Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyna2014

ciąża razem raźniej

Polecane posty

Gość tyna2014

Witam was dziewczyny. We wrześniu 2013 wzięłam ślub, juz nie moglam doczekac sie starań o dzidziusia. Niestety krótko po ślubie okazalo sie ze mam torbiel i zly wynik cytologii.Troche stresu i czasu upłynęło. Miałam już termin na zabieg usunięcia torbiela gdy okazało się że sam zniknął. Badanie cyt. Też lepiej. Ale od ślubu minęły 4miesiace a ja bardzo chciałam byc juz w ciąży. Bezowocnie też minął styczeń i luty. Żeby nie tracić czasu zrobiliśmy z mężem termin do urologa na badanie płodności. Ale właśnie wczoraj zrobilam test ciążowy i pokazały się 2 kreski. Powrorzylam inny test także 2 :D za 5dni mam termin do ginekologa mam nadzieję że to dzidzia i że wszystko jest ok. Chcialabym abyście pisaly o swoich przezyciach i bysmy wspolnie przechodziły ciążę. Jestem taka szczęśliwa i chcialabym pisać z kimś kto przeżywa to samo teraz:)

Gość gość
opanuj się.. do ginekologa niema sensu iść za 5 dni - nic nie zobaczy albo malutką kropkę o ile ma świetne usg.. idź na bete z krwi - sprawdź czy dobrze przyrasta i idź do gina gdzieś 2 tyg po terminie @

Gość tyna2014
Niestety musze isc teraz do gina bo za tydzien wyjeżdżamy z mezem na urlop i wrócę dopiero za miesiac. Wiem ze to szybko ale wole iść teraz i jak wrócę znowu a nie przez muesiac zastanawiac sie czy to ciąża czy nie.

Gość gość
a nie przyszło ci na myśl czy wogóle jechać na urlop? za tydzień dwa to ty możesz rzygać jak kot i daleko ci będzie do urlopooowania .. wiem bo jestem w 7tc i mam mdłości że ledwo żyje - po drugie poczytaj sobie o ciąży - te tygodnie teraz są najważniejsze bo tworzy się absolutnie wszystko w dziecku - lekarz pewnie zobaczy pęcherzyk, bez zarodka a tym bardziej bez serduszka - każe ci czekać i się oszczędzać

Gość gość
Zrób bete bo gin nic nie stwierdzi ja po teście zrobiłam bete i zaraz w tym samym dniu do gin on powiedział że to 4 tydz i że jeszcze za wcześnie na usg był tylko pęcherzyk że mam się zgłosić w 6 tyg wyedy już widziałam maluszka i bijące serduszko ale ja miałam zabronione chodzenie i od razu l4

Gość gość
a mąż też planował wyjazd na naszą pierwszą rocznice ale dziecko ważniejsze wkońcu trochę sie o nie staraliśmy :)

Gość gość
autorko jesteś jakaś mega niedojrzała - wiesz co nie co o ciąży? chyba pstro - to nie jest piękny bobasek z reklamy - zresztą przekonasz się jak przyjdą objawy jak to daje popalić.. to jest koniec życia jak dotychczas, koniec zabaw, urlopików itd - od teraz jesteś odpowiedzialna za drugiego człowieka, co zrobisz jak zaczniesz plamić na urlopie albo brzuch cię rozboli? zrobiłaś sobie bobaska a wogóle nie wiesz co cię czeka

Gość gość
no ja też bym się bała wyjazdów jak to w kraju to jeszcze ale za granice nie byłoby mowy pamiętaj trzy pierwsze miesiące to największe ryzyko poronień spytaj się gin co Ci powie na wyjazd! podróżować już bezpiecznie można w drugim trymestrze ale to też po konsultacji z lekarzem

Gość tyna2014
Myslalam ze beda tu jakies normalne wypowiedzi ale widocznie sie pomylilam. Nie życzę sobie oceniania mnie i mojej sytuacji nie znając jej w ogole. Wiem co to ciaza i co to dziecko. Akurat mieszkam obok siostry ktora ma juz 2 letnia coreczke ktora czesto opiekowalam sie gdy byla tez niemowlakiem i jakos wizja ze moje dotychczasowe zycie sie skonczy malo mnie przeraza... a jesli lekarz zleci mi zebym zostala na miejscu to zostane. Ale jak powie ze moge jechać to pojadę bo mieszkam za granicą i rzadko widze rodziców a teraz wlasnie do nich jadę. Jak cos będzie się działo to mogeisc do lekarza w polsce. I ddarujcie sobie glupie komentarze bo z tego co wiem mozna jezdzic samochodem ale trzeba robic postoje co 2 godziny! A jesli bede wymiotowac no to bede i co z tego. Ciąża to nie choroba bez przesady co teraz mam sie polozyc i leżeć?

