Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dominik9888

Zaręczyny , porady

Polecane posty

Gość Dominik9888

Witajcie jestem chłopakiem , jestem z moją dziewczyną już 6 lat, w tym roku wybieramy się na majówkę do Kazimierza Dolnego , i tak sobie uświadomiłem że w sumie to już najwyższa pora poprosić ją o rękę . Nie chciałbym i ona też bo już rozmawialismy na ten temat , ościadczać się przy rodzinie, Więc chcielibysmy być tylko we dwoje ona i Ja. Myslicie że to dobry pomysł?? noi najważniejsza kwestia pierścionek , wiem że moja miłość lubi małe pierścionki , i tu wchodzi w grę cena , nie chciałbym jakiegoś dziadostwa za groszę kupić ani za kilka tysięcy bo dziewczyna mi mówiła że ona takiego nie chce. Proszę dziewczyny piszcie swoje opinie i jakieś porady bo jeszcze niegdy w życiu się nie oświadczałem :D będę wdzięczny pozdrawiam

Gość Dominik9888
A jeśli chodzi o oje wyobrażenia tej chwili , odpada jakieś publiczne oświadczyny bo znamy ją i siebie i oboje nie przepadamy za taką widownią , najbardziej odpowiadającą mi wersją jest podczas spaceru wieczorkiem na przykład,

Gość Zsazsa
Gratuluje i najwyższy czas na deklaracje ( oficjalne ) . Kup pierscionek , sam znasz gust panny , weź ja na spacer jak będzie ładna pogoda i oświadcz sie i zarecz pierścionkiem . Powodzenia:)

Gość Laila89
Też uważam, że takie oświadczyny przy rodzinie nie mają w sobie romantyzmu i są jednak stresujące... Nie znam Twojej dziewczyny więc trudno mi powiedzieć co mogło by jej się podobać... Ale myślę że dobrym pomysłem było by zarezerwowanie stolika w jakiejś przytulnej knajpce, najlepiej gdzieś pod ścianą żebyście mogli zająć się tylko sobą i po obiedzie czy kolacji możesz wyciągnąć pudełko z pierścionkiem...Ewentualnie jeśli np. umiesz gotować możesz zrobić partnerce jakaś dobrą kolację z czerwonym winem i oświadczyć się w domu...Co do pierścionka to w Aparcie można coś kupić już od 500 zł (chociaż i takie za pare tysięcy też mają)... Wejdź sobie na ich stronę i zobacz pierścionki jakie mają... Może coś się spodoba:)

Gość Laila89
Co do oświadczyn na spacerze to też dobry pomysł :) Zaczęłam pisać zanim zobaczyłam ten post dlatego nie uwzględniłam tego :P

Gość gość
Wybierz jakąs piekna scenerię a w Kaziku takich miejsc jest dużo .Kleknij na kolano i zapyta-Czy zechcesz pani mego serca zostac moją zoną ? No i ubierz sie w miare elagancko .:-D Powodzenia .:-) Org

Gość Dominik9888
Mam taki plan własnie będziemy w tym kazimierzu , 4 dni pójdziemy któregoś dnia na kolację , (jak pisaem wcześniej oświadczyny w środku odpadają ) wyjdziemy na spacer i w odpowiednim momencie zrobię to , wydaje mi się ze wypadałoby dać jej tez kwiaty prawda??

Gość gość
tak, kwiaty to dobry pomysł, ale nie jeden mały kwiatek tylko przeogromny bukiet, jakiego nigdy jeszzce nie dostała :)

Gość gość
Tak bukiet to dobry pomysł np jak są w domu a nie na wyjeździe co ona biedna z tym zrobi :D Ja myslę że jak ma to być poza domem to niech da jej z 10 róż np , ogromy bukiet to duży problem owszem zę marzenie każdej dziewczyny ale można to jej wręczyć w dowolnym momencie a nie na spacerze bo wtedy fajne zaręczyny zamienią się w kłopotliwy spacer z ogromnym bukietem kwiatów.takie jest moje zdanie.

Gość gość
no czasami swiat taki jest ale potem sie moze wszystko ulozyc :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
Nie orb zadnej wielkiej produkcji, hecy i zamieszania bo przez takie rzeczy traci sie urok tej chwili. Chodzi o to, zeby bylo milo i romantycznie ale naturalnie. Na Twoim miejscu zaprosilabym dziewczyne na jakis mily piknic z winkiem i wtedy zapytala czy za mnie wyjdzie :-D Postaraj sie o plan B - romantyczna knajpke na wypadek gdyby padalo. A jeszcze lepiej to nie czekaj do majowki tylko idz do jakiegos miejsca, ktore dla Was cos znaczy tam gdzie mieszkacie , i oswiadcz sie tam. Co do pierscionka, to pamietaj, ze kazda dziewczyna tak mowi o wielkosci bo przeciez nie chce wyjsc na materialske :P Ale wez pod uwage, ze ten pierscionek pare ladnych lat ma posluzyc :-D Wiec bez wzgledu na to co ona ci mowila, zdecydowanie zainwestuj kase w cos naprawde wartosciowego. Zadnych cyrkonii czy jakis takich podrabianych szkielek. Jezeli o wyglad pierscionka chodzi to sam wiesz co sie jej podoba: czy zloto, czy platyna i jaki kolor kamienia. Za kilka tysiecy zlotych mozesz kupic jakis malutki diament - duzy na pewno nie bedzie :) Prostota jest najlepsza.

