Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie dania bez mięsa na imieniny ?

Polecane posty

Gość gość

W sobotę będę miała trochę gości na imieninach (8 osób). Co mogę zrobić do jedzenia ale bez mięsa, bo 7 osób pości ;-) Goście przyjdą na 16 na kawę i ciasto ale z doświadczenia wiem,że trochę posiedzą. Kobiety poratujcie,co mogę zrobić do jedzenia mogą to być pomysły na dania gorące i na sałatki. Zna ktoś przepis na sałatkę z kaszą ? Kochane pomóżcie ...

Gość gość
Nie mam cierpliwości do filtru antyspamowego. Widać nawet lista potraw to na tym poronionym forum spam.

Gość gość
zajrzyj na gotujmy.pl tam masz mnóstwo przepisów

Gość gość
Tartę z warzywami albo tuńczykiem. A w robieniu sałatek ogranicza cię tylko wyobraźnia ;)

Gość gość
Przepraszam,że zawracam Wam głowę ale kucharka ze mnie marna. A tu jeszcze dania bez mięsa muszą być. Jeśli któraś zna fajny przepis to podzielcie się nim, proszę . Będę bardzo wdzięczna za Waszą pomoc.

Gość gość
nie musza coe traktowac jak sluzaca ale potem sie moze wszystko ulozyc :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
Kapelusze pieczarek obtaczasz w jajku i bułce (jak kotlety) i smażysz. Możesz zrobić zapiekanki z pieczarkami, pizzę bez mięsa (pomidory, pieczarki, ser jakieś warzywa czy jajko) Sałatki jakąkolwiek, np. sałata lodowa, pomidorki koktajlowe, słonecznik, oliwa roszponka czy rukola z suszonymi pomidorami Możesz tez podać jakiekolwiek ryby - w galarecie, po grecku, śledzie. Jajka w majonezie albo nadziewane. Lazanie z warzywami. babka ziemniaczana z grzybami. Trudno doradzic, bo nie wiem czy ma być bardziej elegancko czy bardziej swojsko. jest mnóstwo przepisów, poszukaj stron weganów i będziesz miała do wyboru do koloru.

Gość gość
Dziękuję za wpis.Co do dań to mogą być swojskie(goście to rodzina i dwie dobre koleżanki) ale jak trafi się coś bardziej "eleganckiego" to nic się nie stanie.

Tarta lub mini tarta ze szpinakiem lub łososiem. Paszteciki (ciasto drożdżowe,francuskie lub kruche) z pieczarkami lub soczewicą Krokiety z pieczarkami i serem żółtym. Sałatki : 1.Grecka 2. por + jaja + ananas + seler konserwowy + kukurydza + majonez 3.Jaja + ser żółty + pieczarki marynowane + papryka czerwona + kukurydza + majonez 3.kuskus + kukurydza+szczypiorek+papryka+ogórek świeży

Gość gość
Do Potwora z Bagien: Do tej ostatniej sałatki robisz jakiś dressing, czy dodajesz majonez ?

Dania to np.: - makaron ze szpinakiem i sosem gorgonzola-śmietana - tarta łososiowo-szpinakowa albo z kozim serem - makaron z rukolą, wędzonym łososiem i skórką z cytryny - szaszłyki warzywne z serem halloumi - curry z tofu i groszkiem cukrowym - smażony camembert - risotto z warzywami i wędzonym łososiem - faszerowane pomidory - rolada szpinak-feta - zapiekanka makaronowo-warzywna z serem Ograniczeniem są tylko umiejętności i wyobraźnia :) Sałatka to chociażby: kuskus + pomidorki koktajlowe + posiekana w kosteczkę czerwona papryka + dużo świeżej natki pietruszki + kapary + dressing z oliwy z oliwek, ziół i soku z cytryny

Gość gość
Catherine Tobie też bardzo dziękuję. Chyba zrobię sałatkę z kuskusem. O zapiekance i smażonym camembercie też myślałam ;-)

Jeszcze możesz kisz belgijski zrobić (ciastem francuskim wykłada się tortownicę, wlewa gęstą masę naleśnikową doprawioną przyprawami i wymieszaną np. z mieszanką warzywną, na masę kilka plasterków żółtego sera, zamyka się wierzch ciastem francuskim i piecze aż masa zetnie się w środku). Polecam z ketchupem. A sałatka z kaszy to ja jeszcze lubię tą z kaszy gryczanej, ogórków kiszonych, świeżej papryki i chyba czerwona fasola tam jeszcze jest.

Gość Myszorinowa
Pyszna jest rolada ze szpinakiem serkiem almette i lososiem wedzonym

Gość Myszorinowa
Kurcze traktuje przepis jak spam alw wpisz sobie rolada ze szpinakiem i wedzonym lososiem.robilam to ze strony onet gotowanie.pychota.

Gość Myszorinowa
Mozesz tez zrobic salatke z brokulem i feta i czerwona fasola w jogurcie greckim z dwiema lyzkami majonezu i czosnkiem.ja ja podalam w koszyczkach z tortilli zniknela raz dwa. A koszyczki robisz tak ze kupujesz tortille,wycinasz kolka wkladasz do formy do muffnek i pieczesz z 10 min.pieknie wyglada i smakuje.

Gość gość
Myszorinowa roladę ze szpinakiem i łososiem robiłam kiedyś ;-) smakowała super tylko z czasem mój mąż trochę się nią przejadł.

Gość gość
a czemu bez miesa? nie lubicie miesa? np wolowina? przeciez mieso jest pyszne, ale rozumiem ludzi, ktorzy nie jedza i potrafie to uszanowac. aczkolwiek ja ostatnio szukalam dobrego dostawcy, ktory moglby zaoferowac dobrej jakosci mieso, przede wszystkim swieze i mlode (znalazłam! www.cezan-ubojnia.pl ) i teraz nie wyobrazam sobie dania bez wolowiny, no bitki rozwalaja mnie na lopatki :)

Gość gość
Zapraszam do sprawdzenia naszego sklepu internetowego Polecamy nasze przekąski :) Naturalna Żywność

Gość gość

Zobacz sobie do gazetki Biedronki. Teraz są takie wege burgery Vivera. W opakowaniu są dwa burgery, więc starczy Ci na dwie porcje. W smaku są bardzo dobre no i wystarczy to tylko przygrzać, a świetnie zastępuje mięso.