Gość gość
lepiej siedz w domu na d***e- to poczatek porzadnie sie zbadaj. co jak dostaniesz plamienia?? myśl dziewczyno troche

Gość tyna2014
Jak bym byla niedojrzała to nie szlabym od razu do lekarza. Z tego co wiem lepiej isc wczesniej dowiedziec sie czy ciaza nie jest pozamaciczna. Wiem ze nie będzie jescze serduszka ale chce upewnic sie ze jest teraz ok. No i skonsultuje wszystko z lekarzem! A polska do której sie wybieram to chyba nie koniec swiata. Tam tez maja lekarzy.. chyba

Gość tyna2014
Co za tępe laski tu są. Jestesmy w Unii Europejskiej w polsce moge isc tak samo do ginekologa jak i tu gdzie żyje! !!

Gość tyna2014
A tam gdzie jade to tez moj dom!

Gość gość
czemu się rzucasz zaraz na inne! pytasz to masz odpowiedz!i i niestety większość kobiet co są lub były w ciąży to samo Ci napiszą!niestety zawsze jest ryzyko więc co mówie bo również dużo podróżowałam (jeszcze 3 tyg i rodzę) i wiem że podróże szczególnie samochodem są uciązliwe! ale życzę Ci żeby wszystko było ok no i dowiesz się wszystkiego u lekarza

Gość gość
Jezusie! Czy Wy jesteście poważne? Początkiem ciąży nie można podróżować? I co jeszcze? Owszem, w I trymestrze istnieje spore ryzyko poronienia, ale nie jest ono zupełnie związane z podróżami, odpoczynkiem...itd, po prostu słabsze zarodki są usuwane a to, czy kobieta będzie podróżować, czy nie ma się do tego jak piernik do wiatraka! Ktoś tam pisał, że rzygał. No i ok, ale nie wiadomo jak organizm autorki zareaguje, znam wiele dziewczyn, które w ogóle nie miały mdłości w ciąży. Waszym zdaniem autorka ma się położyć do łóżka na 9 m-cy i broń Boże z niego nie wyłazić? Śmieszne jesteście i tyle!

Gość tyna2014
Rzucam sie bo ja nie pytalam nikogo o to czy moge jechac ba url. Ale chyba nikt nie czyta tematu. Pytalam o wasze pierwsze tygodnie ciazy. Nikogo o rade nie prosilam bo po to ide za 5 dni do lekarza. Domyslam się ze moge sie zle czuc ale tak samo moge sie czuc w domu. Ale chyba nikt nie wie co znaczy raz w roku widzieć rodziców. A mi na tym zależy i jeśli lekarz pozwoli to pojade ich odwiedzic i osobiscie przekażę im nowinę. Będę robic postoje i dbac aby wszystko bylo dobrze. Nie mam 15 lat wiem że teraz odpowiadam za zycie nie tylko moje. A do koleżanki ktora stwierdzila ze teraz skończą sie imprezy i urlopy to chyba piszesz z doswiadczenia z żalem bo mi akurat tego nie bedzie brakować tym bardziej ze nie imprezuje! Takie teksty to mozesz pisac do dziewczyn w wieku 17 lat ktore jeszcze sa na etapie imprez ja juz sie wyszalalam. Chyba ze odwiedziny rodziców to twoim zdaniem impreza.

Gość tyna2014
Och gosciu wyżej dziękuję ci! W końcu ktoś napisał coś miłego.

Gość gość
Ależ bardzo proszę:) Nie wiesz jeszcze, że na kafe tak już jest? Piszesz, że wybierasz się w podróż- wyzywają Cię od nieodpowiedzialnych, napisałabyś, że będziesz całą ciążę leżeć- wyzwą Cię od przewrażliwionych, idziesz do lekarza w 5 tc- po co? Idziesz w 10- aleś Ty głupia, czemu tak późno? I w ogóle- cieszysz się z ciąży? Zobaczysz jak to będzie z wychowaniem dziecka- krew, pot i łzy. Nie cieszysz się- co za wyrodna matka, współczują Twojemu dziecku.... Tak już jest i tego nie przeskoczysz:) Życzę bezproblemowej ciąży:)

Gość gość
Tak masz w zupełności racje, nie wiem co myślałam zakładając ten temat:) Dziekuje. Widać że jesteś osobą dojrzałą i inteligenta.. no cóż szkoda tylko ze tak mało tu tskich osob...

Gość karolina93
Witam. Ja też byłam w ciąży. i w środę byłam u ginekologa. I powiedział mi że jest pęcherzyk ciązowy w macicy. Ale jeszcze za mały żeby ustalić termin porodu. I następna wizytę mam na 16 kwietnia.

Gość karolina93
Witam. Źle napisałam. Ja też jestem w ciąży.

Gość tyna2014
No to super gratuluje. Ja jutro ide jestem przygotowana ze tez nie będzie jeszcze za bardzo nic widac, no ale zobaczymy..

