Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

butelkowe mamy mam pytanie

Polecane posty

Gość gość

ile mleka wypijały wasze dzieci w trzecim-czwartym miesiącu życia?mój pije tak średnio 150ml 5-6 razy na dobe,czasem mniej,czasem więcej ale raczej mniej;(. waży około 6;5kg a waga urodzeniowa to 2 kg,jest wcześniakiem.jak myślicie?je dobrze?bo mnie to martwi jak nie dojada do końca;(

Gość gość
moj tez tyle pil i tez tyle wazyl :)

Gość gość
Ladnie je:-) moja mala ma trzy miesiace i je ja, jej czapka lezy. Zazwyczaj wciaga 140 ml, ale zdarza sie ze tylko 90 . I tez tak 5-6 razy dziennie. Wazy dobrze, grubasem nie jest, ma 5,1 kg, ale za to dluga jest:-) nie przejmuj sie jak nie doje wszystkiegl, je tyle ile aktualnie potrzebuje

Gość gość
A to trochę nie za dużo? Nasza piła wtedy ok 90 ml co średnio 3 godziny i raz w nocy. Do 5 miesiąc dziecko powinno podwoić swoją wagę. Owszem moje ważyło wtedy ok 7 kg ale urodziła się 3950, a nie 2 kg. Zdaje mi się, że trochę za dużo jej dajesz mleka

Gość gość
nie patrzy sie na tyo ile dziecko zjada, tylko czy przybiera na wadze.Gdybys karmila piersia nie wiedzialabys ile tych ml dziecko wypija. Moj synek tez nie dopijał, nigdy nie pil tyle ile sugerowały napisy na opakowanaich mleka. Pozniej okolo 7 miesiaca zycia w ogole zaczal pluc mlekiem, martwilam sie. Lekarz mi powiedzial, ze skoro wyglada jak wyglada, wage ma idealna to znaczy ze wsazytsko OK

Gość gość
Nigdy w życiu za dużo! Ja dawalam tyle ile chcial i kiedy chciał. Co znaczy za dużo? Za duzo w stosunku do czego, twojego dziecka? Autorko dawaj ile chce, szczególnie, ze to bylo malenstwo :)

Gość gość
Moja piła po 120ml co 3-3,5h.

Gość gość
Chodzi mi o coś innego, o mniej ale częściej. Może się zapycha tym mlekiem i temu potem nie chce pić do końca. My robiliśmy tak, było 90 ml, a potem jak marudziła jeszcze to dorabialiśmy. Ale nie dostawała od razu 150 ml, bo nie raz chciała się tylko napić albo dopić. Możesz spróbować dawać mniej i częściej nic nie zaszkodzi, a może wyjść tak, że je więcej.

Gość gość
Dokładnie. Moja córka nigdy nie pije tyle ile sugerują na opakowaniu. Zawsze mniej i nigdy równo co 3h.

Gość gość
moj zaczal wlasnie 3 miesiac, pije 140ml srednio 6 razy na dobe. Wazy 5.8kg (waga urodzeniowa 4.2kg). Zwiekszam mu o 10ml/tygodniowo, bo jak dawalam wiecej to strasznie ulewal a teraz jest ok.

Gość gość
A ile piły Wasze dzieci w 1 miesiącu ? Nasze maleństwo zaczęło wczoraj 3-ci tydzień...i daje jej 80ml, ale mam wrażenie, że się nie najada :/

Gość gość
strasznie duzo pija waszw dzieci rozpychacie je od malego. ostatnio na szczepieniu widzialam 3 miesieczne dzieci takie papuloki ze trzy brody fee moja ma 4 mies pije co 3,5 godz 100-110ml w nocy 8 godz przerwy. po wypiciu gdy placze daje smoka po minucie spokoj. dziecko pije ile widzi ale 150 ml to zdecydowanie za duzo. dodam ze wazy 5600 i wyglada ladnie a nie jak kulka ze brzuch na kolanach. kazdy dobry lekarz nie pozwala dawac ile dziecko chcw. sasiadka dawala ile chce czyli co 2,5 godz 180ml z kleikiem zeby sie nasycil i w wieku 6 mies dzieck wazylo 14kg teraz ma 5 lat i jest mega otyly skrzywdzic rak dziecko to szok!

Gość gość
80ml trzytygodniowemu dziecku?? boze ty chyba zartujesz moja id urodzenia do kpnca 4 tyg pija 30-60 ml co 3-4 godz. taki maluch ma maly zoladek 80 ml daje sie drugi trzeci miesiac.