alergika ale podawałam te gotowce dla dzieci np 8zbóż z Nestlé

Gość gość
Też myślałam o tej kaszce, ale ona jest po 6 miesiącu i się waham. A ty od kiedy ją podawałaś? Jak dziecko zareagowało? Nie było problemów?

Gość gość
Jako wprowadzenie glutenu można ją podać wcześniej. U mojego synka nie było z tym żadnych problemów.

Gość gość
nie zaczynaj od 8zbóz bo za duzo składników ma, na rynku jes dostepna bezmleczna manna owocowa z bobovity, długo jej szukałam bo mało dostepna ale jest

Gość gość
Hmmm, ale to wieloowocowa, a on jeszcze nie je owoców. Dopiero z marchewką będziemy wchodzić ;) A co myślicie o kaszce Holle? Jest bezmleczna manna bez dodatków, bez cukru.

Gość gość
to jest tylko aromat owoców ;) prawdziwych to ona nie widziała, nie martw sie.

Gość gość
Sorry, nie manna tylko pszenna.

Gość gość
a tych "owoców" a raczej proszku ma aż od 0,2-0,4%

Gość gość
Dzięki, wyciągnę dziś męża na zakupy i zobaczymy co się uda upolować. Na razie próbujemy z bezglutenową ale marnie to idzie ;)

Gość gość
moje obie córki miały alergię na mleko w pierwszych miesiącach życia,karmiłam piersią i byłam na diecie bezmlecznej.Z kaszkami zaczynałam od ryżowych i dolewałam do nich wody zamiast mleka. A jesli chodzi o gluten to dawałam poprostu mannę do zupki, nie było u nas problemów z tolerancją glutenu.Kaszki smakowe odradzam bo są przesłodzone i z chemią.Lepiej zrobić kaszkę ryżową czy mannę i dodać choćby soku malinowego/domowego/albo banana, albo jabłko/.Przy wprowadzaniu nowych produktów podawałam latopic.pozdr