Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przejście z mm nr 1 na nr 2 ważne

Polecane posty

Gość gość

Proszę o odpowiedź . Podawałam dziecku mleko 1 bebiko przez 3 tygodnie i nie chciał pić dzisiaj kupiłam takie gotowe bebilon i wypił chętnie jutro kończy pol roku czy kupić mam nr2 bebilon czy nr1 bo niewiem ?

Gość gość
Niech jeszcze popije 1,zeby jego brzuszek sie przyzwyczail,a potem stopniowo przechodz na 2.

Gość gość
moim zdaniem niech faktycznie popije 1 ( przez tydzień , dwa tygodnie) a potem przejdź na 2. Ja bym tak zrobiła. My tez byliśmy na bebilonie, teraz na bebiko 2 ( taniej wychodzi )

Gość gość
Daj dziecku jeszcze jedną puszkę mleka 1, a potem po prostu podaj mu 2. Lekarka mówiła, że nie trzeba mleka 2 wprowadzać stopniowo, że nie trzeba mieszać jednego proszku z drugim tylko od razu można zmienić. A czemu takie zwykłe mleko kupujesz? Może jakieś lepsze? Polecam Enfamil lub Hipp.

Gość gość
ja do ukończenia 6 miesiąca dawałam 1, gdy skończył 6 miesięcy dawałam mieszanie, najpierw 3:1 za 2 dni 2:2 za kolejne 2 1:3 i po kolejnych 2 dniach całkiem na nowe. U nas tak poradziła pediatra,

Gość gość
ja się właśnie naczytałam o tym mieszaniu mleka.. ze zwiększać dawki 2 stopniowo.. a lekarka powiedziala , ze normalnie.. od razu zmienić. w sumie racja. przecież pozostałe produkty też wprowaza się od razu..

Nie wprowadzaj 2 za szybko. Ja podałam po raz pierwszy Bebilon 2, gdy mała miała 5,5 miesiąca, bo taka byłam ambitna, i wywołałam AZS. Wróciłam do 1 i spróbowałam przejścia po 2 m-cach - wtedy poszło bez dalszych komplikacji. Niemniej wydaje mi się, że wówczas właśnie wywołałam u dziecka tendencję do alergii. Nie jest bardzo mocna, 2 stopień uczulenia na trawy i zboża (na 4 możliwe), ale musimy być pod opieka poradni alergologicznej, bierzemy inhalację w okresie pylenia.

Gość gość
Bebilon nie jest aż taki tani więc nie przesądzaj . Bebiko moje dziecko odmówiło a wczoraj podałam tak jak pisałam bebilon taka mała gotowa buteleczke i wypił dzisiaj kupię i zobaczymy jak zaakceptuje to super a jak nie to wwtedy kupię enfamil .

Gość gość
Przechodz stopniowo,wlasnie wszystkie pokarmy wprowadza sie stopniowo a nie od razu. Dla brzuszka tyle zmian melka to moze byc szok. Moze dostac biegunki albo zaparc. Ja tez przechodzilam i zrobilam to za szybko(4dni a nie 7)i musielismy przejsc na 1 i potem stopniowo przez 7-8 dni wprowadzac 2.

Gość gość
Czyli jak kończy pol roku to pomimo to mam dawać 1 przez jak długo mogę ?

Z tego co pamiętam moją ówczesną rozmowę z pediatrą to spokojnie jeszcze przez miesiąc lub nawet 2.

Gość gość
ja po prostu kupowalam dwojke i jak sie skonczyla jedynka to dawalam dwojke.

Gość gość
mój syn miał 5,5 miesiąca i lekarz kazał stopniowo przechodzić na 2, także widzę ile ludzi tyle opinii