Gość Zsazsa
Jezeli chodzi o pierscionek to tak jak napisane w poście wyżej jezeli masz kase to kup brylant w białym złocie . Koszt około 1500-2500 za mały , ale nie zapominaj ze ten pierscionek zostanie w rodzinie i będzie takim rodowym pierścionkiem którym moze zaręczy sie twój syn ? Wszystko zależy od ile masz odłożone i ile chcesz przeznaczyć .

Gość gość
no czasami swiat taki jest ale potem sie moze wszystko ulozyc :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
z******ty pomysł, a pierścionek możesz kupić u bardziej zwykłego jubilera a nie np w aparcie. Taki malutki nawet z brylantem to może być koszt 400+ zł. Masz rację , po co pajacować przy rodzinie. A tak , oświadczyny wieczorem posuwanko. Bardzo dobra koncepcja chłopie.

Gość gość
kwiaty odpuść bez przesady, co będziesz z*********ł po parku z bukietem jak na imieniny jakby nigdy nic. Kwarty to teściowej kup jak po wszystkim będziesz z*********ł pocałować mamusię w mankiet. Co za dużo to nie zdrowo, pamiętaj.

Gość Dominik9888
Tak będę musiał się wybrać pochodzić po Jubilerach i poaptrzeć , na Aparta czy Svarovskiego to mnie niestety nie stać ;( a bardzo bym chciał jej dać coś takiego.

Gość Dominik9888
Noi plany wzięły w łeb ;/ niestety piątek drugieg maja nie będzie wolnym dniem , i tak myślę czy opłaca się jechać na sobotę i niedzielę tylko ;/

Gość gość
Brylant lub diamenty,zresztą jest to kwestia Twojego gustu,oraz upodobań Twojej partnerki,to liczy się tutaj najbardziej. Budżet także jest ważny,ale np solidną jakość zapewniają ci włoskie marki takie jak Damiani, Staviori, Staurino i nie są drogie wiec warto.

Gość Dominik9888
A taki pierśionek zaręczynowy lepiej żeby był złoty czy srebrny?

Gość Dominik9888
Myslicie że taki do 800 zł będzie zadowalający?? Chciałbym dać mojej ukochanej coś kiedyś naprawdę drogiego ale niestety za pierścionek na 1000 + niestety nie mogę sobie pozwolić :(

Gość Dominik9888
BYłem wczoraj akurat w okolicy i popatrzyłem w Aparcie , pierścionki piękne z brylantami ale ceny kosmos :D Pójdę do normalnego jubilera w mieście ,

Gość Dominik9888
Pierścionek to tam najmniejszy problem , fakt trochę za późno zaczęliśmy szukać kwatery i w Kazimierzu wszystko obdzwonione i nic , lecz wpadlismy na pomysł żeby jechać na pałę :) Tak na hurra podejrzewam że coś się trafi jakaś kwaterka aby móc miło spędzić te 2-3 dni :) i spełnić neispodziankę mojej kochanej !!

Gość Dominik9888
Hurra udało mi się zarezerwować wkońcu coś ... plany uległy zmianie wybieramy się do Sandmierza !! Teraz zakup pierścienia i można klękac przed moją panną :)

Gość gość
Powiem Ci to co ja uważam. Dla mnie nie ważne jest to czy pierścionek kosztował 100zł 500zł czy 10000zł bo i takie też są dla mnie wazne jest to że podarował mi go ktoś z kim chce spędzić reszte życia. Sama nosze własnie taki pierścionek. Moje słońce postanowiło mnie zaszkoczyć w moje urodziny a zamiast kwiatka to dostałam szczeniaka (wiedział że bardzo lubie psy) to nasze pierwsze wspólne "dziecko". Oświadczył mi się tylko jak byliśmy we dwoje wprawdzie wplątał w to swoją siostrę no bo ktoś musiał mieć potrzeba kupienia jakieś sukienki ja byłam jako ta co doradzała a słońce moje przygotowało u nas w mieszkaniu kolacje i wogóle całą oprawę. A dziś przy śniadaniu wielkanocnym oficjalnie poprosił moich rodziców o moją ręke.

Gość gość
Hej a czy proszenie o rękę córki to konieczność ??:/

Gość Dominik8899
Witam ponownie , byłem dziś u jubilera, popatrzyłem i muszę przyznać że dostałem poplątania oczu o perścionków ,wszystkie są piękne , ceny musze przyznać też przystępne , lecz nie kupiłem nic bo dałem ciała , zapomniałem "pożyczyć" od mojej ukochanej jakiś inny pierścionek na przymiarkę , czyli będę mógł dopiero w sobote udać się do jubilera , noi jest kwestia koloru , złoto , białe złoto czy białe złoto ze złotem , mi najbardziej spodobały się te w dwóch kolorach. A noi mam fachowe pytanie bo wyleciało mi to pytanie do pani w sklepie z głowy noi się nie dowiedziałem, czy ewentualne zmniejszanie rozmiaru robią jubilerzy od ręki??pozdrwiam

Gość Dominik 8899
Dodam że moja dziewczyna większość biżuterii jaką nnosi jest srebrna, ma co prawda jeden złoty pierścionek ale większość to srebro. Wczoraj jak oglądałem pierścionki to te z białego złota wydawały sie takie skromne, złote są ładne i tak do ie myślę czy nie kupić takiego pół na pol białego złota i żółtego złota, co sądzicie o ttakim wyjściu?