Gość tyna2014
Wróciłam od lekarza, potwierdził ciążę ale tak jak myslalam jescze serduszka nie widać. Powiedział że do Polski mogę jechać ale żeby robić postoje i pospacerować trochę. Także wizytę następną mam za miesiąc. Ale może nie wytrzymam i pójdę prywatnie w polsce za 2 tygodnie..

Gość skorupkaaaa
dziewczyny - jesteście chamskie... żal dupkę ściska, że dziewczyna na urlop jedzie? Jak się będzie źle czuć to logiczne, że wróci... I chyba lepiej odpoczywać na urlopie pierwsze tygodnie, niż pracować, siedzieć samej w domu i (według was na to wychodzi) czekać na poronienie...:/ Ja okres miałam dostać w niedzielę, w poniedziałek zrobiłam test, na któym pojawiła się cieniutka druga kreseczka, a w czwartek już widziałam na usg moją 2mm Fasolkę... Serdecznie gratuluję, Dzidzia to skarb, dzięki niej życie dopiero się zaczyna!!

Gość Dzidkiiiii
tyna2014 gratuluje, zycze dobrego wypoczynku w Polsce a na pewno bedzie,wsrod rodziny:). Ja jestem na półmetku ciazy (20 tygdzie), tez we wrzesniu 2013 bralam slub.

Gość karolina93
Mi lekarz powiedzial ze za dwa tygodnie bedzie slychac juz serduszko. A ci co lekarz powiedzial dokladnie?

Gość tyna2014
Powiedział ze trochę szybko na usg ale ze jak już jestem to mi zrobi. Popowiedział ciążę i powiedzial ze ma 4,5 mm. Powiedział też ze na razie nie gratuluje bo gratulowac będzie jak serduszko bedzie biło. Kiedy zapytalam kiedy może już byc słychać to powiedział ze za ok 10 dni. Tak wiec żeby sie nie denerwować chcę za 2 tyg iść w polsce prywatnie zobaczyć jak już uroslo i czy juz jest slychac serdudzko. A u mojego lekarza tetmin mam na 6 maja po powrocie z polski. ns koniec powiedział że ma życzy miłego urlopu.

Gość tyna2014
Skorupkaa masz racje jeśli chodzi o to ze lepiej jak będę na url niż jak miałabym pracować. Bardzo sie cieszę ze tak to wypadlo, że skurat teraz mam ten url. Bo kiedy wrócę mam nadzieje że już będzie serduszko i dostanę zaświadczenie od lekarza do pracy że jestem w ciąży. Narazie nikomu nic nie mówiłam bo różnie bywa.(koleżanka byla w ciąży i serduszko nie zaczęło bić) nie chciałabym przez ten miesiąc pracować i migac sie od dzwigania itp

Gość tyna2014
Aha no i gratuluję dzidziusia! Macie już jakieś objawy? Bo ja mialam ból jak na okres ale teraz już tylko od czasu do czasu. jak jestem w pracy w ktorej stoję 8 godzin to po 3godz bolą mnie już plecy. No i pierwsze co zauważyłam bylo poprawienie się cery bo zawsze mam z nia problem a szczególnie przed @ a teraz zrobiła sie gladka co skłoniło mnie do zrobienia testu.

Gość skorupkaaaa
Ja jestem w 30 tyg, tak jak pisałam bardzo szybko dowiedziałam się o ciąży, bo od 9. roku życia mam baaardzo regularne miesiączki, co do dnia, a nawet jego pory:) Wyszłam z założenia, że na co mam czekać? Jeśli to ciąża, to trzeba o siebie bardziej dbać, łykać witaminki, do tego co i jak powinien mi powiedzieć lekarz. Pogratulował mi zaraz po usg, zresztą już wtedy na moją 2mm Fasolkę mówił dzidziuś, co utwierdziło mnie w przekonaniu, że wszystko jest okej i tak dalej musi być. Na kolejną wizytę (jakieś 2 tyg później) zabrałam swojego partnera i razem widzieliśmy serduszko:)) Od tamtej pory jest przy każdym badaniu. Też czułam bóle "miesiączkowe", doktorek uspokoił mnie, że to jak najbardziej normalne. Do tego ból piersi, który w moim przypadku zniknął kilka tygodni później. Włosy - piękne i gęste, rosną jak szalone:D Jak zaczął swędzieć mnie brzuszek (ok. 3. miesiąca), kupiłam pierwszy krem na rozstępy (ja wybrałam ten z Ziaji Mamma Mia), żeby ukoić swąd, który nie dawał żyć wieczorami. To tyle ode mnie, jestem bardzo szczęśliwa i staram się nie dopuścić do głowy czarnych myśli, jednak odetchnęłam z ulgą wkraczając w II trymestr... Tak więc odpoczywaj w miarę możliwości, dzidziuś czuje, że kiedy jest Ci dobrze - jemu wtedy też tak jest:)) Buziaki!