Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyjeżdżajcie z Polski za granicę. Nie klepcie w tym kraju biedy!

Polecane posty

Gość gość

Będę to powtarzać,bo warto. Nie słuchajcie tych co piszą,że nie wato bo to jedno kłamstwo. Piszą,bo się boją,że się zlecicie. Wyjechałam,nie żałuje. Nawet angielskiego nie znałam. Znajomi właśnie od miesiąca w Niemczech i nie żałują,już widzą poprawę. Nasz kraj nic nie zapewnia obywatelom. Jeżeli się zastanawiacie,nie wahajcie się. Nie jest tak źle jak piszą na forach. Próbujcie,po co macie żałować! A może się uda? Powodzenia.

Gość gość
A można wiedzieć w gdzie mieszkasz i czym się zajmujesz, czy masz rodzinę ? Jeśli tak to czy miałaś rodzinę przed emigracją czy założyłaś póżniej ?

Gość gość
tak niech wszyscy wyjada a ruski wezna ziemie

Gość gość
Ja od 2 lat mieszkam w Niemczech i też nie żałuję wyjazdu.

Gość gość
Ja tam wole mieszkać w Polsce i wyjeżdżać za granicę turystycznie. Marzy mi się teraz objazd po USA, tak ze 4 tygodnie. Ktoś był może? W jakim miesiącu polecacie jechać - rozważam miesiące wakacyjne, ale może maj albo wrzesień to lepszy pomysł? No i są 2 główne trasy północnymi i południowymi stanami. Która ciekawsza?

Gość gość
osttatnio rozmiawaiałam ze znajomym z lat szkolnych,ktory siedzi z zoną w anglii, pyta co tam,wiec mu mówię m.in ze ruszamy z budową domu, pyta się jak to? pracując w Polsce stac was na to? otoz tak stac... :) nie wożac tyłka po calym swiecie szukając szczęscia.

Gość gość
juz nie ma gdzie wyjezdzac, wszedzie nas pelno d tego stopnia, ze nas juz maja dosyc... z**********y jak ruskie motorki za smieci a nie pieniadze, zanizajac poziom zycia, pracy I placy tam mieszkajacym ludziom...

Gość gość
wszędzie dobrze gdzie nas nie ma

Gość żółte papiery 666 TITAN KLER
Tylko Polska, eMule und piwo and czipsy i picca i hlep! A moja babcia g****iła patyczaki łomem! Onet und wp and interia i gazety wszelkie do piachu!

Gość gość
glupoty piszecie, a jakim to kraju jest tak super.Mieszkam od 19 lat w niemczech i zycie tu mam poukladane, ale jak widze tych polakow co ledwo przyjechali i kobiety zaapierdzielaja od rana do wieczora na szmacie albo podcieraja dupska starym niemcom, a faceci od rana do wieczora na budowach za marne grosze, to nie wiem gdzie ten dobrobyt.Oczywiscie jak do polski jada to kupuja nowe ciuchy i tam opowiadaja ludziom jak im sie powodzi, bajka normalnie.Lepiej byc biednym w swoim kraju jak niewolnikiem za marne grosze w obcym.

Gość gość
ja dodam tylko że moja cora w wakacje jedzie do Anglii do leglnej pracy, gdzie zarabiac będzie 5funtów/godzinę co daje jej 10.000 zł za pracę w dwa miesiące. niestety w Polsce nigdy nie dorobiłaby sobie tyle w czasie wakacji. sorry taki mamy kraj.

Gość lubie luksus
Ja bylam pare lat zagranica ale pwoiem Wam, ze mimo iz dobrz zarabialam to tesknialm jak diabli. Wole zyc skromniej niz wyjezdzac z Polski. Pieniadze to nie wszytsko. A juz kompletnie nie rozumiem tego jak jedno z malzonkow wyjezdza zagranice a drugie zostaje :P dla mnie cos takiego to kompletna glupota.

