Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lemurtużur

Średnie wyniki na studiach a praca

Polecane posty

Gość lemurtużur

Jest ktoś kto nie był orłem na studiach, ale dobrze sobie radzi w pracy?

Gość gość
To zdanie jest skonstruowane niepoprawnie, o co chodzi?

Gość koniczyna120
ciezko powiedziec. Zalezy jaka praca. Ja wcale orlem nie bylam, a jakos pracuje. Tylko, ze nie mam kierowniczego stanowiska tylko bardziej z administracja zwiazane. Codziennie to samo. Mamy praktykantke i zauwazylam, ze ona baaaaaardzo szybko sie uczy. Skonczyla lepszy kierunek, uniwerek itp. Tylko, ze ja lepiej potrafie dogadac sie z szefem:)

Szczerze to jedno z drugim niewiele ma najczęściej wspólnego :) a po drugie jeśli nei byłaś wybitna i nie jesteś "sławna" na swojej uczelni nikt sie nawet nie zainteresuje jakie miałaś stopnie.

Gość koniczyna120
mi sie wydaje, ze jedno z drugim ma troche wspolnego. Pracuje w korpo i ludzie, ktorzy lepiej sie uczyli/skonczyli lepsze szkoly, kierunki studiow lepiej sobie radzo w pracy.

Gość gość
Niewiele mają wspólnego wyniki na studiach do tego jakim jesteś pracownikiem. Może mieć znaczenie w pracy organizacja czasu pracy. Jeśli średnie wyniki na studiach wynikaly ze złej organizacji czasu, to trzeba będzie w każdej pracy poprawić się pod tym kątem. Pozostałe aspekty, takie jak wiedza, cóż, w pracy tak naprawdę nauczysz się tego co jest ważne i przydatne. Pozostałe śmieci w pamięci, takie jak wiedza teoretyczna mają już mniejsze znaczenie. Ważne jest aby potrafić współpracować z innymi ludźmi, rozwiązywać konflikty, rozwijać asertywność i nie mieć kompleksów z powodu trójek :) Żyjemy w takich czasach, że wszyscy są magistrami a wierzyć mi się nie chce, żeby 100% absolwentów było pasjonatami danej dziedziny wiedzy. Ja kończyłam biologię na UAM razem ze 100-ma innymi osobami. Urodzeni naukowcy zostali na uczelni (jakieś 10 osób), pozostałe poszły w świat. Wyniki na studiach mogły więc mieć znaczenie tylko dla tych 10 osób, bo rzeczywiście wpływały na zatrudnienie na. Mnie biologia w ogóle nie interesowała i starałam się tylko zdać. Pracuję od 8 lat bez przerwy i nieustannie się rozwijam, podnoszę kwalifikacje. Nikt nigdy nie zapytał mnie jakie miałam stopnie.

Gość gość
Średnie wyniki na studiach mogą mieć guzik wspólnego ze sprawdzaniem się jako pracownik (choć pewnie zależy jakie studia, jak ktoś jest debilem na przykład na budownictwie, czy innym praktycznym kierunku, to jednak potem pewnie domy będzie może źle budował). Jednak na pewno kijowe oceny na indeksie i kijowa ocena końcowa wpływają na rekrutację i szanse otrzymania pracy, bo pracodawcy patrzą na uczelnię i ocenę (zakładając, że praca nie jest po znajomościach, a prawie każda jest, więc spoko ;) ). Dobra ocena pomaga pracę dostać lub nie dostać (istnieje też opcja, że nie zatrudniają celowo kogoś wybitnego, bo boją się wygryzienia ze stołka, na przykład ludzie z doktoratem mają zawsze trudności ze znalezieniem pracy w zawistnym żałosnym Polaczkowie :O ). Także zasady nie ma właściwie, na dwoj***abka wróżyła :)

Gość gość
Ciekawe co według informatyków kafeterii jest wulgarnego w przysłowie "na dwo/je/ babka wróżyła" :O Informatyczna obsługa Kafe to jest właśnie przykład debili, którzy studia zaliczyli jakimś cudem, a zatrudnieni zostali, bo byli najtańsi :)

Gość żółte papiery 666 TITAN KLER
Pobierajcie renty i zasiłki!