Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

drugiego dziecka nie będę karmić piersią!!!

Polecane posty

Gość gość
zgadzam sie z toba i popieram cie autorko ja karmiłam miesiac piersia i dokarmiałam MM i byla to dla mnie męka zadna więź z dzieckiem... teraz mam z nia więź kiedy słodko patrzy sie na mnie gdy trzymam jej butle a nie gdy wierzgała sie w każda strone nie umiejac chwycic piersi a jak juz chwyciła to mało jej leciało a ona słabo ciągnęla jeszcze i zaczynała płakać odcigałam jej pokarm i jakos miesiac dalysmy rade no ale niektorzy oczywisicie wtrącali swoje 3 grosze ale ja mam to gdzies.. mam 26 lat i moja mama tez mnie karmiła butelka bo dostała zapalenia piersi i nawet tego miesiaca nie karmiła brata tez butelka wiec to nie jest wymysl tych czasow tylko 20 lat temu kobiety tez mialy problemy z piersiami lub szły do pracy i nie mogły karmic... kazdy ma wybor ale to prawda ze wiele kobiet jest zfrustrowanych siedza dzien i noc z dzieckiem na cycku a potem sie żala ze nie maja na nic czasu nie ma seksu z mezem i oglonie jest do d**y zamiast normalnie zyć to karmia i karmia i karmia...

Gość gość
15.26 na czolo przyklej jak nie wiesz do czego :)

Gość gość
Led zamknij się

Gość gość
zleciała sie zgraja sfrustrowanych mamusiek które nie umiały dziecka wykarmić piersią i muszą sobie teraz ulżyć na forum.... jakie to karmienie sie be... jak sie nie dba o to co się je to nie dziwne że karmienie odbija sie na waszym zdrowiu wszak wasz organizm wszystkie witaminy przeznacza na produkcje mleka wiec dla was juz niewiele zostaje. nawet jak nie karmisz i jesz byle co to masz brzydką cerę, łamiliwe włosy i paznokcie. ja karmiłam dwa lata i byłam mega zadowolona, wyspana, wypoczęta. Dziecko aktualnie ma 3 lata, nie choruje, radosne, szczęśliwe.

Gość gość
no i dobrze że karmiłaś,że dałaś radę,że byłaś szczęśliwa.Ja nie byłam...a odżywiałam i odżywiam się zdrowo!!!tak samo żywię moje dziecko.

Gość gość
do Pani z 15.35: to czemu Pani nie karmi nadal, jak Pani taka wypoczęta i radosna. Można karmić do 18 dziecka :))))))) . Czemu tak krótko Pani karmiła, tylko 2 lata ? :(

Gość gość
co znaczy nie umieć karmić piersią? Trzeba mieć jakieś specjalne zdolności? Skończyć kurs? Wyższą Szkołę Karmienia piersią w Czechowicach? No bo jak to taki wyczyn to może o nagrodę się upomnij? Przyczyn niewchłaniania się witamin jest sporo nie tylko byle jakie jedzenie. A skoro witaminy sie np nie wchłaniają to ciężko nalać dla dwojga. Po hu.. się męczyć. Jak ktoś nie ma ochoty czy źle się czuje, od mm sie nie umiera. Jak można karmić dwulatka masakra. To nie u umiejętności czy potrzeby dziecka chodzi ale o twoje samozadowolenie - i bez podtekstów seksualnych proszę.

Gość gość
Nie pamiętam ile mnie moja matka karmiła cycem. Ale była taka właśnie nawiedzona więc pewnie długo. Ale jak już nie wypadało, to do 5 roku życia wciskała mi grysik z butelki..do dziś mam uraz. Wyobrażacie sobie to? Małe dzieci mogą jeść same i normalne żarcie!!!!!

Gość gość
podnoszę bo dobre :)

Gość gość
up up up

Gość gość
Jak się karmi 2 latka? Normalnie prawie tak samo jak roczniaka, podobnie jak półroczniaka. Tylko mówi którą chce pierś lewą czy prawą.

Gość gość
mialam podobnie, tylko ze meczylam sie miesiac. Drugie dziecko od razu na butli Obaj usmiechnieci, nie choruja prawie

Gość gość
powtorze - kolezanka karmi piersią(maly ma 9 mcy) i co do niej zadzwonię to jest chory, moja ma 8mcy karmiłam ja piersią tydzień i jeszcze nie chorowala-raz miała katar....o jakich wiec mówicie wzmacniaczach matczynego mleka bo nie rozumiem. wiez z moja corka jest duza a na pewno nie mniejsza niż gdybym karmila piersią. ktoś napisala o wierzganiu i nerwach-dokładnie tak było z moja jak widziala cycka to jakby ja ogniem podpalali,nawet polozna która myslala ze przesadzam, po 20minutach przystawiania jej na sile zrezygnowala i powiedziała żeby jej odciagac mleko i dawac butelka,dla malej moje mleko za slabo leciało,byla wiecznie glodna, wydzierala się calymi dniami, nie dalo się wyjść na spacer nawet na 10min, co miałam zrobić?przestancie już najezdzac jedne na drugie,kazda karmi jak chce i to jej sprawa, kazda metoda ma swoje plusy i minusy, moja mala nie ma dziś prpbolemu z butelka a syn wspomnianej koleżanki nie chce nawet herbatki z butli pic, jest zdrowa, radosnna, od 6 mca siedzi na nocniku, rozwija się normalnie wiec o co tyle szumu????

Gość gość
pierwszy raz słyszę żeby od karmienia piersią zęby wypadały :o

Gość Małgocha12345
No i dla mnie to nowina,ciaża prędzej, ale nie karmienie, głupota! Karmiła do roku jedno, podawała tylko Vita K do 3 i później D, po pół roku zaczęła wprowadzać stałe, drugie też karmię, zeby mam , włosy mam