Gość gość
mój właśnie jest za granicą a ja tutaj ,on jest 10 lat i od 10 przyjeżdża na 3 tyg i pracuje 3 tyg ja sobie siebie tam nie wyobrażam byłam 3 lata i większość czasu byłam przygnębiona ,a widzimy się często bo i ja tam latam ,na pewno częściej niż jak pracował w Polsce bo się mijaliśmy a teraz święta ,wakacje razem ,mi jest tak dobrze mam tutaj pracę ,mieszkanie nie chce obcym sprzątać kątów bo bez języka tam o pracę trudno ,zresztą tym co teraz tam przyjeżdżają też już nie jest tak super

Gość gość
a na jakiej podstawie zakłądasz, ze klepię biede?

Gość gość
Jeżeli ktoś tutaj w Polsce siedzial na bezrobociu to w momencie podpalania każdej pracy myśli ze zlapal los za nogi i stad ta tendencja do pracowania za parę euro i zdziwienia ze w Polsce ludzie MOGA dobrze zarabiac i Stać ich na wiele rzeczy

Gość gość
W Polsce nie każdy pochodzi z nizin społecznych jak ty. Zaradny mądry człowiek nie musi się tułać po świecie za kasą, wszędzie sobie poradzi. Wpadnij kiedyś do Polski jak cie stać i na zmywaku cię zastąpią, zobacz jakie auta jeżdżą po ulicach, jakie domy powstają. Dobrze że niudacznicy wyjechali.

Gość gość
Ja tam mieszkam w Polsce i nie narzekam.

Gość gość
Do gościa ktorej corka wyjeżdża. A moge wiedziec gdzie ona bedzie pracować za 5 FUNTOW ZA GODZINĘ? Nonsens jakis.

Gość gość
mi też w PL bardzo dobrze.

Gość gość
niech wszyscy wyjada ja tam nie mam nic przeciwko temu

Gość gość
10 000 zł taaa... Bo za zakwaterowanie, transport i wyżywienie płacić wcale nie będzie :P Zresztą 10000 zł to 1000 £ miesięcznie co w UK jest pensją głodową. W grudniu moja siostra wyjechała do Szkocji chwaląc się, że ona i jej mąż będą zarabiać łącznie 2000 funtów miesięcznie. Śmiać mi się chciało bo studiowałam rok w Wielkiej Brytanii i pamiętam, że mimo że zakwaterowanie zapewniała mi uczelnia to i tak oszczędzałam na czym sie dało. Na początku lutego siostra zadzwoniła z płaczem czy jej na samolot nie pożyczę bo sie przepisy pozmieniały od stycznia i się nie kwalifikuje do tych benefitów jakie myślała, że dostanie.

Gość gość
w UK z minimalna placa zyjesz lepiej jak w PL jednakze juz w Holandii czy Niemczech tak zyc jest nie mozliwym mieszkalam w tych krajach i na koncu zdecydowalam sie na UK moze kokosow nie mam ale zyje normalnie pracuje stac mnie na urlop ot zwyczajne zycie

Gość gość
No proszę jak to wszystkim dobrze w PL :) Ja niestety się uziemiłam już kredytem, dziecko w drodze, mąż tez nie pali się do wyjazdu. Jednak gdybym miała jeszcze raz wybierać to chyba bym się zastanowiła nad wyjazdem zaraz po studiach. I generalnie każdej osobie która kończy mój kierunek radzę zwiewać za granicę. Zresztą młode osoby już to wiedzą, że u nas nie ma dla nich przyszłości. I wyjeżdżają. Nie dość, że zawód o wiele lepiej płatny, większy szacunek i nie trzeba tyrać na 2 etatach żeby przeżyć od 1 do 1szego. Tyle tylko, że tutaj jest rodzina.

Gość gość
Przecież to zwykła ściema,że im dobrze w Polsce. Wystarczy ,że ktoś ze znajomych ich profil wrzuciłby z fb tutaj i wyszłoby jak kiedyś. Ma 3 dzieci,żyje na bogato a z profilu się wszystko wyczytało :D Ta ich wyobraźnia aż śmieszy innych :D

Gość gość
znam Polakow co jade na 3 tyg do Polski z 200e w portfelu ( bo im sie nie przelewa) i zreuja na rodzinie prze ten czas :/ istna porazka, sama wydaje w Polsce min. 100 zl dziennie i to jest doslownie na styk