Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biedaczki w Polsce co u was słychać

Polecane posty

Gość gość
Nigdzie nie jest slodko,nie kazdy ma tyle odwagi zeby zucic wszystko i pojechac w nieznane

Gość gość
A ja uwazam ze jezeli ktos jest zaradny to w Pl prace znajdzie,nie oszukujmy sie tak jest

Gość gościówa ma się dobrze
Mój boże autorko, że Ci się jeszcze chciało zakładać taki temat. Przecież i tak z góry jesteście na przegranej pozycji :D Nie ma jak w domu czyli w Polsce :) a Was w UK tak dobrze traktują? Nie rozśmieszaj mnie "twój premier" właśnie to udowadnia każdą swoją wypowiedzią gdzie was Polaków pracujących na wyspach ma, podpowiem Ci tam gdzie słońce nie dochodzi ;) :D Kochana także nie podniecaj się tak. Ja nie muszę wyjeżdzać, żeby móc pozwolić sobie na 2 dzieci mam 2 wspaniałych synów w Polsce :) Buduje dom :) Na razie siedzę w domu i wychowuję dzieci jeszcze chwila i wracam do pracy także powodzenia w UK...

Gość gość
Tak wychwalaja jak to cudownie tam jest ile pieniedzy maja a prawda jest taka ze tam wegetuja a chwala sie bo co maja zrobic przeciez nie napisza ze pomiataja nimi za wielka woda

Gość gość
Ja nie mieszkam w UK tylko w innym kraju. Ja nie mówię, że tu jest więcej dużo pieniędzy, ale jest łatwiej i możecie sobie pisać co chcecie. W Polsce też oboje mieliśmy pracę i co z tego. Nie stać by nas było z jednej wypłaty utrzymać 4 ludzi tak żebym ja mogłam chociaż do tego 3 r.ż. odchować dzieciaki w domu. Tu mnie na to stać. Też jestem po studiach i co z tego. Ile osób po studiach ma dobrze płatną pracę? Nie każdy może być prezesem.

Gość gość
Ja mieszkam w Polsce i dobrze mi z tym,nie wyprowadzilabym sie za granice bo tesknilabym za rodzina,

Gość gość
wybacz, ale zarobki sa o wiele wyzsze. moj maz w krakowie moglby liczyc na maksymalnie pensje 8000 brutto (czyli ok. 5700 netto) - taka propozycje dostal. w niemczech aktualnie zarabia netto 2800 euro, czyli w granicach 11 000 zl, czyli dwa razy tyle. do tego dochodza swiadczenia na dziecko, ulga podatkowa dla malzenstw i kwota wolna na dziecko. same swiadczenia na dziecko to w tym momencie ok. 350 euro dodtakowo. czyli w sumie mamy ponad 3000 euro netto. ja moge spokojnie odchowac dziecko do 3 lat. ale, ze tesknota do rodziny jest, to wrocimy, jak kontrakt sie z konczy. z pelna kieszenia :).